Copy
Nieuwsbrief BMA 2017-04
Reus van Rotterdam 2017
Op zaterdag 25 maart was België weer goed vertegenwoordigd met 12 van de 80 competitiespelers en 1 recreante op het 9de MCR-toernooi van de ENMV. In de met lampionnetjes gedecoreerde zaal van de wijkaccomodatie Romeynshof en met Ad VDL als gastheer is het altijd weer gezellig, ook al spreekt hij dan geen Belgiums. Na de eerste ronde werden we verwend met home-made gebak, de lunch bestond voor een keertje niet uit een broodje kroket en sandwichbollen met een glas karnemelk, maar uit verse soep, krokante belegde broodjes en salade. Helaas een beetje weinig tijd om ervan te genieten. Geen alcohol vóór 15u is daar de regel, geen Belg die zo'n regel zou durven uitvaardigen ... 
Maar het allerbelangrijkste van deze mooie dag was het gloriemoment voor Sophie Kemper, die als enige met 14 tafelpunten als laatste het podium mocht beklimmen voor de ontvangst van haar welverdiende 1ste prijs, met nr 2 Eric Van Balkum en nr 3 Wil Meijer aan haar zijde! Ze mag in navolging van Marleen en Linda voor een jaartje de enige echte Reus van Rotterdam op de kast laten pronken. En ze staat nu in de top 3 van de Belgen op de EMA-ranking. Yannick is ook aan een flinke opmars bezig, ze eindigde op de zesde plaats! Goed gedaan meisjes!
 
9th Little 3 Dragons Tournament
Op zaterdag 4 en zondag 5 maart namen 96 spelers uit 8 verschillende landen, waarvan 16 Belgen, plaats rond de mahjongtafels in Elversele. Met stralende zon begonnen we eraan. We misten Marleen die helaas door ziekte genadeloos geveld werd... ook Yannick werd zwaar getroffen en hield het geen tweede dag meer vol. Zij werd vervangen door Micheline, die haar hoge plaats op de ranking wist te bewaren. Jos en Rudi waren evenmin volledig hersteld van de epidemie die onze mahjongscene trof in de weken voor het toernooi, maar hielden moedig vol tot de laatste spannende minuut. Vergezeld van een typisch Belgisch wisselvallig weertje verliep het toernooi zelf vlekkeloos. Voor Ieneke was het de eerste deelname aan een MERS-toernooi, en ook bij de andere nationaliteiten zagen we vele nieuwe gezichten. Lekker eten, een goed voorziene bar, vele helpende handen, humoristische noten van de gastheer en fair spel kenmerkten het toernooi. De Kleine 3 Draken doen dat goed!
Grote winnaar werd onze Franse vriend Joël Ratsimandresy, met 20 tafelpunten en een verdienstelijke 521 minipunten. De tweede plaats kwam toe aan de zeer sympathieke Italiaan Francesco Martini en de derde aan Cédric Aguerre, ook een ijzersterke Franse speler. Ze ontvingen imposante trofeeën met draken, gemaakt door een lokale artieste.
Beste Belg werd de reeds gekwalificeerde Marieke, geen wild card dus, met een 11de plaats, gevolgd door het moeder-dochter duo Micheline en Yannick op de 13de plaats.
We kijken alweer uit naar de volgende editie! 
Tuintoernooi 2017
Mahjongvereniging De Rode Lotus Leuven viert haar 8-jarig bestaan met een MCR Tuintoernooi op zondag 11 juni 2017. In de tuin van Jos en Chris in St.-Martens Bodegem worden 4 rondes gespeeld van 100 minuten en afgesloten met een barbecue. Er is plaats voor max 28 deelnemers en 19 (+1 reserve) stoelen zijn reeds bezet. Ben je kandidaat om mee te spelen of voor de reservelijst? Neem dan zo snel mogelijk contact op met rudikopmanis@hotmail.com. De resultaten van dit toernooi tellen mee voor het Lotus-clubkampioenschap 2017-2018 en voor de Belgische Wisselbeker van 2017.

Rode Lotus Tournament 2017
Ten gevolge van het grote succes van het eerste MERS-1 Rode Lotus Tournament 2016 zal op zaterdag 30 september 2017 het tweede RTL plaats vinden in Kessel-Lo (Leuven). De inschrijvingen zijn geopend, en al 8 spelers hebben zich ingeschreven, waaronder 2 nieuwkomers in competitieland: Lies en Linda! Voor meer informatie en het inschrijvingsformulier kan je terecht op http://www.rodelotustournament.be/
Copyright © 2017 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 Belgian Mahjong Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp