Copy
Bedankt voor je inschrijving op de nieuwsbrief van Slow Food Nederland. Je kan je e-mail onderaan deze pagina wijzigen.
Wordt deze e-mail niet goed of niet volledig weergeven? Klik hier en open de mail in je browser.
Nieuwsbrief mei 2019

Morgen is het zo ver; we mogen weer naar de stembus! Dit keer voor de Europese Parlementsverkiezingen. Samen met Slow Food Youth Network, vragen wij jou te stemmen voor een partij of kandidaat die zich inzet voor beter voedsel, duurzame landbouw en een veilig klimaat. Waarom? Lees het Slow Food manifest.

Daarnaast tippen we je in deze nieuwsbrief over de beste lokale tips van Slow Food Limburg en vragen wij onze leden de Slow Food enquête in te vullen. 

Ben je benieuwd naar de activiteiten van een Slow Food community bij jou in de buurt? Scroll naar beneden en neem een kijkje in de goedgevulde Slow Food agenda.


VOTE WITH YOUR FORK


In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei ging Slow Food Youth Network (SFYN) op pad en maakten zij de stoep voor de ingang van maar liefst 50 supermarkten in Nederland 'schoon'. Met de leus #votewithyourfork wijst SFYN consumenten op hun stemrecht bij de Europese Parlementsverkiezingen én moedigen zij kiezers aan te stemmen op een partij of kandidaat die zich inzet voor een schoner, eerlijker en duurzamer Europees landbouw- en voedselsysteem.

Oók Slow Food is van mening dat iedereen recht heeft op goed, eerlijk en gezond voedsel. Slow Food Europe schreef daarover een manifest, waarin het Europees Parlement gevraagd wordt om politieke daadkracht te tonen, biodiversiteit te bevorderen, maritieme ecosystemen te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan.

Kortom: het huidige Europese landbouw- en voedselsysteem is niet langer houdbaar. Wij vinden dat het hoog tijd is voor een omslag in het huidige landbouw- en voedselsysteem, zowel binnen als buiten Nederland en Europa. Stem aanstaande donderdag 23 mei voor beter voedsel, duurzame landbouw en een veilig klimaat!

 
MEER OVER SLOW FOOD & DE EUROPESE VERKIEZINGEN

REMINDER: SLOW FOOD ENQUÊTE

Slow Food Nederland wil graag meer inzicht krijgen in de wensen en behoeftes van haar leden. Daarom vragen wij onze leden onderstaande enquête in te vullen. Door middel van de antwoorden kunnen we beter in beeld krijgen wat er binnen de vereniging speelt en beter op de behoeften van leden inspelen. Uit alle inzendingen verloten we het kookboek Liever Lokaal. Alvast bedankt voor je deelname!

START ENQUÊTE

 

DE BESTE LOKALE TIPS VAN SLOW FOOD LIMBURG

 
Redactrice Marjolein Lommen ging voor Slow Food Nederland op pad in het altijd mooie Limburg. Ze bezocht een aantal slow adressen waar je écht de tijd kunt nemen om je onder te dompelen in good, clean en fair voedsel. Zo luisterde ze naar het verhaal van stroopstoker Mart Vandewall, hoorde zij over kloostervarkens in Livar én werd ze welkom geheten door leden van Gedeelde Weelde in Maastricht. Benieuwd wat ze daar allemaalt ontdekt heeft? Reis met Marjolein mee naar Zuid-Limburg en laat je inspireren!
 
NAAR DE BESTE SLOW FOOD TIPS

ECO-GASTRONOMIE IN DE ACHTERHOEK

Overal ter wereld beseffen mensen dat er structurele veranderingen in ons landbouw- en voedselysteem nodig zijn. Ook in Nederland zijn er tal van bijzondere initiatieven om smaak en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Zo ook in de Achterhoek, waar de Smaakacademie Achterhoek twee gloednieuwe boeken heeft gepubliceerd over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers: Alles van Grond en Alles van het Dier. In beide boeken komen eeuwenoude kennis, smaak, duurzaamheid en regionale voedselculturen samen. Lees hier meer over de Achterhoekse smaakboeken of bestel ze makkelijk en snel via deze link. Veel leesplezier!

Slow Food Agenda 

De smakelijkste manier om de maand mee te vullen
27 MEI | PROFESSIONALS OP BEZOEK BIJ ODIN, UTRECHT
..........................................................
Op maandag 27 mei gaat het Slow Food Utrecht Professionals Netwerk op bezoek bij coöperatie Odin in Geldermalsen. Met maar liefst 23 eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst en ruim 250 afhaalpunten voor biologische en biodynamische producten is Odin een begrip in Utrecht en omgeving. Benieuwd wat Odin te vertellen heeft? Lees snel verder en meld je aan!

| MEER INFO |
17 JUNI | ONVERGETELIJKE GROENTEN, BRABANT
..........................................................
In de groentetuin van boer Henk groeien meer dan 100 bijzondere groenten en kruiden. Vergeten - of beter - onvergetelijke groenten! De groenten groeien allemaal in de open lucht en de teelt vindt op een zo natuurlijk mogelijke manier plaats. Henk leidt je graag rond in zijn tuin en vertelt je in geuren en kleuren over het natuurlijk telen van groenten. Wanneer breng jij een bezoekje aan boer Henk?

| MEER INFO |

15 JUNI | RONDLEIDING & WORKSHOP DOOR  DR. A. VOGELTUINEN, 't HARDE
..........................................................
Op landgoed Zwaluwenburg vind je de pluk- en smultuin van Dr. A. Vogel. Hier kan je verschillende kruiden, bloemen en planten plukken en proeven. De tuinman van het landgoed zal je tijdens de rondleiding alles vertellen over de prachtige bloementuin. Wat is bijvoorbeeld het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En welke werking hebben verschillende kruiden of hoe voelen ze aan je voeten? Er is plek voor slechts 25 personen, dus meld je snel aan!

| MEER INFO |

30 JUNI | FOOD FESTIVAL DE ES, HAAREN
..........................................................
Net als andere slow foodies houd jij vast ook van goed en verantwoord eten? Denk daar sfeervolle muziek bij en een goed gezelschap bij en het plaatje is compleet. Festival de Es is een leuk, lekker en kleinschalig familie evenement in Haaren en daarmee het best bewaarde geheim van de regio. Kom jij ook een bezoekje brengen aan dit gezellige festival voor jong en oud?

| MEER INFO |
Facebook
Twitter
Instagram
www.slowfood.nl
Copyright © *2019* *Slow Food Nederland*
Alle rechten voorbehouden