Copy
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017
NAZOMER OP HET KUNSTFORT 
Ook op het Fort is de nazomer begonnen! De solotentoonstellingen Parallel Perspectives van Raymond Barion en Millenial Gravestone Quotes van Joeri Woudstra zijn nog tot en met 17 september te zien. Maar voordat de herfst officieel is aangebroken, staat er nog voldoende op het programma!

Zo is er op dinsdag 12 september de lezing Raymond Barion: Perspectieven in de schilderkunst, waarin Barion en twee van zijn oud-studenten, Jan van de Pavert en Henri Jacobs, de ontwikkeling van de Nederlandse schilderkunst bespreken, en het belang van onderwijs en academies. 

Tijdens de BLOB, van 6 t/m 9 september, worden openluchtfilms geprojecteerd op de kunstinstallatie BLOB van Jurgen Bey. Thema van dit jaar is sci-fi.

In een sportieve bui? Verken het fort en omgeving via het water! Het Podium voor Architectuur organiseert op zaterdag 2 september een waterwandeling rondom het fort

En natuurlijk komen de herfsttentoonstellingen steeds dichterbij! Kunstenaar Rachel de Joode zoekt de grenzen op in de fotografie, waarin ze objecten en prints combineert. Daartegenover staat de jonge kunstenaar Kim David Bots, die met zijn schilderkunst focust op de spanning tussen beeld en narratief. De feestelijke opening van de herfsttentoonstellingen zal op 1 oktober plaatsvinden. Save the date, dus! Meer info volgt binnenkort.


Up-to-date blijven? Volg ons via Facebook en Instagram
KUNSTFORT RANDPROGRAMMA
Naast de seizoenssolo's en kunstinterventies presenteert het Kunstfort bij Vijfhuizen iedere maand een randprogramma in de vorm van lezingen, performances en workshops. Deze maand: de lezing Raymond Barion - Perspectieven in de schilderkunst. 
Raymond Barion – Temple, 1983 © Raymond Barion & Upstream Gallery
Lezing: Raymond Barion - Perspectieven in de schilderkunst
Op dinsdag 12 september geeft kunstenaar Raymond Barion (Valkenburg, 1946) een lezing over zijn eigen ontwikkeling en die van de Nederlandse schilderkunst, en het belang van onderwijs en academies. 

Bekende Nederlandse kunstenaars, en tevens oud-studenten van Barion, Jan van de Pavert en Henri Jacobs zullen aansluitend ieder een verhaal vertellen, gevolgd door een Q&A tussen Barion, van de Pavert en Jacobs. Na afloop borrel met de kunstenaars.

---
Lezing: Raymond Barion - Perspectieven in de schilderkunst
Dinsdag 12.9.17, 19.30 - 21.00
Genieloods, Kunstfort bij Vijfhuizen.
Aanmelden: reservations@kunstfort.nl.
Waterwandeling, Podium voor Architectuur
Activiteit: Waterwandeling Fort bij Vijfhuizen
Op zaterdag 2 september organiseert Podium voor Architectuur een waterwandeling rondom het Fort. Trek een wetsuit aan en ervaar het landschap vanuit een ander perspectief! Klik hier voor meer info. 

--

Waterwandeling Fort bij Vijfhuizen

Zaterdag 2.9.17, 13.30 - 15.30
Kunstfort bij Vijfhuizen
Prijs: 15 euro
Aanmelden (vóór 30 augustus): info@podiumarchitectuur.nl
BLOB openluchtbioscoop, 2016
Filmvertoning: BLOB openluchtbioscoop
Vier zwoele zomeravonden, vier gratis filmvertoningen bij het Kunstfort. Thema van dit jaar: sci-fi.
De films worden vertoond op de kunstinstallatie BLOB van Jurgen Bley. Benieuwd naar het programma? Meld je aan via blob@kunstfort.nl en ontvang meteen de BLOB nieuwsbrief. Ivm slecht weer wordt in de nieuwsbrief en op Facebook vermeld of de vertoning doorgaat. 

De BLOB wordt gesteund door Gemeente Haarlemmermeer en Stichting Liniebreed Ondernemen. 

--

BLOB openluchtbioscoop
Fort bij Vijfhuizen

6 t/m 9 september, na zonsondergang (rond 21.45) 
Kunstfort bij Vijfhuizen
Aanmelden: blob@kunstfort.nl
Island for Art and Heritage

Het monumentale Kunstfort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur. Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden. Sinds 2016 is er een nieuwe directie. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.
Abel Minnée, Details (Fort bij Vijfhuizen), 2017. Courtesy the artist and Kunstfort bij Vijfhuizen (c) all rights reserved.
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list