Copy
Zie deze email in uw browser

Terugblik 24e editie op 4 september   2018.
We beginnen zoals gebruikelijk met de terugblik naar de vorig editie, deze keer van 4 september. De avond werd ook dit keer weer geopend door onze voorzitter Willem Woudenberg, maar behalve voor de opening  was Wim ook één van de presentatoren. Het thema van de avond was "It's in th air".  Het was dit eer de beurt voor Erik en Willem Woudenberg, na de pauze gevolgd door Mark de Leeuw van MDL Agro  

Over Erik en Willem Woudenbeg  

Willem Woudenberg uit Dordrecht, is zelfstandig ICT Projectmanager/workshopleider https://www.circle4it.nl en (bedrijfs)fotograaf  https://www.photobywim.com
Tevens is Willem de voorzitter van de Stichting fotografencafé Drechtsteden dus het was een druk avondje voor hem, waaronder zichzelf aankondigen:)  


Erik Woudenberg is Willme's zoon. Erik is Systemadmnistrator bij een ICT bedrijf en zijn vrije tijd hobbyfotograaf.http://www.ewophoto.eu/

Zij hebben een gemeenschappelijke hobby, Tijdens deze presentatie namen Erik en Willem je mee in de lucht, in de wereld van de “Air2Air” fotografie, het fotograferen van vliegtuigen uit andere vliegtuigen, het zogenaamd“ "Photoship" en alles wat daarmee te maken heeft.  Tijdens een boeiende presentatie deed Erik uit de doeken hoe het er aan toe gaat bij het fotograferen van vliegtuigen uit andere vliegtuigen. Erik's  credo is dan ook "veiligheid" voor alles, want als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen uitvoert kan het hopeloos mis gaan.  Samen hebben zij een x aantal foto;s de revue laten passeren uit hun bibliotheek. Erik heeft ook gepubliceerd in "Piloot en Vliegtuig" en heeft meerdere (foto) vluchten meegemaakt.    


 

Over Mark de Leeuw  

Na de pauze kwam Mark aan de beurt.  

Mark heeft een presentatie gehouden over “dronefotografie”, wat kun je er mee, hoe, waar en waarom wordt het ingezet , wat doet Mark er ermee, welke data haalt hij eruit.
Dat doet hij voor zijn bedrijf http://mdlagro.nl/ 

MDL Agro heeft zich o.a. gespecialiseerd in het in kaart brengen van landbouwpercelen. Hierdoor kan met zo min mogelijk kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen een maximale, homogene kwaliteit en opbrengst bereikt worden. Eén van de passages die wij van MDL agro gebruiken tijdens onze bedrijfspresentatie. Naast het in kaart brengen van landbouwpercelen kunnen wij u perfect ondersteunen bij het in kaart brengen van alle objecten. Denk hierbij aan gronddepots, bouwprojecten, isolatie dichtheid van woningen, etc.
 
MDL agro is een bedrijf van Peter van de Merwe en Mark de Leeuw. Door de start van MDL agro zijn wij ons gaan richten op de monitoring van bodem en gewassen door middel van sensortechniek en monstering. Met behulp van sensoren wordt een inzicht gegeven in de bodemtoestand en de gewasontwikkeling in de agrarische sector. Met behulp van deze sensoren kunnen akkerbouwers en veehouders geadviseerd worden over de groei van de door hen geteelde gewassen. Voor de landbouw wordt het dan mogelijk om de gewassen een precieze bewerking te geven op de juiste plaats. Zo krijgt uw gewas precies dat wat het vraagt.

Mark heeft laten zien wat zij met de drones doen, dat heeft alles te maken met zogenaamde precisielandbouw, per vierkante meter gewassen in kaart brengen en met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen een hoger rendement bereiken. Dat doet  hij samen met Pieter  van de Merwe. De presentatie gaaf een totaal andere kijk op het gebruik van drones, dit keer geen sfeerplaatjes van populaire plaatsen maar een andere invulling  van dronefotografie ten behoeve van de landbouw, veeteelt en bedrijfsinvulling. 
het gaat om de data die uit de beelden gehaald worden, de interpretatie daarvan leidt tot efficiëntere invulling van het boerenbedrijf. 

voor meer informatie, kun je ook naar dit filmpje kijken, Mark heeft het allemaal uitgelegd en het was boeiend om aan te horen, want het geeft een heel andere kijk op het gebruik van drones.    
 https://youtu.be/ohyPOjFmllA

 

De zaal was wederom gevuld met fotografen en geïnteresseerden. 
Zoals gebruikelijk in de nieuwsbrief vervolgen we hier met de  

Aankondiging
25e editie dinsdagavond 2 oktober  2018

Entreeprijs : € 7,50 p/p, voor donateurs/vrienden  € 5,-- p/p zaal open 19:30 uur 
 
Programma:    
Sportfotografie, gegeven door Stephan Tellier van Tellierworks uit Schoonhoven  

  • Opening door de voorzitter 20:00 uur, met een korte pauze 

Over Stephan  

Stephan Tellier uit Schoonhoven is zelfstandig fotograaf en maakte in 2012 van zijn passie zijn beroep. Naast freelance sportfotograaf werkt hij in opdracht van bedrijven, kranten en magazines. Als sportfotograaf werkt hij o.a. voor Schaatsteam LottoNL-Jumbo, De Persgroep, Algemeen Dagblad en Helden Magazine.
 
Dit jaar fotografeerde hij o.a. tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang, Zesdaagse van Rotterdam, Jumbo Racedagen en Tour de France.
Voor meer informatie: http://www.stephantellier.nl

Programma voor de overige maanden van 2018 

Dinsdag 6 november: presentatie Bob Luyks, Thema "Landschapsfotografie" 
Entreeprijs : € 7,50 p/p, voor donateurs/vrienden  € 5,-- p/p zaal open 19:30 uur 

Dinsdag 11 december:   Bijzondere sluiting van 2018, met de mogelijkheid je foto's te laten beoordelen door een PRO  (mentor van de Fotobond). Hiervoor komen een twee- of drietal mentoren naar Dordrecht. In de volgende nieuwsbrief krijg je meer details,zoals op tijd opgeven zodat we een "planning" kunnen maken van diegenen die een "beoordeling" wensen, De avond zal een feestelijk tintje krijgen in de Gravin.   
Entreeprijs : € 2,-- p/p  zaal open 19:30 uur,  

2019
Tevens zal in in oktober onder voorbehoud de planning van 2019 bekendgemaakt worden, met de mededeling dan de edities wederom op de eerste dinsdag zullen gaan plaatsvinden, met daarbij een iets andere invulling van de avonden, meer weten, volg ons dan en lees de nieuwsbrieven. .
Kijk voor nog meer informatie op  https://www.fotografencafedrechtsteden.nl
Copyright © 2018, All rights reserved.

Fotografencafé Drechtsteden

Ons mailadres is:
informatie@fotografencafedrechtsteden.nl

Ontvangt u teveel of wilt u helemaal geen mail meer ontvangen:
U kunt uw instellingen veranderen of uitschrijven van de nieuwsbrief
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Fotografencafé Drechtsteden · Vondelstraat 26 · Dordrecht, Zh 3314 BR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp