Copy
NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018
KUNSTFORT MAAKT ZICH KLAAR VOOR DE WINTER
De solotentoonstellingen van Serge Onnen (1965, FR/NL), Charlott Weise (1992, DE) en de meerdere interventies in en rondom het fort zijn tot en met zondag 16 december te bezoeken. Op deze laatste finissage dag worden de tentoonstellingen en interventies op muzikale wijze afgesloten met een live optreden van Serge Onnens band OORBEEK. Een collectief bestaande uit kunstenaars, muzikanten en theoretici.
Opening Sunday October 14, 2018, Kunstfort bij Vijfhuizen. Photo by Maarten Nauw. 
FINISSAGE SERGE ONNEN & CHARLOTT WEISE

Op zondag 16 december vanaf 15.00 uur sluiten we de tentoonstellingen van 'He at Sea' van Charlott Weise en de 'The Fear Of Small Numbers' van Serge Onnen feestelijk af tijdens de finissage. Met live muziek en kerstsingle première van Serge Onnens band OORBEEK in de bijzondere setting van de Genieloods.

Tijdens de finissage op 16 december is er tevens een moment ingepland voor de feestelijke boekpresentatie van Eeebooks met Charlott Weise en Marius Schwarz.

Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis!
Meld je hier aan voor het Facebook event.

Serge Onnen - The Fear Of Small Numbers, Kunstfort bij Vijfhuizen, 2018. Foto: Christian van der Kooy.
PUBLICATIE HE AT SEA

The sailor can’t be bothered by the sirens of the mermaid calling, while he is tanning on deck. In the cabin Christopher confesses his feelings to James in the letter he should have written centuries ago. Deep down in the ocean, protected by the darkness of time, Triton doesn’t have to hide his fear of little shrimp. And back on deck the sailor fell in deep sleep, dreaming of riding dolphins … 
- Charlott Weise


Naar aanleiding van de tentoonstelling He at Sea van heeft Charlott Weise in samenwerking met vormgever Marius Schwarz een digitale catalogus samengesteld. De publicatie toont Weise's tekenproces van begin tot eind en licht deze toe middels korte gedichten. Op zondag 16 december wordt de lancering van de publicatie gevierd tijdens de finissage in aanwezigheid van de kunstenaars.
http://www.eeebooks.net/eeee/

Char­lott Weise & Marius Schwarz, He at Sea - A Catalogue, eeebooks. Foto: Christian van der Kooy.
Charlott Weise, He at Sea, Kunstfort bij Vijfhuizen, 2018. Foto: Christian van der Kooy.

HERFST INTERVENTIES 

Tot en met 16 december zijn er meerdere kunstenaars interventies te vinden in en rondom het fort waarbij het Kunstfort thema science fiction in relatie staat tot het cinematografisch narratief. Met werk van Yin-Ju Chen, Ro­de­rick Hiet­brink, Ra­chel de Joode, Lennart de Neef en Micha Prinsen, Lon­neke van der Palen, Mika Ro­sen­berg, Ma­rius Schwarz en Dan Walwin. 

Lonneke van der Palen, Im Spiegel, 2017. Kunstfort bij Vijfhuizen, 2018. Foto: Christian van der Kooy.
Micha Prinsen & Lennart de Neef, Host, 2018. Kunstfort bij Vijfhuizen, 2018. Foto: Christian van der Kooy.
AGENDA
Zondag 9 december / 11.00 -17.00 / gratis
Kerstmarkt op het forteiland! Met
 glühwein, live muziek en een uitgebreide selectie stands met ambachtelijke seizoens-producten, design, kunst en kerstcadeaus. Meer informatie op de website van Restaurant t'Fort: https://www.fortrestaurant.nl/nieuws/.

Zondag 16 december / 13.00 / gratis
Finissage herfstentoonstellingen met OORBEEK.


Vanaf maandag 17 december 2018 heeft het Kunstfort winterstop en zijn er geen tentoonstellingen in januari in het fort en de Genieloods. Het forteiland en Restaurant t'Fort zijn gesloten vanaf 22 december t/m 7 januari 2019. Vanaf februari vinden er veel verschillende evenementen en tentoonstellingen plaats. Blijf op de hoogte via de website. 
 
Abel Minnée, Details (Fort bij Vijfhuizen), 2017. Courtesy the artist and Kunstfort bij Vijfhuizen (c).
KUNSTFORT : ISLAND FOR ART AND HERITAGE
Kunstfort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur. Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.
Met dank aan: Gemeente Haarlemmermeer, het Mondriaan Fonds en Provincie Noord-Holland.
            
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen
Tel: 023-5589013
info@kunstfort.nl

Openingstijden:
Di t/m zo (maandag & donderdag gesloten): 13.00-17.00

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list