Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2019 #1

Linda is Belgisch Kampioen 2018!

Op zaterdag 15 december werd hard gestreden voor het 4de Belgisch Kampioenschap MCR. Organisatoren Wenda en Yannick verzamelden 20 deelnemers in café The Ranch in Temse. Op de valreep kon Wenda zelf nog meedoen omdat Fuut zijn plaats aan haar afstond. Hij zorgde wel met veel enthousiasme voor de warme soep en de verse broodjes. Linda M. nam een schitterende start en hield het winnen vol tot de laatste ronde. Die ging wat minder vlot, maar ze was nog sterk genoeg om haar welverdiende 1ste plaats met 14 tafelpunten te consolideren. Yannick werd met 12 tafelpunten 2de, en Marieke met 11, nog op de valreep door een 4 tegen Linda, 3de.
De Belgische wisselbeker MCR werd aansluitend voor een 2de keer uitgereikt door Rudi. Vorig jaar werd die gewonnen door Hilde, die een echt topjaar achter de rug had, maar vandaag genoegen moest nemen met een kleine maar schattige troostprijs. In 2018 was het Marieke die heel wat presteerde, maar vooral deze wisselbeker zal koesteren gedurende het komende jaar. Zij staat op dit ogenblik ook weer 3de op de Europese ranglijst.

BMA bestuur

Het bestuur van de Belgian Mahjong Association keurde het voorstel goed om een Algemene Vergadering te organiseren in het voorjaar van 2019, gekoppeld aan vriendschappelijk spel, en hiervoor alle gekende mahjongspelers in België uit te nodigen. De MCR en Riichi spelers kunnen zo eens kennis maken met elkaar in een meer ontspannen atmosfeer en samen een nieuw bestuur kiezen met vertegenwoordiging van de Riichi gemeenschap.
Ken je nog spelers die niet zijn aangesloten bij een club? Ze mogen steeds hun mailadres bezorgen aan Marieke (mariekemahjong@outlook.be) om een uitnodiging te krijgen.
Ook tips of suggesties voor de organisatie zijn steeds welkom (locatie, catering, ...)!

Vaste speelmomenten

 • LLN Richi: elke maandag van 18u30 tot 21u30 in auditorium Zuid-06, Louvain-la Neuve
 • Kleine 3 Draken MCR: elke maandag van 20u tot 23u in clubhuis Smesstraat 49, Temse
 • Brussels Mahjong Club Riichi: elke dinsdag van 19u tot 22u in Salle Sapiens, Merinosstraat 1c, Sint-Joost ten Node
 • Rode Lotus MCR: elke woensdag van 20u tot 23u in Wereldcafé COOP, Joris Helleputteplein 2, Leuven
 • Rode Lotus MCR competitie: tweewekelijks op donderdag van 19u30 tot 23u20 bij Rudi in Herent

Hou deze data al maar vrij!

 • 9 februari 2019: Chinees Nieuwjaarsfeest NiHao Leuven - mahjongers welkom voor initiaties op de receptie!
 • 16 februari 2019: voor wie niet gaat spelen op het Valentijnstoernooi van Bamboe Acht (Heemstede, NL), is er Vormidabel in Leuven - een interactieve infomarkt met de Leuvense verenigingen 
 • 2 en 3 maart 2019: 11de Kleine 3 Draken toernooi - inschrijvingen zijn geopend - nu al 63 deelnemers waaronder 13 Belgen!
 • 8, 9 en 10 maart 2019: Made in Asia, Brussels Expo
 • 16 maart 2019: Reus van Rotterdam (NL)
 • 27 en 28 april 2019: Oryu Maajan Taisen (DU)
 • 28 en 29 september 2019: 4de Rode Lotus Tournament
 • 2 en 3 november 2019: Japan Con, Tour & Taxis, Brussel

Nieuws uit Europa

 • Er zijn enkele aanpassingen op komst in de richtlijnen voor de organisatie van MERS-toernooien.
 • Tot 15 januari 2019 kunnen nationale bonden nog een kandidatuur indienen bij de EMA voor de organisatie van het volgende OEMC in 2020.
 • De EMA riep tevens op om kandidaturen voor de organisatie van een WMC in het laatste kwartaal van 2019 te bezorgen voor 24/12.
 • Het volgende EK Riichi vindt plaats van 21 tot 23 juni 2019 in 's Hertogenbosch. Momenteel heeft België 1 plaats en deze wordt toegewezen aan de hoogst RCR gerangschikte Belg op 31/12/2018. Tine stond lang aan de leiding, maar werd voorbij gestoken door Chris na Wenen, Edewecht en Doesburg. Zij blijft ook na Keulen haar eerste plaats behouden en mag dus voorlopig als enige deelnemen aan het EK. We wachten nog vol spanning op de definitieve quota, want er zijn nog wat plaatsen te verdelen. Inschrijvingen zullen in elk geval via de nationale federatie, de BMA dus, moeten gebeuren.
 • De dag voor het ERMC, op donderdag 20/6, zal een Riichi referee seminar worden aangeboden in De Kentering (Rosmalen, NL), tevens de locatie van het toernooi. Vanuit Brussel en LLN blijken er wel wat kandidaat-scheidsrechters te zijn. Laat het weten aan Rudi als je wil meedoen!

 

Copyright © 2019 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp