Copy

Nieuwsbrief Reiswijze

Open deze email in je browser

Gedrag is communicatie...


In mijn praktijk staat deze zin al enige tijd op mijn bureau. Ik moet hier weer aan denken nu ik mijn nieuwsbrief aan het schrijven ben. Waarvoor is het belangrijk om naar het gedrag te kijken om te weten wat de ander wil zeggen? Is dat makkelijk? Nee. Ik wil eigenlijk nog een stapje verder gaan. Het is niet alleen belangrijk om naar gedrag te kijken maar vooral om nieuwsgierig naar gedrag te kijken. Wat zou deze mens nu willen zeggen met dit gedrag. Belangrijk hierbij is ook in ogenschouw te nemen dat wat wij zien, iets is wat onze hersenen registreren als de waarheid. Vaak registreren we wat we denken te zien. Onlangs werd ik hier weer mee geconfronteerd tijdens een fietstocht. Mijn man riep tijdens de fietstocht plotseling “Kijk een paar hazen in het weiland” en inderdaad ik zag de oren van een paar hazen totdat mij man zei “oh nee het zijn eenden” en inderdaad toen zag ik het ook. Ben ik bijziend aan het worden? Nee mijn ogen doen het nog prima. Dit gebeurt ons allemaal regelmatig. We zien wat we denken te zien.

Ditzelfde gebeurt ook als onze kinderen “lastig”, “druk”, “opstandig” of “ brutaal” gedrag vertonen. Dat wordt geregistreerd maar klopt dat eigenlijk wel. Is dit kind eigenlijk wel lastig gedrag aan het vertonen of zoekt het hulp en weet het niet goed hoe hij/zij deze hulp moet vragen. Of is dit kind overprikkeld geraakt door alle gebeurtenissen of heeft dit kind te veel zorgen/angsten.

Durven we hierbij ook te kijken naar onszelf. Vertoont de ander lastig gedrag of doe ik dat zelf en is het alleen een reactie op mijn gedrag.

We kunnen hier pas achter komen als we Open, Eerlijk en Nieuwsgierig (oen) leren kijken naar het gedrag van een kind/ander mens en naar onszelf. 

In de oudertraining die ik regelmatig organiseer voor ouders met kinderen die wat onzeker zijn, komt dit onderwerp ook ter sprake en vraag ik ouders ook om oen te zijn.

Ik wens iedereen een heerlijk, succesvol en mooi schooljaar toe met vele oen-momenten.

Voor alle ouders en professionals die graag hierover meer willen weten, organiseert Reiswijze dit schooljaar wederom meerdere HOE- trainingen. De eerste HOE-training start op 25 oktober 2017.

Verder organiseert Reiswijze dit schooljaar ook weer meerdere trainingen voor kinderen die last hebben van faalangst. De eerstvolgende trainingen gaan deze maand al van start. Kijk voor data en aanmelden op de website van Reiswijze.
 

Overig

Er gebeurt, naast de trainingen en therapie die Reiswijze aanbiedt, nog veel meer op de Heliotroop 23a te 's Gravenzande.

Yogalessen

  • Iedere donderdagavond geeft Katazyna Klik yogalessen aan volwassen mensen die willen leren hun lichaam te ontspannen. Deze lessen beginnen om 19:30 uur. Tel: 06-34529499

Lezingen en workshop
  • Steeds meer professionals vinden hun weg naar de mooie ruimte van Reiswijze om daar een lezing of een workshop te geven. Ook geïnteresseerd? Vraag naar de mogelijkheden.
Hallo ik ben Mariska van der Meijs.
...ik deel graag mijn creativiteit, integriteit, humor, diepgang en kennis met jullie...

Trainingsagenda


Start nieuwe trainingen ReiswijzeDo 21-9-'17  : Start "Positief denken"

Wo 27-9- '17  :  Start "Meer durven doen"

Wo 25-10- '17 : Start "HOE"  training
Klik hier voor de volledige training agenda

Onze trainingsruimte huren? 
Wil jij ook onze trainingsruimte huren? Klik hier

Copyright © 2017 Reiswijze, All rights reserved.


ons adres is:
Reiswijze, Heliotroop 23a, 2691 HJ 's-Gravenzande

Wilt u uw gegevens aanpassen update dan hier je gegevens of als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp