Copy
# 38
Observatori de la Igualtat de la URV
Destaquem
La Xarxa Vives d'Universitats ha publicat els Criteris multilingües per a la redacció de textos igualitaris en català, castellà i anglés. La publicació, adreçada a tota la comunitat universitària, naix per visibilitzar l'equitat entre homes i dones en tots aquells documents que es produeixen a la universitat.
 Els Criteris multilingües per a la redacció de textos igualitaris se sumen al recull de recursos que la Xarxa posa a l’abast de la comunitat universitària per lluitar contra la ceguesa al gènere. L'obra es pot descarregar gratuïtament al web de la Xarxa Vives i incorpora diverses estratègies lingüístiques i propostes d’ús per visibilitzar les dones en el discurs. Ha estat elaborada pel Grup de Treball de Qualitat Lingüística de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives, sota la coordinació de la Universitat de Barcelona. També compta amb el suport del Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives.
Més informació
Contingut

Destaquem
Call for papers:
     > Revistes
     > Congressos
Jornades
Premis
Publicacions 
Share
Tweet
Share
Call for papers
Revistes
Revista Investigaciones Feministas de la Universidad Complutense de Madrid
 Núm : Vol. 11 (nº 1). La Maternitat és personal o política; construint un nou discurs al voltant de les maternitats.
Resum:La maternitat constitueix una tasca exigent, interpretativa, creadora, que requereix capacitats de tot tipus. En ella es posen en joc no només sensibilitat i afecte sinó també intel·ligència i enginy. La criança planteja problemes quotidians que, encara que superficialment aparentin ser idèntics als que generacions de dones han hagut de solucionar, presenten sempre aspectes nous que demanden prendre decisions i, per tant, pensar en les solucions més adequades en un context determinat.
L'objectiu d'aquest monogràfic consisteix a analitzar el fenomen de la maternitat en tots els seus vessants (metgessa, social, demogràfica, legal, psicològica, artística, etc.) des d'una perspectiva de gènere.

Termini d'enviament: abans del 07 d'abril de 2019.
Accés al Call
Revista Comunicación i Gènero
 Núm Vol 1, No 2 (2018)
Resum: La revista "Comunicación i Género” està cercant articles (textos inèdits i originals) per al seu pròxim número. "Comunicació i Gènere" publica articles originals i inèdits, sobre aquelles temàtiques relacionades amb el periodiseo, publicitat, comunicació institucional i empresarial, mitjans audiovisuals i documentació, a més d'estudis sobre les noves tecnologies i altres àmbits de les ciències experimentals i socials vinculades a la comunicació des d'una perspectiva d'interseccionalitat
Termini d'enviament: fins al 15 de març de 2019
Accés al Call
Congressos
IV COL·LOQUI MARC: Sexe, Gènere i Salut
Organitza: Universitat Rovira i Virgili
Resum: El Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la URV (MARC) convoca el IV Col·loqui, que debatrà  els conceptes de gènere i sexualitat al voltant dels processos de salut, malaltia i atenció des d'una perspectiva transversal, interseccional i interdisciplinària. El Col·loqui es proposa com un espai de reflexió entorn d'aquests tres aspectes de recerca amb la intenció de donar a conèixer què treballem des de diferents disciplines i espais d'activisme.

Quan i on: 30 i 31 de maig de 2019, Tarragona.
Termini d'enviament de comunicacions: 10 de març de 2019
Accés al Call
Congrés: Palabra de Mujer: entre la sumisión y la emancipación
Organitza: Asociación de Amigos de la Casa Panero (AACP)
Resum: Aquesta trobada pretén indagar, precisament, en l'escriptura d'aquesta generació de dones, en molts casos totalment desconegudes, però que són imprescindibles per completar el panorama de la narrativa dels anys 40 i 50. Així doncs, s'analitzarà la seva producció en prosa (en les seves múltiples manifestacions), es valorarà críticament la seva particular situació en el camp literari de postguerra, així com la seva ambigua posició ideològica, entre submissió i emancipació, durant els primers anys del franquisme.
Quan i on: 24-26 de julio de 2019, Astorga.
Termini d'enviament de comunicacions: 30 de març de 2019.
Accés al Call
Jornades
La Política en Gènere Femení
Organitza: Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona
Resum: El proper dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. L'ICAT se sumarà als actes de celebració d'aquesta diada amb una jornada sobre el paper de la dona en el món de la política. La xerrada l’organitza la Comissió de Conciliació, Polítiques per la Igualtat i d'Atenció al Col·legiat.
Quan i on: 1 de març de 2019. ICAT, Tarragona. C/ Enric d’Ossó núm 1
Més informació
Premis
Convocatòria 2019 Premi AEIHM a articles d’investigació en Història de les Dones
Organitza: AEIHM Asociación Española de la Investigación de Historia de las Mujeres
 Objectiu: El Premi AEIHM té caràcter biennal i guardonarà articles d’investigació inèdits que es publicaran en Arenal. Revista de Historia de las Mujeres.
  Termini d'enviament: 31 de maig de 2019.
Accés al Call
Publicacions
La Revolució que havia de canviar el món. Cent anys del 1917
Col·lecció:  Estudis sobre Conflictes Socials, 6
 Editorial: Publicacions URV
Síntesi: Cent anys després de l’assalt del Palau d’Hivern és bo que analitzem com va canviar el món la Revolució Russa. Des del CECOS presentem aquest nou volum de la col·lecció Estudis sobre Conflictes Socials, que explica des de diversos àmbits socials i territoris (des d’Espanya fins a l’Uzbekistan) com va influir en l’esdevenir de la història la revolució bolxevic i com va ser la nova realitat sorgida dels soviets. Amb aquesta finalitat, diversos investigadors analitzen els protagonistes d’aquella etapa i com es van succeir els fets en un món que estava en guerra.
El capítol “Mujer y Revolución” està dedicat al paper de la dona en la Revolució Russa.
Més informació
Pots donar-te d'alta per rebre el butlletí emplenant el formulari d'alta.

Pots donar-te de baixa del butlletí
emplenant el formulari de baixa.