Copy

Ledendiner 2017

Nieuwsbrief November 2017 | Speciale editie
 
Beste leden van het JRG,

Deze extra editie van onze Nieuwsbrief staat geheel in het teken van ons jaarlijkse ledendiner op 17 maart 2018 in Bergen aan Zee (Noord-Holland).

Het gaat nog steeds goed met ons genootschap: de teller staat inmiddels op 133 leden! Uiteraard hopen we een groot aantal daarvan straks in Bergen te mogen begroeten.

In verband met de organisatie is het van belang tijdig te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. We hebben een prachtige locatie gevonden, die qua capaciteit helaas niet onbeperkt is, dus wees er snel bij!

Met hartelijke groeten,

Het bestuur van het JRG.
 
Ledendiner 2017

Zaterdag 17 maart 2018

Locatie: Landgoed Het Hof, Eeuwigelaan 1, Bergen
Een uiterst sfeervolle locatie in een bosrijke omgeving, zie hier.
 
Programma
17.00 - 18.30 Afwisselend literair programma, waarbij Geert Mak, Job Cohen, Els Snick, Erik Vlaminck (en mogelijk nog andere auteurs) teksten van Roth voorlezen.
18.30 - 1900 Borrel, want waar Roth is, is de drank immers nooit ver!
19.00 - ? Ledendiner. De gerechten van dit driegangendiner zullen geïnspireerd zijn op beschrijvingen van menu’s in de romans van Roth. Vegetarische c.q. veganistische varianten zijn mogelijk, mits tijdig doorgegeven. Het Hof kookt zoveel mogelijk met producten uit de eigen biologische moestuin!
 
Het zaterdagprogramma is toegankelijk voor leden en genodigden maar vanwege de beperkte ruimte geldt: maximaal 1 genodigde per lid!
 
Zondag 18 maart 2018
 
Locatie: Eerste Bergensche Boekhandel, Oude Prinsweg 11, 8161 CS Bergen
www.eerstebergenscheboekhandel.nl
 
11.00 uur - De Katerlezing. Eventuele katers zullen snel verdwijnen met een kop sterke koffie en door Els Snick voorgelezen fragmenten uit Spoken in Moskou. Reportages en brieven uit Rusland. Een bijzondere primeur! Verderop in deze Nieuwsbrief vindt u meer informatie over dit boek, dat komend voorjaar verschijnt.
Wij zijn heel blij dat onze leden Karien Hilbers en Thomas Swinkels hun mooie boekhandel in het centrum van Bergen hiervoor ter beschikking stellen.

Praktische Informatie
 
Landgoed Het Hof beschikt over voldoende - gratis - parkeergelegenheid.
Openbaar vervoer: vanaf NS station Alkmaar vertrekt er tweemaal per uur een bus naar Bergen (ongeveer 15 minuten), uitstappen halte Plein. Vandaar is het nog een kwartiertje lopen. Voor wie dat bezwaarlijk is, organiseren we een ‘pendelauto’ van de bushalte naar Het Hof.
 
Overnachtingsmogelijkheid
Aan Het Hof is een hotel verbonden (NB: elders in Bergen!): www.weareblooming.com/hotel
We hebben een optie op 15 tweepersoonskamers type ‘Unlimited’ (zie website);
 €140,00 per kamer per nacht incl. ontbijt.
Uiteraard staat het een ieder vrij desgewenst zelf een overnachtingsmogelijkheid te zoeken in Bergen of omgeving.
 
Kosten
Literair programma incl. borrel: GRATIS voor leden; genodigden €12,00
Diner, drie gangen incl. wijn en koffie: €50,00 voor leden, €75,00 voor genodigden.
De katerlezing zondag is GRATIS
 
Aanmeldingen
 
Wie wenst in te schrijven verzoeken wij uiterlijk 15 januari 2018 het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer BE76 0017 1832 5795 met vermelding van uw naam en de naam van uw eventuele genodigde. U kunt uiteraard in één moeite door uw lidmaatschapsbijdrage van 35 euro (of uiteraard ook eventueel meer) voor 2018 betalen, graag in een aparte overschrijving.  Wenst u vegetarisch of veganistisch te eten of hebt u andere praktische vragen, gelieve ons via josephrothgenootschap@gmail.com te contacteren.

Overnachtingen graag zelf regelen! Wilt u een kamer in bovengenoemd hotel dit s.v.p. uiterlijk 24 december doorgeven aan Nienke Hoogstins (nienke@weareblooming.com) en vermelden dat het gaat om het ledenweekend van het JRG. Na deze datum kunt u nog wel (proberen te) boeken, maar dan rechtstreeks bij het hotel of via +31 (0) 72 582 05 20.
 
Bergen
Hoewel het programma aardig gevuld is, willen we niet onvermeld laten dat Bergen een prachtige plaats is nabij strand en duinen, met veel wandel- en fietsmogelijkheden en bezienswaardigheden, waaronder Museum Kranenburgh.
 
Voor vragen, opmerkingen enz.: josephrothgenootschap@gmail.com

 

Nieuws en Agenda

 
  • 14 december 2017, Wenen: Première Radetzkymarsch in het Burgtheater, regie Johan Simons, dramaturgie Koen Tachelet, voor info zie hier.
 
  • 27 mei 2018, Amsterdam: Feestelijke presentatie van het boek Spoken in Moskou. Reportages en brieven uit Rusland. In het najaar 1926 van vertrok Roth voor een aantal maanden naar Rusland. Tijdens deze reis schreef hij prachtige reportages, die in 17 afleveringen verschenen in de Frankfurter Zeitung. In 1994 verscheen bij uitgeverij Bas Lubberhuizen Joseph Roth in Rusland, ingeleid en vertaald door Koos van Weringh. Hij was het die in die tijd voor een eerste Nederlandse Roth-revival zorgde. Door de recente, almaar groeiende aandacht voor Roths journalistieke werk besloot de uitgeverij deze bundel opnieuw uit te geven - in dezelfde reeks als Hotelmens, De blonde neger, Joden op drift en In het land van de eeuwige zomer zijn verschenen – vertaald door Els Snick, met een inleiding van Tom Lanoye, een nawoord van Ilse Josepha Lazaroms en illustraties van Gerda Dendooven. Nadere informatie volgt. Noteer deze datum alvast, want het belooft een bijzonder evenement te worden, dat u als Roth-liefhebber niet mag missen!
Our mailing address is:

Joseph Roth Genootschap
Prinses Clementinalaan 125
9000 GENT
België

Schrijf ons via: info@josephrothgenootschap.org

www.josephrothgenootschap.org

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Copyright © 2017 Joseph Roth Genootschap. All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Joseph Roth Genootschap · Prinses Clementinalaan 125 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp