Copy

Save the dates!

Beste leden van het Joseph Roth Genootschap,
 
Graag maken wij u attent op een aantal bijeenkomsten van het JRG, waarvoor wij u van harte uitnodigen.
 
Op 10 december herdenkt de Universiteit Gent het 70-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. In het kader daarvan hebben de studenten uit de Master Vertalen Duits van Els Snick teksten van Joseph Roth vertaald. Deze zullen op maandag 3 december worden ingeleid door Jos Geysels, minister van Staat en tevens bestuurslid van het JRG, en voorgelezen door presentatrice Fien Sabbe.
 
Datum: 3 december 2018
Tijd: 14.00 uur
Plaats: Abdisstraat 1, Gent, lokaal A104
Dit evenement is publiek en de toegang is gratis, graag aanmelden via els.snick@ugent.be
 
Graag maken we van de gelegenheid gebruik nogmaals het 10-jarige bestaan van het Internationale Joseph Roth Gesellschaft onder uw aandacht te brengen. Zoals u in de nieuwsbrief hebt kunnen lezen, viert het IJRG dit lustrum in Amsterdam samen met ons, het Vlaams-Nederlandse zustergenootschap.
 
Datum: 15 en 16 december 2018
Plaats: Amsterdam
 
Voor alle details verwijzen we graag naar onze nieuwsbrief van september; mocht u deze niet (meer) bij de hand hebben en meer informatie willen, laat het ons dan even weten via josephrothgenootschap@gmail.com.
 
 
Om alvast in de agenda van 2019 te noteren:
 
Ons jaarlijkse ledendiner vindt afwisselend in Nederland en in België plaats, en in 2019 is België weer aan de beurt. In samenwerking met de stichting Antwerpen Boekenstad organiseert het JRG op zaterdag 16 maart 2019 een middag rond Joseph Roth met aansluitend een literair diner op een wel heel bijzondere locatie: het Felix Pakhuis in Antwerpen (zie foto). Zondagochtend 17 maart wordt de inmiddels befaamde ‘katerlezing’ gehouden.
Binnenkort volgt meer informatie over het programma, de wijze van inschrijving, kosten etc.
 
Op maandag 27 mei 2019 herdenken we traditiegetrouw Roths sterfdag in Café Scheltema op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.
 
De jaarlijkse bijeenkomst in Oostende zal volgend jaar op vrijdag 2 augustus (en niet zoals andere jaren op de laatste vrijdag van juli) plaatsvinden, tijdens Theater aan Zee.
 
 
Ten slotte nog een andersoortige aanvulling op onze laatste nieuwsbrief: de foto’s van het evenement in Oostende (27 juli) gemaakt werden door ons lid Ann Kempeneers.

 
Tot slot verzoeken we alle leden die dat nog niet hebben gedaan hun lidmaatschap voor 2018 te voldoen: €35,- (meer mag uiteraard ook!) t.n.v.

Joseph Roth Genootschap vzw IBAN BE76 0017 1832 5795 // BIC GEBABEBB

Hartelijk dank en graag tot ziens bij een van onze bijeenkomsten!
Our mailing address is:

Joseph Roth Genootschap
Prinses Clementinalaan 125
9000 GENT
België

Schrijf ons via: info@josephrothgenootschap.org

www.josephrothgenootschap.org

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Copyright © 2017 Joseph Roth Genootschap. All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Joseph Roth Genootschap · Prinses Clementinalaan 125 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp