Copy
Bekijk deze email in uw browser

Even voorstellen…
HET JEUGD TECHNISCH KADER!

Bij FC Zuidlaren is het Technisch Kader verantwoordelijk voor het technische en inhoudelijke deel van het voetballen. Daar waar de jeugdcommissie meer de organisatorische kant van het voetbal op zich neemt, gaat het Jeugd Technisch kader over de implementatie en uitvoering van het jeugdbeleidsplan, de vorm en de manier van training geven, het begeleiden van de trainers hierin en het uitvoeren van het selectiebeleid. En met al deze taken zijn we in september 2017 al gestart.
Wie en wat zitten er in het Jeugd Technisch Kader?


Trainerscoaches
Onze trainerscoaches staan zeer regelmatig op trainingsavonden op het veld om onze trainers te observeren, te helpen en nog beter te maken. Daarnaast maken zij individuele afspraken met de trainers die zij onder hun hoede hebben over hun aandachtsgebieden, problemen waar zij tegenaan lopen en hun trainingsaanpak. Daarnaast verzorgen zij per jaar meerdere bijeenkomsten en bijscholingsmomenten voor de trainers. Zo hebben we voor de trainers van JO7 t/m JO11 in oktober een bijeenkomst gehad waarin we ze hebben laten zien hoe een goede training eruit ziet en we hebben ze wat handvaten in oefenstof gegeven in de vorm van een 8 weken vullend trainingsprogramma. We streven ernaar om vanaf januari al gesprekken te voeren met de huidige trainers met het oog op het volgende seizoen. Onze trainerscoaches zijn:
Iedere trainerscoach heeft een aantal trainers onder zijn hoede en heeft als taak hen te begeleiden en te ondersteunen.
 

Talentscouts
Onze talentscouts lopen zowel op trainingsavonden over de trainingsvelden als op zaterdag langs de wedstrijdvelden en kijken dan naar de vele jeugdspelers die FC Zuidlaren rijk is. Er wordt gekeken naar de huidige teamindeling, er wordt gekeken naar opvallende spelers en in de loop van het seizoen wordt er al voorzichtig gekeken naar de teamindeling van het volgende seizoen. Op deze manier zien we alle jeugdspelers meerdere malen en op basis van die indrukken starten we vanaf februari al met het vormen van teams voor het volgende seizoen. Hierin worden ook de selectietrainers van het volgende seizoen betrokken, maar uiteraard ook de trainers en begeleiders van de teams tijdens het huidige seizoen. In overleg met de Jeugdcommissie  worden eventuele persoonlijke wensen van spelers meegenomen bij de nieuwe teamindeling. Uiteindelijk moet de teamindeling van het nieuwe seizoen in mei al bekend zijn. Onze talentscouts zijn:
Uiteraard staan Trainerscoaches en Talentscouts in nauw contact met elkaar en kunnen zij elkaar daar waar nodig ondersteunen en elkaar wijzen op zaken die aandacht nodig hebben. Naast de Trainerscoaches en de Talentscouts maakt ook de voorzitter van de Jeugdcommissie deel uit van het Technisch Kader. Bij FC Zuidlaren is dat Jeroen Jonge Poerink. Hiermee zijn de lijntjes tussen het Technisch Kader en de Jeugdcommissie kort en kan er snel geschakeld worden.
Weet dus, dat we als Jeugd Technisch Kader vanaf september tot aan juni druk bezig zijn met het ondersteunen van onze trainers, het bekijken van onze jeugdspelers en het organiseren van het jeugdvoetbal bij FC Zuidlaren in het algemeen. Ziet u een van bovenstaande personen langs de velden staan of lopen en u heeft een vraag aangaande het technische beleid bij FC Zuidlaren, spreek hem gerust eens een keertje aan en u zult merken dat we altijd open staan voor een gesprekje.

Sportieve groet,
Jeugd Technisch kader FC Zuidlaren

EERSTE KAMPIOENEN FC ZUIDLAREN
 JO15-3 – Najaarskampioen 2017
Het eerste kampioenschap van FC Zuidlaren was op 2 december een feit. Het team onder leiding van Johan Knijp, Evert Jan Beens en trainer Stefan Deuling heeft dit dan ook uitgebreid gevierd!  Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Dit komt voor altijd in de geschiedenisboeken van deze net opgerichte voetbalclub.
Het kampioenschap werd gevierd met uiteraard een overwinning, champagne op het veld, een speech door het bestuur, patat in de kantine en douchen in de kleren.
Het bestuur heeft ism de leiders de jongens toegesproken. De hoofdpunten van deze speech zijn na te lezen op:
FC Zuidlaren.nl
Boven vlnr: Marco., Jasper, Brecht, Olivier, Sem B. Jari, Melvin, Joost, Sem M
Onder vlnr: Ablel, Daniel, Timo, Nathan, Randy, Tim, Bram

 
Nogmaals gefeliciteerd!! We hopen dat jullie een mooie competitie-indeling krijgen in het najaar, waar jullie kunnen bewijzen ook een hoger niveau goed aan te kunnen!!

JO13-1 speelt wedstrijd in FC Emmens Stadion
Afgelopen zomer maakte FC Zuidlaren voetbaltalent Bas Mertens de overstap naar FC Emmen. Bij zijn voormalig ploeggenoten ontstond al snel het idee om een oefenwedstrijd tegen Bas zijn nieuwe team te spelen. Op 13 december was het eindelijk zover: FC Emmen JO13-2 - FC Zuidlaren JO13-1. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Emmen: De JENS Vesting. Het stadion was met 6 supporters net niet uitverkocht en de wedstrijd werd met 3-0 verloren. Dat kon de pret niet drukken voor de Zuidlaren kids. De ervaring was onvergetelijk.

OP DE MIDDENSTIP
Wat is je naam? Joost Kral
Hoe lang voetbal jij al? Ik voetbal vanaf mijn 6e, ik ben er een keer afgegaan en daarna er weer op.
In welk team speel je? Ik speel in D2 als keeper.
Hoe staat jouw team ervoor? Mijn team staat er goed voor.
Als je niet zou voetballen welke sport zou je dan doen? Handbal
Wat is je favoriete voetbal club? AFC Ajax
Welke voetballer is een voorbeeld voor jou? Jasper Cillessen
Wie is jouw trainer? Keeperstraining van Robin Luikens
Wat kan jouw trainer erg goed? Coachen
Welk onderdeel van de training vind je het zwaarst? Sprinten
Heb je ook een bijgeloof of bepaalde gewoontes voor een wedstrijd? Als de wedstrijd begint, roep ik altijd: “Kom op Zuidlaren”

WIST JE DAT...
 • Het lijkt of sommige wasmachines sokken ‘vreten’?
 • Er daardoor al verschillende teams zijn met meer rechter dan linker sokken?
 • Dat Marco de Haan (jo 15-3) 41 goals heeft gescoord
 • Dit een optelsom is van de goals in de competitie  (31) en de bekerwedstrijden (10)
 • Dit een gemiddelde is van 3 goals per wedstrijd
 • Jamil Baltaji van B3  tot voor kort in Damascus in Syrië woonde?
 • Dat hij als tiener keeper was?
 • Dat hij uiteindelijk kapper wil worden?
 • Frank Haaijer van B3 dit jaar heeft gekozen om te voetballen als veldspeler?
 • Dat hij daarvoor altijd op doel stond?
 • Dat hij tegen Zuidhorn een geweldig doelpunt heeft gemaakt?
 • Dat hij dit seizoen is vervangen door de volgende keepers: Tim Lampe, Guido Winter, Fabio Mata, Martijn Schutten en Sander Meijer?
 • Chris Rossing van B3 op 2 september in de wedstrijd tegen Peize een liesblessure heeft opgelopen?
 • Dat hij daarna geen wedstrijd meer heeft gespeeld?
 • Dat hij binnenkort weer kan meetrainen?
 • Dat Dennis Hamstra van B2 op 8 april in de wedstrijd tegen LEO een enkelbreuk heeft opgelopen?
 • Dat hij binnenkort waarschijnlijk ook weer voorzichtig kan gaan trainen?
We wensen iedereen een sportief en gezellig nieuwjaar!

TOT SLOT

Dit was de nieuwsbrief van FC Zuidlaren. Bedankt voor het lezen! Mocht je nu een leuk stukje over bv. je team in 'De Aftrap' willen hebben, stuur het dan naar communicatiecommissie@fczuidlaren.nl. Tot de volgende keer!

Bezoekadres

Sportpark Wenakkers
Randweg 3
9472 PL Zuidlaren

 
Contact

FC Zuidlaren
Postbus 64
9470 AB Zuidlaren
Deel op Facebook
Tweet
Stuur deze nieuwsbrief door
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Hier kunt u zich
uitschrijven
 
Email Marketing Powered by Mailchimp