Copy

Beste <<First Name>>,

Tsja, zitten we weer allemaal thuis te werken. Soms beresaai en doodvermoeiend, maar hopelijk knap je weer een beetje op na het lezen van onze nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van nieuws en weetjes op het gebied van breincommunicatie. Meer weten? Kijk dan op onze website

Breinlab: welke tekst ontsmet het best? 

‘Stay safe’. ‘We doen het samen’. ‘Desinfecteer je handen als jij dit seizoen wilt blijven hockeyen’. Een desinfectiezuil met welkomstboodschap bij binnenkomst van een gebouw of sportpark is al bijna het oude normaal. Wij vroegen ons af: maakt het uit welke tekst bij de zuil staat? Zijn er teksten die beter werken dan andere?

Wij deden een experiment en het antwoord is: nou en of! We kwamen er achter dat humor het allerbeste werkt. Wel leuke humor dan, hé! Lees het hele artikel op onze website. 
Breincommunicatie
Regelmatig komen we opvallende communicatie-uitingen tegen. Deze delen we graag met je!


Angst is een slechte raadgever. Maar je klanten een beetje angst inboezemen om ze te laten betalen, zou dat werken?

Godvrezende bezoekers trekken hier waarschijnlijk de knip, van de anderen wagen wij het te betwijfelen.
Hier anticipeert de boodschapper vast op de volgende stap in het brein van de foutparkeerder. Wees je tegenstander altijd een stap voor...
Breininzichten die je helpen bij je COVID-communicatie
Ok, nog een keer corona dan. Omdat we er in ons vak veel mee te maken hebben. Onze collega Jens schreef een Yelowpaper en geeft een inkijkje in 10 breintechnieken die we in het voorjaar van 2020 bij meerdere opdrachtgevers met succes hebben toegepast. Handig om te checken hoe het op jouw werk nog beter kan. Of als je nieuwsgierig bent wat de technieken zijn achter de posters en stickers die je ziet. We delen graag onze kennis!
Dit is Britt
Onze nieuwe onderzoeksstagiaire. Zit in de eindfase van haar tweejarige researchmaster Social & Organisational Psychology aan de Universiteit Leiden. Deed daarvoor een bachelor Psychology aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze cum laude afstudeerde. Dol op Italië en ...ach, dat kun je beter zelf vertellen Britt.
Kennis in 4 minuten 
  • Je brein heeft een paar hardnekkige biases die ervoor zorgen dat je inschatting van de werkelijkheid niet zo betrouwbaar is als je zelf denkt. Ken je het Dunning-Kruger effect bijvoorbeeld? Dat beschrijft het effect dat je als mens een taak vrij beroerd kunt uitvoeren en tegelijkertijd behoorlijk overtuigd bent van je kennis en kunde op dat specifieke gebied. En dan is er de optimism bias. Dat is het fenomeen dat er - kort gezegd - op neer komt dat we onze eigen kans op rampspoed onderschatten en die van anderen overschatten. Onze collega Tom schreef er een artikel over op LinkedIn, gerelateerd aan de inschatting die ondernemers maken of ze denken het komende jaar failliet te gaan.
  • De meeste mensen lopen hier niet op het gras. Wanneer werkt een negatief frame? De injunctieve norm (‘meeste mensen zijn van mening’) is gebaat bij een negatief frame (‘eet geen snoep’), terwijl de descriptieve norm (‘meer dan 75 procent’) gebaat is bij een positief frame (‘ze eten vaker fruit’). Een negatief frame kan werken als je het combineert met een injunctieve norm. "De meeste mensen vinden roken slecht." Lees het niet superverse, maar zeker nog actuele artikel op Marketingfacts.

Namens Nieuwe Wending,

Arja Dijkhout | Britt Hippert | Danielle Blankhorst | Eva Klein Brinke | Eva Veraa | Hilde Peters | Jels Lubbers | Jens van der Weele | Niek Vergeer | Tom Schooltink | Yvette Leuftink

Website
Email
LinkedIn
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om je uit te schrijven. 

Copyright Nieuwe Wending© 2020 , All rights reserved. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nieuwe Wending · Keulenstraat 12 · Deventer, Overijssel 7418ET · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp