Copy

Tentoonstelling: De Zomer van 1936

Beste leden van het JRG,
 
De zomer mag in Nederland en België dan misschien niet eeuwig zijn, maar voorlopig is hij nog niet voorbij! Zo slaat de voorttrekkende Rothkaravaan eind juli zijn tenten op in Oostende vanwege een heel bijzonder evenement waarvoor we jullie graag uitnodigen, namelijk de opening van de tentoonstelling

DE ZOMER VAN 1936

De opening vindt plaats op vrijdag 28 juli om 17.00 uur (dus NIET, zoals abusievelijk in onze Nieuwsbrief vermeld, op zaterdag 29 juli!!!) onder de Venetiaanse Gaanderijen (een overdekte galerij langs de Zeedijk) tijdens het festival Theater aan Zee (TAZ).

In de zomer van 1936 was Oostende trefpunt voor talrijke Duitse kunstenaars op de vlucht voor Hitler. Achter de coulissen van het toeristisch seizoen speelde zich het leven af van beroemde emigranten: ‘onze’ Joseph Roth, zijn geliefde Irmgard Keun, zijn vriend en mecenas Stefan Zweig, de schilder Felix Nussbaum en anderen. Tijdens de opening van de tentoonstelling wordt hulde gebracht aan de vluchtelingen van toen door Jos Geysels, Jeroen Olyslaegers, Elvis Peeters, Els Snick en Annelies Verbeke.

Deze expositie wordt georganiseerd door het Joseph Roth Genootschap in samenwerking met de stad Oostende. Te zien zijn 27 unieke foto’s van de kunstenaars in ballingschap maar ook van ‘gewone’ Oostendenaren. Samen met de korte toelichtende teksten doen zij de zomer van 1936 voor ons herleven.

We hopen jullie in groten getale te mogen begroeten en het glas met jullie te heffen. Naar goed Roth-gebruik trakteert het bestuur de leden op een borrel!

Het volledige programma van TAZ (o.a. theater, muziek, literatuur, film - de moeite waard!) is hier te vinden. Een tip voor onze leden uit Nederland: de hotels lopen momenteel snel vol, dus aarzel niet te lang!
De tentoonstelling zal te zien zijn tot 19 augustus.
 
Heel graag tot ziens in Oostende, hartelijke groet,

Bestuur JRG

We zijn het Vlaams Fonds voor de Letteren zeer dankbaar voor de subsidie die de auteurs hebben ontvangen voor hun bijdrage aan de opening!
Hoe word je lid van het Genootschap? Klik hier!
Our mailing address is:

Joseph Roth Genootschap
Prinses Clementinalaan 125
9000 GENT
België

Schrijf ons via: info@josephrothgenootschap.org

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Copyright © 2017 Joseph Roth Genootschap. All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Joseph Roth Genootschap · Prinses Clementinalaan 125 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp