Copy
Butlletí de l'Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat. Si no el podeu visualitzar correctament, podeu anar a la versió navegador. 
View this email in your browser
Butlletí ISST - 2017 - nº 1

Més enllà de la mobilitat: el tramvia clau de volta del nou model urbà

Durant els passats 7 i 8 de març va tenir lloc a l’Escola de Camins de la UPC i coordinat per l’Institut de Ciència i Tecnologies Sostenibilitat, la conferència Tramvia – Ciutat.
Durant aquests dos dies les jornades van aconseguir ajuntar representants del sector públic, privat i de la societat per debatre sobre els aspectes tècnics, socials i ambientals de l’ús del tramvia a la ciutat, amb la col·laboració de ciutats d’arreu del món que van participar activament com a ponents, presentant el rol transformador d’aquest mitjà de transport en ciutats com Bordeus, Berlín o Rotterdam.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

Nou aiguamoll pilot del projecte ECORKWASTE a Codorniu

En el marc del projecte ECORKWASTE de gestió integrada i sostenible del suro en la indústria del suro, coordinat per la l'Insitut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat, l’equip investigador, amb la col·laboració de Codorniu, ha dissenyat i construït la prova pilot d’un aiguamoll. El projecte LIFE Ecorkwaste realitzarà el seguiment de l’eficiència de la planta mitjançant campanyes periòdiques de mostrejos durant tot el 2017.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

El proper dimecres 19 d'Abril visiten l'Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat les professores de la Universitat de British Columbia (UBC, Canadà) Susan Nesbit i Naoko Ellis.
A més de compartir experiències amb professionals de l'Institut, les professores es trobaran amb l'equip d'estudiants i treballadores encarregats de desenvolupar el CampusLab sostenible a la UPC en el marc delprograma NEXUS 24. Per concloure la visita, tindrem la possibilitat d'escoltar la seva experiència en l'àmbit de l'Educació per la Sostenibilitat a la UBC.
La xerrada "Towards Sustainability Education at UBC: Engineers and Others" és oberta al públic i tindrà lloc el mateix dimecres 19 d'Abril a les 11:30 h a la Sala Multimèdia (ETSETB).

Un pas més per a l'acreditació del MCTS

A principis d'aquest mes d'Abril i en el marc de procés d'acreditació del Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat, vam rebre la visita del Comitè d'Avaluació Extern (CAE) de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). A l'espera de l'informe final, l'avaluació in situ va ser positiva i serveix com a punt de partida per posar en pràctica les propostes del pla de millora per a fer del programa un exemple d'excel·lència.

Concurs Espais Vius 

La proposta “Plaça Major del Campus Nord” elaborada per un grup d’estudiants del Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat en el marc de l'assignatura Disseny Sostenible de Productes i Serveis, va ser elegit pel jurat del concurs Espais Vius  de la UPC , com a guanyador del concurs al qual s’havien presentat 6 propostes per part de diferents estudiants de diferents campus.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

Aprendre
amb la gent gran 

Per segon any consecutiu, els estudiants del Màster en Ciència i Tecnologia de la sostenibilitat participen del projecte Aprendre amb la gent gran, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sants-Montjuïc. La col·laboració té lloc en el marc de l’assignatura Taller d’Investigació Acció en Ciències de la Sostenibilitat i Tecnologies.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

El passat mes de novembre, professors de l'Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat van participar i contribuir a enriquir el debat del Seminari "Més enllà d’Habitat III. Propostes per la Transformació Urbana  de Societats en Transició". 
El Seminari va ser un esdeveniment més dintre del marc de les activitats del vintè aniversari de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC amb la voluntat d’enfortir el treball transdisciplinar, i la col·laboració i l'intercanvi de sinergies entre universitats, xarxes acadèmiques, administracions públiques a escala local i regional i el sector privat.
Podeu consultar aquí el programa complet del Seminari.

Aquest març 2017 ha sortir per primer cop en línia i totalment en obert la nova edició del sisè número de Higher Education In the World (HEIW), l’informe de la Global University for Innovation (GUNI). En aquest darrer número 86 experts de 28 països aborden el debat sobre el camí a recórrer cap a Universitats Socialment Sostenibles, trobant l’equilibri entre els reptes a escala global i a escala local.

Podeu descarregar l’informe aquí.

Des d'aquest 2017, l’Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat ha entrat a formar part dels membres Institucionals de la Societat Internacional de Recerca en Desenvolupament Sostenible (ISDRS). Es tracta de la xarxa internacional que treballa per promoure educació i intercanviar coneixement per un desenvolupament sostenible. Els grups de la xarxa ja estan treballant en l'organització de la 23esena edició de la Conferència Internacional de l’ISDRS que tindrà lloc a Bogotà del 14 al 16 de Juny.

Durant aquest semestre de primavera tenim el plaer d’acollir a l’Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat dos estudiats de HAS, la Universitat de Ciències Aplicades d’Holanda. En Job Tijssen i na Rosa Drijvers, estudiants de Ciències Ambientals, col·laboraran durant 15 setmanes amb l’ISST amb la finalitat d’analitzar i generar una base de dades sobre els discursos de les conferencies EESD (Engineering Education for Sustainable Development) per identificar tendencies i linies de recerca de futur.
Tweet
Share
Forward
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades als fitxers de l'ISST, amb la finalitat de difondre les notícies i els esdeveniments de l'Institut.

Podeu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant l'ISST mitjançant escrit (C/ Jordi Girona 31 | 08034 Barcelona) o bé a l'adreça electrònica institut.sostenibilitat@upc.edu

Per donar-te de baixa clica AQUÍ


 


This email was sent to gaiadelia@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Institut universitari de recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat · Pl. Eusebi Güell · 6 · Barcelona, Bcn 08034 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp