Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2019 #3

11de Kleine 3 Draken

Het voorbije weekend zakten 96 deelnemers af naar Elversele (Temse). Twee dagen speelplezier, fijne ontmoetingen, lekker eten en drinken ... zoals altijd zorgden onze kleine draken voor een toptoernooi. De hoofdprijs ging naar Vincent Tan (FR), Bruno Manzo (FR) werd tweede en als enige Spanjaard mocht Raul Rios Navarro ook een trofee meenemen. Ze behaalden alle drie 21 tafelpunten.
Twee van de 17 deelnemende Belgen vielen ook in de prijzen, de "poodle prize" was voor Micheline, en de eerste Kleine 3 Draken werden gemaakt door thuisspeelster Joke. Na dag 1 was Jonas de hoogst genoteerde Belg, maar helaas verging het hem zondag wat minder goed. De eerste Belg werd uiteindelijk long time no see Tijs, met 15 tafelpunten op de 29ste plaats, meteen gevolgd door Tine en Chris met 14 tafelpunten.

Rode Lotus Tournament 2019

De inschrijvingen lopen als een Japanse trein, snel dus! Zonder enige internationale bekendmaking staat de teller na een dikke week al op 41 spelers (uit België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië). Er zijn slechts 60 plaatsen, dus bij deze nog een oproep om snel te registreren als je er zeker bij wil zijn!
Inschrijven doe je via deze weg. Reservespelers en helpers blijven natuurlijk ook nog van harte welkom.

Up next: Pinfu!

Binnen minder dan 2 weken, op zondag 17 maart, is het zover! De Brussels Mahjong Club sloot de inschrijvingen af met minstens 25 deelnemers. Niet slecht voor een allereerste Riichi toernooi met enkel Belgen...

BMA bestuur

Het bestuur van de Belgian Mahjong Association keurde het voorstel goed om een Algemene Vergadering te organiseren, gekoppeld aan vriendschappelijk spel, en hiervoor alle gekende mahjongspelers in België uit te nodigen. De MCR en Riichi spelers kunnen zo eens kennis maken met elkaar in een meer ontspannen atmosfeer en samen een nieuw bestuur kiezen met vertegenwoordiging van de Riichi gemeenschap. 
Ken je nog spelers die niet zijn aangesloten bij een club? Ze mogen steeds hun mailadres bezorgen aan Marieke (mariekemahjong@outlook.be) om een uitnodiging te krijgen.
Ook tips of suggesties voor de organisatie zijn steeds welkom (locatie, catering, ...)!

Vaste speelmomenten

 • LLN Richi: elke maandag van 18u30 tot 21u30 in auditorium Zuid-06, Louvain-la Neuve
 • Kleine 3 Draken MCR: elke maandag van 20u tot 23u in clubhuis Smesstraat 49, Temse
 • Brussels Mahjong Club Riichi: elke dinsdag van 19u tot 22u in Salle Sapiens, Merinosstraat 1c, Sint-Joost ten Node
 • Rode Lotus MCR: elke woensdag van 20u tot 23u in Wereldcafé COOP, Joris Helleputteplein 2, Leuven
 • Rode Lotus MCR competitie: tweewekelijks op donderdag van 19u30 tot 23u20 bij Rudi in Herent

Hou deze data al maar vrij!

 • 8, 9 en 10 maart 2019: Made in Asia, Brussels Expo
 • 17 maart 2019: Riichi Tournoi Pinfu
 • 28 en 29 september 2019: MCR 4de Rode Lotus Tournament
 • 2 en 3 november 2019: Japan Con, Tour & Taxis, Brussel

Nieuws uit Europa

 • Het volgende EK Riichi vindt plaats van 21 tot 23 juni 2019 in 's Hertogenbosch. Momenteel heeft België 1 plaats en deze wordt toegewezen aan de hoogst RCR gerangschikte Belg op 31/12/2018. Tine stond lang aan de leiding, maar werd voorbij gestoken door Chris na Wenen, Edewecht en Doesburg. Zij blijft ook na Keulen haar eerste plaats behouden en mag dus voorlopig als enige deelnemen aan het EK. We wachten nog vol spanning op de definitieve quota vanaf begin april, want er zijn misschien nog wat plaatsen te verdelen. Inschrijvingen zullen in elk geval via de nationale federatie, de BMA dus, moeten gebeuren.
 • De dag voor het ERMC, op donderdag 20/6, zal een Riichi referee seminar worden aangeboden in De Kentering (Rosmalen, NL), tevens de locatie van het toernooi. Vanuit Brussel en LLN blijken er wel wat kandidaat-scheidsrechters te zijn. Laat het weten aan Rudi als je wil meedoen!
 • Intussen ook bevestiging dat Frankrijk het WK MCR heeft toegewezen gekregen. Van 30/10 tot 3/11 in Villefranche-sur-Saone 5(!) dagen mahjongplezier. Rechtzetting van het vorige bericht: België is al zeker van 6 plaatsen, dus niet van 8. Meer info zou volgen in de loop van deze of volgende maand ...
 • Over een EK MCR in 2020 enkel nog maar geruchten dat het misschien bij onze noorderburen zou plaats vinden ...
Pierre Beinstingel legt even uit wat mahjong is tijdens het Brussels Games Festival 2018 (Fr).
Wil je meer weten over automatische mahjongtafels?
Copyright © 2019 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp