Copy
Bedankt voor je inschrijving op de nieuwsbrief van Slow Food Nederland. Je kan je e-mail onderaan deze pagina wijzigen.
Wordt deze e-mail niet goed of niet volledig weergeven? Klik hier en open de mail in je browser.
Nieuwsbrief november 2019

In december viert Slow Food haar 30e verjaardag; een jubileum! Vier de verjaardag van Slow Food met ons en scuif aan bij de Terra Madre Day diners van Slow Food Utrecht of Slow Food Rotterdam & Groene Hart. Wil je meer dan een feestelijk diner? Scroll snel verder en bekijk de vacature voor bestuurslid 'professionals'

Wist je al dat je met Slow Food op reis kan? Slow Food & AirBnB inspireren je met de beste Slow Food ervaringen in het buitenland! Maar ook in Nederland is er genoeg te beleven; ga bijvoorbeeld op Slow Food tour door het Rijksmuseum!

Ben je benieuwd naar de activiteiten van een Slow Food community bij jou in de buurt? Scroll naar beneden en neem een kijkje in de goedgevulde Slow Food agenda.

TERRA MADRE DAY
30 JAAR SLOW FOOD


Op 10 december 2019 is het Terra Madre Day en bestaat Slow Food 30 jaar! Om dit jubileum te vieren organiseren Slow Food communities over de hele wereld feestelijke evenementen. Ook in Nederland staan er smakelijke diners op de agenda. Zo neemt Slow Food Utrecht haar gasten mee op culinaire reis d.m.v. een vier-gangen diner en Slow Food communities Groene Hart & Rotterdam organiseren een feestelijk diner in de stal van een voormalig kaasmakerij. Vier Terra Madre Day met ons mee en schuif aan bij één van deze smakelijke diners!
 
CHECK DE AGENDA HIER

GEZOCHT:
BESTUURSLID 'PROFESSIONALS'


Ben je een positieve verbinder en wil je je inzetten voor het behoud en de promotie van biodivers gastronomische erfgoed en voor het versterken van het netwerk van koks, producenten en andere professionals in “food”? Laat van je horen!
 
MEER INFO OVER DEZE FUNCTIE

SLOW FOOD OP REIS

Heb jij al plannen voor de zomer van 2020?

Slow Food x AirBnB inspireert je met de beste Slow Food ervaringen in het buitenland! Lees snel verder en droom alvast weg bij de (h)eerlijkste Slow Food bestemmingen.

Lees hier meer over 'Slow Food experiences' en boek alvast je eigen (food)experience!

TOUR & PROEVERIJ
SLOW FOOD TOUR IN HET RIJKSMUSEUM 

Slow Food experiences vind je niet alleen in het buitenland, óók in onze eigen hoofdstad kan je een culinaire tour boeken! René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) leidt je graag rond in het Rijksmuseum. In anderhalf uur tijd bekijk je ruim 30 schilderijen, waarna de tour eindigt in oud bruin café Walling. Daar geniet je van een proeverij met traditionele Hollandse producten.

Ga voor meer informatie naar AirBnB Experiences of mail met vragen naar René via zanderinkr@gmail.com.

NU BOEKEN

GOOD, CLEAN & FAIR VOEDSEL VOOR IEDEREEN

Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. De komende 30 jaar blijft Slow Food zich inzetten voor goed voedsel. Slow Food kan jouw hulp daarbij goed gebruiken, want samen bouwen we aan een toekomstbestendig voedselsysteem!
Doe je mee? Doneer nu!

Slow Food Agenda 

De smakelijkste manier om de maand mee te vullen
3 DECEMBER |
KOOKWORKSHOP WARME KERSTPUDDINGEN, VORDEN

..........................................................
Heb jij al ideeën wat voor dessert je gaat serveren met Kerst dit jaar? Laat je inspireren door ouderwetse warme kerstpuddingen! Ontdek spannende oude recepten waarmee je iets feestelijks op tafel zet. Puddingen zonder gelatine, dus helemaal vegetarisch. Zo worden vergeten recepten ineens weer modern.

| MEER INFO |
10 DECEMBER | TERRA MADRE DAY DINER, UTRECHT
..........................................................

Ook Slow Food Utrecht viert de verjaardag van Slow Food. Bereid je voor op een culinaire reis door de tijd waarin je met een feestelijk vier-gangen diner terugblikt op 30 jaar (uit) eten. Maar er wordt natuurlijk ook naar de toekomt gekeken. Schuif aan bij KookaBarra!

| MEER INFO |

10 DECEMBER | TERRA MADRE DAY DINER, STREEFKERK
..........................................................
Op 10 december viert Slow Food haar verjaardag: Terra Madre Day. Dit jaar is dat 30 jaar geleden. Deze verjaardag willen Slow Food Rotterdam & Slow Food Groene Hart niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij nodigen je daarom uit bij Booij Kaasmakers in Streefkerk voor een feestelijke maaltijd in de stal van een oude kaasmakerij!
Schuif jij gezellig aan?

| MEER INFO |

14 DECEMBER | SLOW FOOD TOUR IN HET RIJKSMUSEUM, AMSTERDAM
..........................................................

Op 14 december leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rondt in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel oud bruin café waar je kan genieten van oa. traditionele Amsterdamse ossenworst en boeren Goudse kaas.

| MEER INFO |
Facebook
Twitter
Instagram
www.slowfood.nl
Copyright © *2019* *Slow Food Nederland*
Alle rechten voorbehouden