Copy
View this email in your browser
UPDATE DECEMBER 2019
‘Van Marcke’ - BRUGGE (wedstrijd gewonnen - 20.921 m²)
"Gewonnen wedstrijd voor ontwikkeling van Van marcke site" 
Ons winnende project situeert zich op de historische Van Marcke site en kenmerkt zich door een doorgedreven ambitie in duurzaamheid en architecturale expressie. Het gebruik van hout als basisbouwmateriaal vormt de rode draad in het gehele concept en draagt bij tot een uiterst snelle bouwmethode, circulariteit en een bijzonder hoog energetisch E-peil van minder dan 15. De 120 diverse wooneenheden geclusterd rond een levendig privatief binnenhof garanderen een enthousiaste en genereuze leefomgeving op wandelafstand van de historische Brugse binnenstad.
‘Cityzen’ - BRUSSEL (lopende wedstrijd - 62.100 m²)
"Binst Architects en Snøhetta (Oslo) geselecteerd voor internationale architectuurwedstrijd Muntcentrum" 

Immobel en Whitewood lanceerden voor de herontwikkeling van het Muntcentrum een internationale architectuurwedstrijd onder leiding van de Bouwmeester van Brussel. 
 
De opdrachtgevers wensen met deze ambitieuze opgave het gebouw te transformeren tot een gemengd woon-, kantoor en hotelcomplex.
 
Zeer zichtbaar als een prominent baken vanuit verschillende invalshoeken, vereist de aanpassing ervan een uitstekend begrip van de context. Cultuur, winkelen, werken, vrije tijd, reizen en wonen ontmoeten elkaar op deze plek. Door (her)ontwikkeling van het indrukwekkende gebouw kan er een grotere dialoog gecreëerd worden tussen de toren en de omgeving waardoor beiden aan aantrekkelijkheid winnen
 
De oproep tot kandidaatstelling kon met 54 inschrijvingen rekenen op een grote belangstelling.
Binst Architects vormde voor deze opgave een team met Snøhetta en werd samen met 4 andere kandidaten opgenomen op de shortlist van ontwerpers die medio februari hun voorstel dienen over te maken :
 

  • 3XN Architects
  • BINST ARCHITECTS & SNØHETTA
  • OFFICE Kersten Geers David Van Severen & l’AUC
  • Schmidt/Hammer/Lassen/architects
  • Studioninedots
‘Headquarter DPG Media’ - Antwerpen (opgeleverd - 22.191 m²)
"Het nieuwe hoofdkwartier van DPG Media werd recent opgeleverd!" 

Het nieuwe gebouw wordt hét uithangbord van de vernieuwde buurt aan het Centraal Station van Antwerpen. Een iconische interactieve werktempel die een nieuwe dynamiek teweegbrengt in de volledige stationsomgeving. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van DPG Media uitdragen. Uitgezonderd de VTM NIEUWS-studio - die begin 2020 verhuist naar Antwerpen - zijn alle redacties ondertussen ingehuisd.

Het gebouw voorziet in een genereus publiek gelijkvloers met mezzanine met daarin een brasserie-restaurant, coffee corners en diverse multimedia opstellingen. In de glazen box op N+2 en N+3 komt een nieuwsstudio en de diverse redacties daaromheen. Hogerop voorziet het ontwerp in vier royale en toegankelijke daktuinen. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360° panorama heeft over de Stad en haar directe majestueuze stationsomgeving.

‘B brand’ - Interior + Branding + Objects
Creative studio committed to intelligent interior and product design.

Met enige trots kondigen we de lancering van onze nieuwe website aan! Creativiteit, interieur en perfectie worden maximaal getoond in onze projecten. Neem gerust een kijkje en laat ons weten wat u er van vindt!

Vers van de pers: B 03! 
Magazine BINST ARCHITECTS (6-maandelijks in mei en oktober)

B03 magazine staat - inmiddels één jaar na onze verhuis - in het teken van een ‘overkoepelende methodiek en huisstijl’ binnen het brede aanbod aan projecten;
van ‘micro stedenbouw’ over ontwerpmatige ‘architectuurdiversiteit’ tot onze ‘werfaanpak’ en ‘interieur benadering’. “In beeld” toont onze beide hoofdkantoor iconen in oplevering voor ‘DPG Media’ aan het Mediaplein 1 Antwerpen en de bouwgroep ‘Cordeel’ op de boelwerf te Temse. Met B brand zetten wij na de lancering van poefs, bureau- en salontafels in op bankobjecten en verlichtingsarmaturen. Tot slot bracht B scene met Luc Deleu een sterk visionaire benadering van ons medium en onze maatschappelijke spanningsvelden. Wij danken topkunstenaar Michel Verjux voor zijn architecturale lichtinstallaties in onze room for art, alsook voor onze gevel tot 2020 in de ‘spotlight’!

JOBS@BINSTARCHITECTS

Ondersteun onze ambities in een dynamische werksfeer en professioneel topkader; 

Van stagiair tot ervaren projectleider of technisch supervisor. 
Van ontwerper tot graficus of specialist vormgeving.  
 
(Zie “jobs”)
BINST ARCHITECTS
Luikstraat 7
B 2000 Antwerpen

T  +32 3 213 61 61 
M mail@binstarchitects.be
W binstarchitects.be
Volg ons op onze sociale media
Facebook
Instagram
LinkedIn
VOOR MEER INFORMATIE: WWW.BINSTARCHITECTS.BE

B 2000 Antwerp - Luikstraat 7
T: +32 3 213 61 61

Our mailing address is:
mail@binstarchitects.be


Copyright © 2019, All rights reserved.
update subscription preferences or unsubscribe from this list.

BINST ARCHITECTS | LUIKSTRAAT 7 | 2000 ANTWERPEN | BELGIUM