Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2018-04

Verdienstelijke resultaten

Marieke kaapte de eerste plaats weg op het 10th Belgian Open in Temse en deelde het podium met Pauline en Leni uit Nederland. Rudi (6) en Joke (7) haalden ook de top 10. Slechts 36 deelnemers waaronder 11 Belgen, maar zoals steeds een door de familie Van Damme uitstekend verzorgd toernooi! Nooit eerder werd het toernooi gewonnen door een Belg, maar Peter stond ook al eens op het podium (2de in 2015).

Onze 4 deserterende landgenoten in Valencia (SP) hadden wat tegenslag, alleen Jos belandde in de bovenste helft (42) van de 88 deelnemers. Het toernooi werd gewonnen door Ji Li Pfeiffer (FR). Een mooie start voor de kersverse Valenciaanse mahjongclub, al domineerden de Fransen het toernooi. 

Rudi veroverde intussen opnieuw de 1e plaats van de Belgen in de EMA-ranking, en Marieke kreeg een eervolle vermelding voor haar 5de positie in de Mahjongnews-ranking.

ERMC 2019

De Nederlandse Mahjongbond organiseert het volgende Europees Kampioenschap Riichi in 's Hertogenbosch van 21 tot 23 juni 2019. Hoog tijd voor de Belgische riichi-spelers om te oefenen en zich te kwalificeren. Voorlopig hebben we nog maar 1 plaats, die zal voorbehouden worden voor degene die op 1 januari 2019 het hoogst genoteerd staat in de EMA-ranking.
 

De Beker van België (MCR)

Net zoals vorig jaar tellen de drie beste prestaties mee van volgende toernooien:
*alleen dag 1 telt mee maar het RLT is een 2-daags MERS-toernooi

Wist je dat?

De pruimenbloesem het meest voorkomt als afbeelding op de bloemsteen horend bij de lente...

Laat die bloesems maar bloeien en geniet van de lente!
Copyright © 2018 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp