Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2018-11

Twee Kwetterende Mussen op het podium in oktober!

In Nancy (FR) namen 6 Belgen deel aan het Stanislas Mahjong Open MCR (6-7 okt), en na dag 1 zag het er erg veelbelovend uit voor Tine, die aan de absolute top stond. Ze werd uiteindelijk nog heel verdienstelijk 11de van de 72 deelnemers na een wat minder geslaagde zondag.
Op zondag 14 oktober bezochten Jos en Chris onze noorderburen voor een wat kleiner Riichi toernooi met 44 deelnemers, waar Chris zowaar als 1 van de weinige buitenlanders na een overweldigende 1e hanchan (=ronde) uiteindelijk de 2de plaats wegkaapte. Voor de Nederlanders was dit een kwalificatietoernooi voor het EK dat in 's Hertogenbosch plaats vindt in juni 2019. Het telde helaas niet mee voor de Europese rangschikking. 
Tine maakte ook een klein uitstapje naar het Austria Riichi Open in Wenen het daaropvolgende weekend. Het zat haar helemaal niet mee: last minute een andere verblijfplaats moeten zoeken, nauwelijks bekende spelers in het gezelschap, pech tijdens het spelen (42ste van de 48 deelnemers) en dan ook nog eens vluchtvertraging op de terugweg waardoor ze de trein miste en een taxi naar huis moest nemen. Toch een positieve noot: de Weense club zorgde voor een slaapplek, en de stad bleek zeker de moeite waard voor een bezoekje.
Tenslotte trokken Jos en Chris met zus Kristien naar Edewecht (DL) voor een gezellig Doppelturnier het voorbije weekend. Op dag 2 stond MCR op het programma, waar Jos weer in de prijzen viel met een mooie 3de plaats (11 tafelpunten) van 36 deelnemers. De dag voordien speelden ze Riichi met 28 deelnemers, waar Jos als 1ste Belg 11de werd. 

Riichi ontmoeting in Louvain-la-Neuve

Op maandagavond 22/10 zakten 3 spelers uit Leuven (Rudi, Tine en Marieke) en 4 uit Brussel (Pierre, Piti en Nathan +1) af naar auditorium Zuid 06 in Louvain-la-Neuve om de wekelijkse sessie van de LLN Mahjong Club om te toveren in een spontante interclub riichi kennismaking en oefenavond. Met 4 volle tafels, originele blokjes (nog moeilijker te lezen dan die op de foto), een mengelmoes veel Frans/beetje Engels, een duidelijk overwicht aan mannelijke en erg jonge spelers en een tekort aan puntenoverzichten werd het een fijne en leerrijke ervaring. Zowel in BXL als in LLN heb je een harde kern echte kenners, die de Japanse termen zonder aarzelen uitspreken en de puntentabel zowat vanbuiten kennen, en heel wat enthousiaste beginners. Voor herhaling vatbaar!

Riichi op Japan Con 2018

Het komende weekend, 3 en 4 november, is de Brussels Mahjong Club paraat op Japan Con 2018, een feest voor liefhebbers van Japanse populaire cultuur in Tour&Taxis. Ze bemannen beide dagen een hoekje met Riichi initiaties voor de bezoekers van het festival. Enkele spelers van LLN zullen hen vergezellen. 

Belgisch Kampioenschap 2018 (Temse, 15/12)

De inschrijvingen voor het BK (MCR) zijn geopend. Het zal plaats vinden in The Ranch, Ruisstraat 89 in Temse op zaterdag 15 december (in het café zelf).
  • 9u - 9u30: onthaal en registratie
  • 9u45: start
  • 4 rondes van 90min
  • lunch met soep
  • 17u30: prijsuitreiking
Inschrijven kan via mail aan wenda.vanderbist@athlon.com. Betalen ter plaatse (20€). Gelieve voedselallergiën/veggie te vermelden bij inschrijving. Inschrijvingen worden per volle tafel bevestigd, en de organisatie vraagt ten laatste een week vooraf te annuleren.
Door in te schrijven verklaar je je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens en het gebruik van beeldmaterialen voor de promotie van mahjong in België. Wens je niet vermeld te worden in deze nieuwsbrief of op facebook, of wil je niet op de foto, laat dit dan ook vooraf weten.

BMA bestuur

Het bestuur van de Belgian Mahjong Association keurde het voorstel goed om een Algemene Vergadering te organiseren in het voorjaar van 2019, gekoppeld aan vriendschappelijk spel, en hiervoor alle gekende mahjongspelers in België uit te nodigen. De MCR en Riichi spelers kunnen zo eens kennis maken met elkaar in een meer ontspannen atmosfeer en samen een nieuw bestuur kiezen met vertegenwoordiging van de Riichi gemeenschap.
Ken je nog spelers die niet zijn aangesloten bij een club? Ze mogen steeds hun mailadres bezorgen aan Marieke (mariekemahjong@outlook.be) om een uitnodiging te krijgen.
Ook tips of suggesties voor de organisatie zijn steeds welkom (locatie, catering, ...)!

Hou deze data al maar vrij!

  • 2 en 3 maart 2019: 11de Kleine 3 Draken toernooi - inschrijvingen zijn geopend!
  • 28 en 29 september 2019: 4de Rode Lotus Tournament

ERMC 2019: 5th European Riichi Mahjong Championship

Het volgende EK Riichi vindt plaats van 21 tot 23 juni 2019 in 's Hertogenbosch. Momenteel heeft België 1 plaats en deze wordt toegewezen aan de hoogst RCR gerangschikte Belg op 31/12/2018. Tine blijft voorlopig aan de leiding staan in de Belgische rangschikking, maar nieuwkomers Pierre en Nathan uit Brussel hebben zich al ingeschreven voor 2 toernooien dit jaar en maken dus nog kans om mee te dingen voor de plaats op het EK.
De dag voor het ERMC zal een Riichi referee seminar worden aangeboden. Vanuit Brussel en LLN blijken er wel wat kandidaat-scheidsrechters te zijn.

MCR EK/WK

Tot op vandaag werd nog geen enkele formele informatie verspreid over het volgende EK MCR, dat ook voorzien is voor 2019. Het gerucht werd verspreid dat het zou plaatsvinden in Pisa in oktober, maar dit werd nog niet bevestigd. Vandaag worden 8 plaatsen voorbehouden voor Belgen. Eentje is al weggelegd voor de hoogst scorende op het vorige EK (Marieke), eentje voor de winnaar van de Belgische wisselbeker 2018 die wordt uitgereikt op het BK, en voor de overige plaatsen wordt de Europese rangschikking op 31/12/2018 als basis gebruikt.
Over een volgend WK is ook nog geen informatie beschikbaar.

De Beker van België (MCR)

Net zoals vorig jaar tellen de drie beste prestaties mee van volgende toernooien:
*alleen dag 1 telt mee.
Copyright © 2018 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp