Copy
View this email in your browser

Mahjong België 2020#09
Online toernooien augustus
Op 1/8 speelden Chris en Jos het MCR GMT op MahjongTime, waarbij Chris mooi eindigde op de 30ste plaats van de 95 deelnemers, en Marieke nam deel aan het test MCR individual toernooi op MahjongSoft, waar ze 6de werd van de 28 spelers. Een week later, op 8/8, vertegenwoordigde Chris en Jos ons landje nog op het Riichi GMT en belandden beiden nog net in de eerste helft. Op 16/8 werd de Open RCR League op MahjongSoul afgerond, die glansrijk werd gewonnen door de Deen Henrik Leth. Onze eigen Tine werd verdienstelijk 20ste, en Marieke iets minder indrukwekkend 44ste van de 47 spelers die de vereiste 48 matches gespeeld kregen. 
Maar de meest spectaculaire en vernieuwende speelervaring de voorbije maand werd gedeeld door wel vier Belgen! Tine, Chris, Jos en Marieke waagden hun kans op het World Riichi Online Festival op 22 en 23 augustus. Tine had nog teveel andere plannen en hield het bij 1 sessie van 6u, waarin ze wel een record van 10 hanchans gespeeld kreeg. Marieke hield het na 2 sessies en veel dreunen om haar oren voor het weggooien van dora's en andere gevaarlijke stenen voor bekeken. Maar zowel Jos als Chris speelden wel 3 sessies, in totaal goed voor 18u Riichi, en het was uiteindelijk Chris die de mooiste score behaalde. Ze werd 67ste in de laatste sessie van de kwalificatierondes voor het WRC 2021 in Wenen, die werden gespeeld op het Japanse platform Ron2. Alleen de eerste 8 van elke sessie gingen door naar de finalerondes een week later. Onder de 32 halve-finalisten gelukkig toch nog 11 niet-Japanners, zoals Lena uit Oostenrijk. Russell uit de UK werd uiteindelijk 2de in de finalerondes en heeft zich zo kunnen kwalificeren voor het WK, net zoals winnaar Nomos (?) en 2 Japanse pro's, genaamd Minagawa (3de) en Takada (4de). De finalerondes werden live gestreamd en van commentaar in het Engels voorzien.
Op 30/8 namen 56 spelers het tijdens 64 spelletjes tegen elkaar op in een MCR individual toernooi op MahjongSoft, maar België was ditmaal niet van de partij.
Hierboven de beste handjes van Marieke op het World Riichi Online Festival. De donkere discards zijn stenen die niet uit de hand komen, maar meteen vanuit de muur werden weggegooid. Onderaan zie je de knoppen voor alle mogelijke calls en settings, die wel een korte handleiding vereisten. De tekstballonnetjes vermelden wellicht een beleefde bedanking, want met dat SchoonSpel/Kleine3Draken werd de hanchan beëindigd. Marieke koos voor een neutraal groen achtergrondje, al was felroze ook een leuke optie.
Rode Lotus Tournament 2020 - afgelast!
De inschrijvingen gingen met ups en downs de voorbije weken, maar de kogel is dan toch door de kerk. De Bosstraat staat leeg tijdens het weekend van 19 en 20 september. Na het op een rijtje zetten van de actuele reisadviezen van de deelnemende landen en het evenementenprotocol van de stad Leuven, zagen we ons genoodzaakt toch maar af te zien van een internationale bijeenkomst. Het beperkte enthousiasme van onze landgenoten, het weerkerende fenomeen van ontbrekende reservespelers en het ontbreken van gezelligheid wanneer je de hele tijd afstand moet houden van iedereen, je niet eens aan de toog kan gaan hangen, en je glimlach de hele tijd moet verstoppen achter een masker, waren de spreekwoordelijke druppels. Met veel spijt in het hart dus, maar met de hoop dat we er volgend jaar terug een lap kunnen op geven!
In Italië bewezen ze al dat het kan: daar werd in augustus een toernooi gespeeld met 40 deelnemers, waaronder wel een grote meerderheid Italianen en toch 4 andere aanwezige nationaliteiten. Ook in Ukraïne speelden ze al een klein riichi toernooi met 4 tafeltjes.
1st Online European Championship MCR duplicate - schrijf je ASAP in!
De MahjongClub du Rhône nodigt ons uit om deel te nemen aan het toernooi, ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het 6de WMC, dat zal plaatsvinden op 31/10/2020.
Alle informatie zal te vinden zijn op oedmc20.mahjongclubdurhone.fr
140 spelers kunnen meedoen, maar 91 plaatsen zijn reeds ingevuld. Stuur zeker voor 30/9 een mailtje naar secretaire@mahjongclubdurhone.fr als je wil inschrijven!
243p MCR analyse van 16 spelletjes

De Zweedse speler Petter Ranefall publiceerde online een uitgebreide analyse van 16 spelletjes MCR mahjong. Hij besprak elk spel met de andere leden van de Uppsala Mahjong gedurende de voorbije 2 jaar via hun facebook groep en bundelde het geheel, dat vrij te downloaden en te delen is, zolang de auteur, Petter Ranefall dus, vermeld wordt.
Play these hands with me - a guided tour to MCR is zeker de moeite om eens te doorworstelen. Petter staat bovendien open voor commentaar en correcties. Mijn persoonlijke mening is dat het een beetje ver gaat in de verdediging en de berekening, maar ik ben dan ook fan van mijn buikgevoel (beroepsmisvorming?) en het nemen van risico's, en dat heeft ook al wel eens wat opgeleverd!

In het vooruitzicht ... 

MRC duplicate/individual - op diverse tijdstippen (online, MahjongSoft)
MCR GMT September - 5 september 2020 om 19u (online, MahjongTime)
Riichi GMT September - 12 september 2020 om 19u (online, MahjongTime)
US MCR Open online - 18 en 19 september 2020 (online, MahjongTime)
Dutch MCR Open online - 16 en 17 oktober 2020 (online, MahjongTime)
Manganneken Pis 2020 (Riichi) - 24 en 25 oktober 2020 (BE, Brussel, onder voorbehoud)
Online European MCR Duplicate - 31 oktober 2020 (online, MahjongSoft)
MCR Valencia Open online - 13 en 14 november 2020 (online, MahjongTime)
WRC 2021 (WK Riichi) - data nog niet bekend (AUS, Wenen) - 3 Belgen: Nathan, Jos en Tine
OEMC 2021 (EK MCR) - data nog niet bekend (SP, Valencia) - 6 Belgen: Marieke, Sophie, Rudi, Tine, Jos en Peter

BMA bestuur

Op zaterdag 28/09/2019 vond de laatste bestuursvergadering van de BMA plaats. Voor het eerst waren ook afgevaardigden aanwezig van de Brussels Mahjong Club (Nathan) en de LLN Mahjong Club (Linh). Verslag beschikbaar op vraag.
Kom erbij op discord!
Heb je discord geïnstalleerd? Sluit je aan op de server van de Belgian Mahjong Association, stuur meteen ook een vriendschapsverzoek naar MariekeMahjong en kom er gezellig bij!
Ga naar onze website!
Mahjong in België/ en Belgique
BMA Website
Email
Copyright © 2020 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp