Copy
Laat u via deze nieuwsbrief informeren over de laatste ontwikkelingen om te komen tot één Nationaal Park Heuvelrug 
View this email in your browser

Nieuwe fase Nationaal Park Heuvelrug

Provincies, gemeenten, terreinbeherende organisaties, landgoedeigenaren en ondernemers werken samen vol enthousiasme aan het ontwikkelen van één groot Nationaal Park Heuvelrug, van Gooimeer tot Grebbeberg. In deze vierde nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen. We wensen u alvast hele fijne feestdagen!
Markering nieuwe fase samenwerking op 25 januari
Tijdens de vergadering van commissie Heuvelrug op 29 november zijn de (concept)gebiedsvisie en de samenwerkingsagenda besproken. Hierin staat hoe we onze ambities willen bereiken, met welk organisatiemodel en hoe we deze gaan financieren. Op 25 januari 2018 presenteren we de definitieve plannen en welke stappen de komende tijd volgen. De bestuurders van de betrokken partijen markeren deze nieuwe fase van de samenwerking tijdens deze bijzondere vergadering van de commissie Heuvelrug. Ook zijn er pitches van enkele concrete initiatieven waarbij de nieuwe samenwerking al een feit is. Bent u nieuwsgierig naar de plannen, wilt u samen met ons deze mijlpaal vieren? Dan bent u van harte welkom. Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u hier.
Utrechtse Heuvelrug in top 3 bekendste Nationale Parken
Na de Hoge Veluwe en de Biesbosch is de Utrechtse Heuvelrug het bekendste Nationale Park onder Nederlanders. De Heuvelrug wordt het meest door stellen bezocht (41%) en door gezinnen (19%), 9 van de 10 bezoekers is 35 jaar of ouder. Dat en nog veel meer blijkt uit het onderzoek naar de naamsbekendheid en het imago van het Nationaal Park (Utrechtse) Heuvelrug. Bureau Ruimte en Vrije Tijd heeft het onderzoek uitgevoerd. De resultaten geven ons belangrijke inzichten om te kunnen werken aan een sterk merk en een betere naamsbekendheid. Dit is essentieel in het proces om het huidige Nationale park uit te breiden tot aan het Gooimeer. Lees hier  meer over de resultaten of download de samenvatting.
 
13 nieuwe gastheren- en vrouwen in het Nationaal Park
Op donderdag 23 november namen dertien deelnemers van de IVN-cursus ‘Gastheer van het Landschap’ in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug hun certificaat in ontvangst. Tijdens deze slotbijeenkomst presenteerden zij hun Heuvelrugverhaal. De cursisten, veelal recreatieondernemers en vrijwilligers, zijn nu opgeleid om alles over de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie en de natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, over te brengen op recreanten. Dit versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap, draagt bij aan de profilering van de onderneming en zorgt voor een unieke natuurervaring voor de gasten. Lees meer
Samenwerking Greenrace en Nationaal Park Heuvelrug
Stichting Green Race organiseert sportieve evenementen voor een breed publiek met als motto ‘Bewegen in en voor de natuur’. Stichting Green Race werkt zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven en andere partners. De initiatiefnemers zijn ondermeer bekend van de Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug. Green Race heeft het Nationaal Park benaderd voor samenwerking en wil 25% van de inschrijfgelden voor evenementen ter beschikking stellen aan natuur en landschap. Het Nationaal Park heeft hier enthousiast op gereageerd en de komende tijd werken we de afspraken verder uit.
foto: Cees Keur
 
Provincie Utrecht draagt Park Vliegbasis Soesterberg over aan Utrechts Landschap 
De provincie Utrecht heeft het eigendom van Park Vliegbasis Soesterberg overgedragen aan Utrechts Landschap. Op vrijdag 15 december overhandigden gedeputeerden Mirjam Maasdam en Mariëtte Pennarts symbolisch de sleutel van het gebied aan Saskia van Dockum, directeur-rentmeester van Utrechts Landschap.
 ‘De verkoop van Park Vliegbasis Soesterberg draagt bij aan onze doelstelling voor behoud en bescherming van de natuur, recreatie en militaire historie in onze provincie,’ aldus gedeputeerde Mirjam Maasdam. ‘Dit park is letterlijk de kern van het ‘Hart van de Heuvelrug’ in al haar pracht. Een plek waar de natuur floreert, het erfgoed zijn verhaal vertelt en waar bezoekers het park kunnen ontdekken. 
Lees meer.
foto: Angeliek de Jonge
Copyright © 2017 Nationaal Park Heuvelrug, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp