Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2018-09

Oranda Sai Kou 2018 (Berghem, NL)

Drie Belgen op het Riichi toernooi dat plaats vond op 18 augustus in Berghem: Jos, Chris en Tine. Jos schreef een lovend rapport als EMA observer en mocht tevreden terugkeren met een 18de plaats van de 52 deelnemers. Nel Hofman (NL) werd eerste. Onze Riichi spelers hebben weinig gelegenheid om te oefenen in eigen land, maar daar komt hopelijk binnenkort wat verandering in door de groeiende Riichi gemeenschap in België.

Villejuif Chow Time - In Vino Veritas I (Villejuif, FR)

Heel wat meer volk, 120 deelnemers om precies te zijn, in de buurt van Parijs het laatste weekend van augustus. Niet minder dan 2 volledige teams Belgen nam het op tegen 7 andere nationaliteiten. Na de eerste dag zag het er heel veelbelovend uit voor Rudi, dan op de 5de plaats, maar helaas wat minder geluk op dag 2. Toch nog 1ste Belg en een mooie 41ste plaats werd het eindresultaat, waarmee hij zijn 2de plaats op de Belgische EMA-rangschikking behoudt. Anne Choux (FR) werd de absolute winnaar op haar allereerste MERS-toernooi. Anton Kösters (NL) speelde er zijn 100ste MERS-toernooi en werd 7de. 

Brussels Games Festival 2018

Terwijl in Parijs MCR de klok sloeg, was Riichi opvallend aanwezig in Brussel het voorbije weekend. Vanaf vrijdag 15u stond een aanzienlijk team van Brussels Mahjong Club klaar voor een heel weekend speelplezier in het Jubelpark. In een grote tent samen met de go federatie, awele en andere internationale klassiekers stonden 4 riichi tafels klaar om vele mensen de basics van mahjong aan te leren. Vanaf de eerste minuut lokten ze vele nieuwsgierigen naar de blokjes. Zowel kinderen, hardcore gamers als toevallig passerende toeristen bleken erg gefascineerd. Alweer een toffe ervaring, en mogelijk wat nieuwe zieltjes voor onze mahjong gemeenschap.

BMA bestuur

De Belgian Mahjong Association vzw staat voor heel wat uitdagingen. Goed omgaan met privacy is daar 1 van, maar zeker ook de groeiende Riichi gemeenschap, de vertegenwoordiging van de nieuwe clubs in het bestuur en goede afspraken voor de communicatie, de organisatie van toernooien en kwalificaties. Daarom werd voorgesteld een bestuursvergadering te houden aansluitend op het Rode Lotus Tournament, op zondagavond 30/9, met de huidige bestuursleden Peter, Irma, Rudi en Marieke.
Andere agendapunten, ideeën of voorstellen mogen vooraf bezorgd worden aan Marieke. Kandidaten om een bestuursfunctie op te nemen mogen zich eveneens kenbaar maken.

Hou deze data al maar vrij!

  • 2 en 3 maart 2019: 11de Kleine 3 Draken toernooi
  • 28 en 29 september 2019: 4de Rode Lotus Tournament

ERMC 2019: 5th European Riichi Mahjong Championship

Het volgende EK Riichi vindt plaats van 21 tot 23 juni 2019 in 's Hertogenbosch. Momenteel heeft België 1 plaats en deze wordt toegewezen aan de hoogst RCR gerangschikte Belg op 31/12/2018. Tine blijft voorlopig aan de leiding staan in de Belgische rangschikking, maar nieuwkomers Pierre en Nathan uit Brussel hebben zich al ingeschreven voor 2 toernooien dit jaar en maken dus nog kans om mee te dingen voor de plaats op het EK.
De dag voor het ERMC zal een Riichi referee seminar worden aangeboden. Vanuit Brussel en LLN blijken er wel wat kandidaat-scheidsrechters te zijn.

MCR EK/WK

Tot op vandaag werd nog geen enkele formele informatie verspreid over het volgende EK MCR, dat ook voorzien is voor 2019. Het gerucht werd verspreid dat het zou plaatsvinden in Pisa in oktober, maar dit werd nog niet bevestigd. Vandaag worden 8 plaatsen voorbehouden voor Belgen. Eentje is al weggelegd voor de hoogst scorende op het vorige EK (Marieke), voor de overige 7 wordt de Europese rangschikking op 31/12/2018 als basis gebruikt.
Over een volgend WK is ook nog geen informatie beschikbaar.

De Beker van België (MCR)

Net zoals vorig jaar tellen de drie beste prestaties mee van volgende toernooien:
*alleen dag 1 telt mee maar het RLT is een 2-daags MERS-toernooi.
Copyright © 2018 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp