Copy
View this email in your browser

Mahjong België 2020#08
Online toernooien juli
Twee Belgen namen deel aan het MahjongTime RCR GMT Juli toernooi op 4/7. Jos werd zowaar 8ste, en Chris mooi 12ste van de 32 deelnemers. Ze gaan duidelijk in stijgende lijn. Geen MCR toernooi op dit platform in de maand juli. Marieke probeerde nog deel te nemen aan een test toernooi MCR op MahjongSoft, maar het ging helaas niet door wegens onvoldoende geduldige spelers en misverstanden over het format.
Tine blijft het redelijk goed doen in de Online RCR League op MahjongSoul en staat nu 54ste van de 163 spelers met 61 gespeelde hanchans. Marieke speelde 43 van de 48 vereiste hanchans en staat nu op de 81ste plaats.
World Riichi Online Festival - schrijf je in!
De inschrijvingen voor het World Riichi Festival zijn geopend! Deelname kost 20 EUR en kan betaald worden per overschrijving. De organisatie maakt een account voor je aan op het Japanse platform Ron2 en bezorgt je de instructies om je doorheen de volledig Japanse omgeving naar de juiste tafels te leiden. De kwalificatierondes vinden plaats op zaterdag 22 en zondag 23 augustus. Je kan min 1 en max 4 keer proberen om bij de 32 finalisten te belanden. Je hoeft dus niet elke ronde mee te doen, tenzij je graag meer dan de klok rond speelt natuurlijk, want het zijn 4 tijdsblokken (lees: mini toernooien) van 6u met telkens maar 2u tussen, net genoeg dus voor een 3 powernapjes?
Geraak je wonder boven wonder in de finale, dan is het wel de bedoeling dat je het weekend nadien alweer achter het scherm kruipt voor de finale uitputtingsslag. Lukt dat toch niet, dan word je gelukkig vervangen door een substitute. Alleen de 4 allerbesten krijgen dan een plaatsje op het WRC 2021 in Wenen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een exclusieve match tegen een professionele speler winnen.
Hier kan je al eens kennismaken met het platform.
Nieuw Online MCR toernooi format

Het platform MahjongSoft blijft zich verder ontwikkelen en biedt nu ook klassieke, dus geen duplicate, MCR toernooien aan. Morgen zaterdag 1/8 proberen we met 16 tot 64 deelnemers opnieuw, om 14u, voor 3 rondes van elk 60min. Meld je ten laatste om 13u45 aan! Game ID 6975.

Rode Lotus Tournament 2020
We blijven nog een beetje optimistisch: op dit ogenblik hebben toch al 41 spelers bevestigd dat ze wensen deel te nemen aan het toernooi op 19 en 20 september in Wilsele-Putkapel. De zaal is voldoende groot (376m²) om afstand te kunnen houden met max 50 aanwezigen, mondmaskers worden sterk aangeraden tijdens het spelen en mogelijk zelfs verplicht, betalingen gebeuren zoveel mogelijk mobiel of vooraf per overschrijving, ook voor drankconsumpties, er moet een circulatieplan gevolgd worden en er zal zeker voldoende zeep aanwezig zijn.
In geval van wijzigingen, zullen die natuurlijk via de website en per mail worden bekend gemaakt aan de deelnemers. 

In het vooruitzicht ... (Onder Voorbehoud)

MCR individual - 1 augustus 2020 om 14u (online, MahjongSoft)
MCR Global - 1 augustus 2020 om 19u (online, MahjongTime)
Riichi GMT August - 8 augustus 2020 om 19u (online, MahjongTime)
MRC duplicate/individual - op diverse tijdstippen (online, MahjongSoft)
US MCR Open online - 18 en 19 september 2020 (online, MahjongTime)
Rode Lotus Tournament 2020 (MCR) - 19 en 20 september 2020 (BE, Leuven)
Manganneken Pis 2020 (Riichi) - 24 en 25 oktober 2020 (BE, Brussel)
WRC 2021 (WK Riichi) - data nog niet bekend (AUS, Wenen) - 3 Belgen: Nathan, Jos en Tine
OEMC 2021 (EK MCR) - data nog niet bekend (SP, Valencia) - 6 Belgen: Marieke, Sophie, Rudi, Tine, Jos en Peter

BMA bestuur

Op zaterdag 28/09/2019 vond de laatste bestuursvergadering van de BMA plaats. Voor het eerst waren ook afgevaardigden aanwezig van de Brussels Mahjong Club (Nathan) en de LLN Mahjong Club (Linh). Verslag beschikbaar op vraag.
Kom erbij op discord!
Heb je discord geïnstalleerd? Zoek Belgian Mahjong Association, stuur een vriendschapsverzoek naar MariekeMahjong en kom er gezellig bij!
Ga naar onze website!
Mahjong in België/ en Belgique
BMA Website
Email
Copyright © 2020 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp