Copy
View this email in your browser
Mahjong België 2019 #9

Rudi wint German Open 2019

Van vrijdag 23 augustus tot zondag 25 augustus vond het German Open MCR plaats in Bad Zwischenahn. Met 64 deelnemers uit een 10-tal landen en 10 speelrondes van 2u, was dit een vrij stevig toernooi van topniveau. Met z'n vieren waren de Belgische Lotussen aanwezig: Jos & Chris, Rudi en Marieke. De rode lotus die openbloeide aan het hotel van Rudi & Marleen, bezorgde hem het nodige geluk, om zelfs Nadine voorbij te steken in de laatste rondes. Zij stond de eerste 2 dagen vastberaden op de 1ste plaats, maar een moeilijke nacht met de baby hielp vast niet om die positie te behouden op zondag. Voor Rudi ging het de hele tijd in stijgende lijn. Hij won de laatste 6 tafels en behaalde zelfs 3 maal de hoogste rondescore, in ronde 6 met niet minder dan 323 minipunten. Nadine werd uiteindelijk nog 2de en Duits kampioene met evenveel (30) tafelpunten, maar moest het stellen met heel wat minder minipunten. Loïc, jongste deelnemer en zoon van Erwan (FR) behaalde zijn 1ste podiumplaats en werd 3de.
Over de prestaties van de andere Belgen valt niet zoveel te vertellen. Maar voor alle deelnemers was het een uiterst geslaagd toernooi, met schitterend weer om te genieten van de mooie omgeving aan de Zwischenahner See en de avondlijke terrasjes.
De finale van het tactile championship werd uiteindelijk gewonnen door Timur (DL). Tijdens de pauzes konden alle deelnemers een poging wagen om zo snel mogelijk blind blokjes te raden. Slechts een minderheid deed een poging, want het is niet bepaald makkelijk om te voelen welke blok je in handen hebt. De wedstrijjd werd bovendien gehouden met kleine riichi blokken.

Sou No Tori Open 2019

Alweer het magische getal van 7 Belgen present op het 2-daags Riichi toernooi in Aachen (DL) op 10 en 11 augustus. En ook hier werd Rudi de beste met een prachtige 4de plaats van de 44 deelnemers. Ook Jos deed het behoorlijk goed en werd 8ste. Grote winnaar was Thai Chung (DL), meteen ook de nieuwe Duitse kampioen. Net zoals in Godalming konden we de resultaten van elke hanchan live volgen op de website vanuit onze luie zetel. Helaas geen beeldmateriaal. 

Brussels Games Festival 2019

De Brussels Mahjong Club stak vele handen uit de mouwen ter promotie van mahjong tijdens het 3-daagse Brussels Games Festival in het Jubelpark. Zo te zien was er heel wat belangstelling van voorbijgangers, die hier kennis konden maken met Riichi. De club heeft nu ook een officiële website, waar je praktische informatie kan vinden over lidmaatschap, speelmomenten, toernooien en interessante links.

In het vooruitzicht ...

Warsaw Mahjong Taikai 2019 (Riichi) - 7 en 8 september (PL) - 1 Belg
Furitenya Riichi Tournament 2019 - 21 en 22 september (FR) - 2 Belgen
Rode Lotus Tournament 2019 (MCR) - 28 en 29 september (BE) - 11 Belgen

Rode Lotus Tournament 2019

De Shinkansen is al aangekomen, het toernooi is volzet! Met 11 Belgen en 53 vertegenwoordigers van Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland.
Reservespelers en helpers blijven natuurlijk nog van harte welkom. We zoeken nog helpers voor input scores, vervoer van materialen, klaarzetten van de zaal, bar, ... Graag aanmelden bij Marieke of Tine!

BMA bestuur

Het bestuur van de Belgian Mahjong Association keurde het voorstel goed om een Algemene Vergadering te organiseren, gekoppeld aan vriendschappelijk spel, en hiervoor alle gekende mahjongspelers in België uit te nodigen. De MCR en Riichi spelers kunnen zo eens kennis maken met elkaar in een meer ontspannen atmosfeer en samen een nieuw bestuur kiezen met vertegenwoordiging van de Riichi gemeenschap.
Omdat dit tot op vandaag nog niet gerealiseerd is, en er stilaan beslissingen nodig zijn, o.a. voor de kwalificatie voor het volgende WK Riichi, worden afgevaardigden van de BMC en LLN Mahjong Club alvast uitgenodigd voor een bestuursvergadering aansluitend na het Rode Lotus Tournament.
Ken je nog spelers die niet zijn aangesloten bij een club? Ze mogen steeds hun mailadres bezorgen aan Marieke (mariekemahjong@outlook.be) om informatie te krijgen, volledig in regel met de GDPR.

Vaste speelmomenten

 • LLN Richi: elke maandag van 19u tot 21u in Brasse-Temps, Louvain-la Neuve (NIEUWE locatie!)
 • Kleine 3 Draken MCR: elke maandag van 20u tot 23u in NIEUWE locatie
 • Brussels Mahjong Club Riichi: elke dinsdag van 19u tot 22u in Salle Sapiens, Merinosstraat 1c, Sint-Joost ten Node
 • Rode Lotus MCR: elke woensdag van 20u tot 23u in Wereldcafé COOP, Joris Helleputteplein 2, Leuven
 • Rode Lotus MCR competitie: tweewekelijks op donderdag van 19u30 tot 23u20 bij Rudi in Herent

Hou deze data al maar vrij!

 • 7 en 8 september 2019: Manga & Cosplay Festival, Japanse Tuin, Hasselt
 • 28 en 29 september 2019: MCR 4de Rode Lotus Tournament, Leuven
 • 2 en 3 november 2019: Japan Con, Tour & Taxis, Brussel
 • 7 december 2019: BK MCR, Sint-Niklaas

Nieuws uit Europa

 • Van 31/10 tot 3/11 in Villefranche-sur-Saone toch maar 3(!) dagen mahjongplezier op het WK MCR. De eerste dag wordt nog niet gespeeld, dan is er een Referee Meeting voorzien. Momenteel zijn 7 Belgen ingeschreven voor het WK, maar het ziet er toch naar uit dat er nog een 8ste mee kan. 
 • Over een EK MCR in 2020 enkel nog maar geruchten dat het misschien bij onze noorderburen zou plaats vinden ... maar er zijn nog geen officiële kandidaturen. Is België een optie?
 • Een WK Riichi zal gehouden worden in Wenen (Oostenrijk) van 26 tot 30 augustus 2020.
Copyright © 2019 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp