Copy

Mahjong België 2021 #9

Nieuwtjes, activiteiten en toernooien

MCR Hand of the Week (September 23rd, 2021) - Little Three Dragons worth 252 points!

Vorige week viel onze Hilde (Ppoppy) in de prijzen op MahjongTime met de MCR Hand of the Week. Ze trok zelf de Kleine Drie Draken op 23/9, in combinatie met schoon spel, buitenspel en een bloemetje, voor een totaal van 252 puntjes. Proficiat Hilde!

Made in Asia 2021

Volgend weekend vindt in Brussel het Made in Asia salon plaats. Vrijdag, zaterdag en zondag zal de Heysel Expo wemelen van de cosplay liefhebbers en de fans van manga en anime. De Riichi clubs van Brussel en Louvain-la-Neuve sloegen de handen in elkaar en hebben een stekje veroverd in Little Asia met wel 10 tafels, om er zaterdag en zondag enthousiastelingen in te wijden in hun favoriete spelletje. Er zullen de hele tijd minstens 12 ervaren spelers aanwezig zijn. Op diezelfde plek ontdekte Marieke overigens in maart 2014 al dat er ook in België Riichi werd gespeeld. Voorzichtig ging ze toen even kennis maken met Linh van Le Club des 4 Vents, en liet er wat visitekaartjes van de Rode Lotus achter.

Clubnieuwtjes Riichi

De BMC speelt nu weer zoals vroeger Riichi in Salle Sapiens, op dinsdag van 19 tot 22u. Adres: Merinostraat 1B in Sint-Joost ten Node.

LLN herstart haar activiteiten vanaf 4/10 in het Auditorium Sud12, elke maandag van 19u tot 21u Riichi in het centrum van Louvain-la-Neuve.

De Leuvense Riichi spelers van de Rode Lotus spelen tweewekelijks op dinsdag in het Wereldcafé Coop, van 20u tot 23u, ten minste wanneer de tafel gevuld geraakt. Op 12/10 verwelkomen we alvast een nieuwe Chinese student in Leuven, Ryanling Tang.

Clubnieuwtjes MCR

De Kleine 3 Draken zijn weer actief aan het spelen in Temse, wekelijks op maandagavond, met een tafeltje of 2 à 3.

De eerste twee MCR clubavonden van de Rode Lotus 2021 zijn een feit. Telkens met twee tafels, en in de vertrouwde omgeving bij de gastvrije Rudi en Marleen thuis. De clubcompetitie zal weer opgestart worden rond Chinees Nieuwjaar. Zo is er nog wat gelegenheid om te oefenen voor het weer echt meetelt!

De andere weken wordt toch verder recreatief op woensdag MCR gespeeld in het Wereldcafé in Leuven. Vorige week werden zelfs weer twee tafels gevuld. We hadden een paar nieuwe leerlingen aan de tafel. Christine werd aangebracht door Lies en had al een paar keer online gespeeld ter voorbereiding, ze leek wel gebeten door het spel. De andere nieuwsgierige had niet helemaal door wat de bedoeling was … '“ma joeng” klonk hem eerder in de oren als een Westvlaamse uitdrukking van verbazing.

Volgende week gaat Rudi nog een kleine opfrissingscursus geven in Mechelen bij enkele voormalige Groene Draken. Misschien worden de Groene Draken zo stilaan terug wakker, na een jarenlange winterslaap, versterkt door de nieuwere Mechelaars Sophie en Tijs?

Kalender

  • doorlopend : MCR individual, MCR duplicate, SBR toernooien - MahjongSoft - gratis

  • 8, 9 en 10 oktober : Made In Asia, Expo Heysel Brussel - Riichi @Little Asia

  • 9 oktober : Riichi GMT October - MahjongTime - 300 coins

  • 16 oktober : MCR GMT September - MahjongTime - 300 coins

  • 23 en 24 oktober : Doppelturnier Edewecht Riichi / MCR

  • 23 en 24 oktober (onder voorbehoud) : openingsweekend nieuwe Demo-Spel in Kessel-Lo - met mahjong & Riichi initiaties op zondag

  • ergens in november/december : Belgisch Kampioenschap MCR (met Covid Safe Ticket)? meer info volgt binnenkort …

The Original Memphis Five - SINCE MA IS PLAYING MAH JONG - 1924

Bijna 100 jaar oud is deze hitsingle Since Ma is playing Mah Jong van the Original Memphis Five uit 1924.

Bezorg ons jouw ervaringen, spannende plannen, leuke momenten of andere bijdragen in tekst of beeld voor een item in de nieuwsbrief of op de website!

Kom erbij op Discord!
Facebook iconWebsite iconEmail icon

Copyright (C) 2021 Belgian Mahjong Association. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp