Copy
Nieuws over de wisselclinic en informatie over de volgende wedstrijden...
View this email in your browser

communicatie....

Voor het gemak heb ik ook een app groep gemaakt voor alle ouders en jeugd om last minute informatie over wedstrijden en clinics te delen. Als je toegevoegd wilt worden stuur mij dan een app-je: Olga Appelo 0613687223

algemene informatie:

  • Op dinsdagavond zijn er zwemtrainingen van ZV44 in de Whytmenerplas. Start is om kwart voor 6 - zorg dat je om half 6 aanwezig bent. Deze zwemtrainingen zijn ook toegankelijk voor de Triade jeugd!
     
  • De volgende en tevens laatste clinic zal een oefen-wedstrijdje zijn op dezelfde locatie als de wisselclinic.Met de vakantie in zicht is plannen een beetje moeilijk. We zouden dit in de laatste week van de zomervakantie op woensdagmiddag kunnen doen (30 augustus). Laat je even weten of je dan kunt? Anders wordt dit half tot eind September.
     
  •  Na de laatste clinic gaan we samen evalueren. Hoe is dit jaar verlopen voor ouders, deelnemers en begeleiders? Is er voldoende animo om dit volgend jaar weer te doen? Welke behoefte is er verder voor triatlon trainingen? Wat zullen we in de winter gaan doen? De datum hiervoor wordt nog geprikt.

WISSELEN....

Dat wisselen lastig is blijkt maar weer! Nu we allemaal wat ervaring hebben met hoe dat gaat in een wedstrijd werd het tijd hier eens extra aandacht aan te besteden.
Wist je dat er belangrijke wedstrijden gewonnen zijn puur in de wissels? Als je 10 seconden sneller wisselt dan je tegenstander kan dit al een verschil maken! Probeer maar eens een kilometer zo hard te rennen als je kunt, en daarna nog een keer, maar dan 10 seconden sneller. Dat gaat je dus niet lukken! Alle details moeten dus kloppen en elke seconde telt. dit maakt o.a. triatlon zo leuk! Op dit onderdeel kun je echt goed oefenen en winst pakken in de wedstrijd.

Wat een super leuke wisselclinic van Oscar!

Op zondag 25 juni hadden we niemand minder dan Oscar Torres Fernandez bereid gevonden om onze jeugd de fijne kneepjes van het wisselen bij te brengen. En dat dit een heuse prof is, dat hebben we geweten! Wat een energie en passie!!!
De clinic werd georganiseerd in samenwerking met Paul Slot die namens de NTB de regiotrainingen begeleidt, waarvoor hartelijk dank Paul! Hierdoor hadden we een mooie groep. Ondanks een enorm niveau en leeftijdsverschil heeft iedereen genoten en uiteraard veel geleerd.

Succes en plezier in Holten en Wierden!


Intussen heeft een aantal jeugd-leden ook nog een wedstrijd gedaan.

Op 24 juni deden Luca en Pascal mee in Wierden. Ook Lieke deed hier mee en het lijkt erop dat we weer een nieuwe triatlete in ons midden hebben! Alle drie hebben ze weer prachtig gepresteerd. Het was een erg leuke wedstrijd aan een recreatie plas. Deze houden we in gedachte voor volgend jaar!

In Holten deden op vrijdagavond 30 juni Britt (van de regiotrainingen) en Aniek mee. De jeugdwedstrijd gaat deels over het parcours van de grote wedstrijd in Holten. Dat is natuurlijk schitterend om mee te maken! Beide meiden behaalden ook nog eens een eerste plaats, wat een succes! En dan sta je op zo'n groot podium!

16 juli - Klazienaveen 


Op zondag 16 September starten we weer samen in Klazienaveen
 
Op dit moment hebben zich ingeschreven van ZV44/Triade:
 
11 en 12 jarigen: Britt van den Hoven - lid regiotraining
9 en 10 jarigen: Stef Eggink en Pascal Seine
7 en 8 jarigen: Luca Wolbert
5 en 6 jarigen: Bregje Eggink

Jeugdtriathlon (12-15 jarigen): Aniek Mars en Lieke Visscher
 
Daar kunnen nog wel een aantal deelnemers bijkomen. Als je je later nog hebt ingeschreven geef dit dan even door!
 
Inschrijven voor de kinder- en jeugdafstanden gaat NIET via NTB inschrijvingen maar op de site van de kinder en jeugd triathlon.
 
 
Start van de jeugd-triathlon (250 m. zwemmen – 9 km. fietsen – 2,5 km. lopen) is om 8:45. Vanaf 8:00 kun je je startnummer ophalen. De wisselzone is vlakbij het zwembad, dus 45 minuten is ruim voldoende om je voor te bereiden.

Starttijden voor de overige deelnemers zijn als volgt:

Om 11:00 uur is de prijsuitreiking voor alle kinder en jeugd afstanden.

10:40 uur: 5 en 6 jaar (25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen)
10:20 uur: 7 en 8 jaar (50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen)
09:55 uur: 9 en 10 jaar (75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen)
09:30 uur: 11 en 12 jaar (100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen)

De start is op een andere plek dan de tweede wissel en ook de finish is weer ergens anders. Ook voor publiek is dit even opletten! Bestudeer de plattegronden goed. Deze vind je in het programmaboekje en op de website.

http://www.triathlonklazienaveen.nl/jeugd/#jeugd_parcours
http://www.triathlonklazienaveen.nl/kinderen/#kinderen_parcours


Hierin staat ook speciaal informatie voor geschikte route voor ouders en toeschouwers!

Aankomende mogelijkheden om te starten8 jul Ironkids Kragten Run Bike Run Herten (LI)
15 jul NK sprint en 1/16 (12+) Rotterdam
16 jul Triathlon Klazienaveen
23 juli Triathlon Rotterdam
26 aug NK off-road (12+)    Renkum
26 aug Najaarstriathlon Bodegraven
26 aug Run Bike Run Borne (12+)
27 aug Fitfun Triathlon Noordoostpolder Emmeloord (12+)
2 sep Rabobank Triatlon Ten Boer
3 sep Rutbeek Triathlon Enschede
9 sep Tri-Ambla Junior Ameland (offroad)
9 sep De Haere Triatlon Vroomshoop
9 sep Triathlon Apeldoorn 2017
17 sep Triatlon Zutphen

 
En tot slot nog een prachtig promotiefilmpje van de NTB! Als je aan deze coole sport doet dan mag je zeker super trots op jezelf zijn!
Copyright © 2017 Triade jeugdafdeling, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp