Copy
English versionView this email in your browser
NEWS
UPDATE 12/2020

"SEE YOU IN 2021"
Wij wensen iedereen bijzondere fijne feesten, mooie momenten en een topstart van een gezond 2021!

De kantoren van Binst Architects zijn gesloten van maandag 21 december t.e.m. zondag 3 januari. Ons team is graag terug present vanaf maandag 4 januari 2021. 

‘Appartementen Italiëlei' - Antwerpen (aanbesteding - 3.398 m²)
Stedelijk hoekaccent met 17 appartementen i.o.v. Constructie en Promotie van Immobiliën nv.

Dit nieuwbouwproject is gelegen aan de hoek van de Italiëlei en de Van Aerdtstraat te Antwerpen. Een solide raster deelt het project aan de kant van de Italiëlei op in een slanke 3-geleding en in de Van Aerdtstraat in een 5-geleding. Verder werd het volume als base-body-head concept opgevat met een levendige plint als doorzon appartement van 130 m² + binnentuin/koer en een commerciële functie op de hoek. Tot de body behoren de 3 gestapelde bouwlagen met telkens 3 appartementen mede als doorzonprincipe ontworpen. De kroonlijsthoogte van de body werd afgestemd op de aanpalende panden van het bestaande weefsel. De bovenbouw van het ontwerp wordt met zijn 2- en 3-geleding en als head opgevat  met een hogere bouwlaag als duidelijke beëindiging van de kroon. De materialisering beperkt zich tot de consequente toepassing van gepolijst mat beton in combinatie met kaders in geanodiseerd, bronskleurig aluminium.  
 

'Parkvilla - Boechout‘’ (opgeleverd - 3.098 m²) 
Herontwikkeling bedrijfsterrein metaalfabriek BMT met nieuwbouw 25 appartementen i.o.v. Gands nv.

In deze sub urbane parkcontext werd ons ontwerp destijds vertaald als een compacte, dynamische parkvilla die breekt met de standaard appartementsbouw. Ringvormige moeren in bruin architectonisch beton met getrapte profilering verdelen de parkvilla in horizontale villa’s. De witte gevelbekleding bestaat uit een aluminium verticaal geprofileerde plaat die overgaat in mobiele luiken. Deze luiken zorgen voor een dynamisch spanningsveld van open- en geslotenheid en presenteren deze lichte structuur tussenin als een sterke horizontale geleding. Alle appartementen hebben toegang tot een zeer ruim inpandig terras met prachtig zicht op het park. De parkvilla is ondergronds aangesloten op een grote parking die uitmondt op de Molenlei naast de sporen. Onder de parkvilla zijn ook individuele bergingen met plaats voor de fietsen voorzien.
 

Bekijk het project

Voormalig gewonnen wedstrijd finaal toegewezen - ‘De Kwint’ - Zonhoven ( 15.000 m²)
Dorpskern van Zonhoven ondergaat gedaanteverwisseling met project 'De Kwint'. 

Het project 'De Kwint' - een gewonnen wedstrijd uit 2017 - een ontwerp van Binst Architects & De Gouden Liniaal Architecten. Een kernversterkend project dat het dorpshart van Zonhoven een geheel nieuw aanzien moest geven.
10 december werd op de persconferentie door het gemeentebestuur en de kerkfabriek aangekondigd dat 'de herontwikkeling van de Kwintsite' definitief werd toegewezen aan de projectontwikkelaars Kolmont en Vanhout Projects. Op de site tussen het ING-bankkantoor en de vroegere kapelanijen in de Heuvenstraat verrijst weldra het project 'De Kwint', dat een horecaruimte, een nieuwe ontmoetingszaal, een wijkkantoor van de lokale politie, 67 appartementen, een ondergrondse parking en een tiental handelspanden omvat.  Als alles goed gaat, starten de werken in het najaar van 2021.

Eerste steen woonproject ‘Komet in Mechelen’ gelegd. (fase 1 = 31.611 m²) 
Reconversie voormalige Comet site i.o.v. Re-Vive Zorro Development cvba.

Aan de Komet-site in Mechelen werd op 1 december symbolisch de eerste steen van de nieuwe woonwijk gelegd. Op de 40.000 m² grote site komen er in totaal 320 wooneenheden, waarvan er in fase 1 reeds 128 gebouwd worden. De gebouwen zijn in opdracht van Revive ontworpen door Binst Architects - dat tevens het masterplan van de site uittekende - en Areal Architecten. OMGEVING staat in voor het landschapsontwerp en het openbaar domein. VK Engineering werkte de studies stabiliteit, technieken en EPB uit. Democo is aangesteld als hoofdaannemer. 

Fase 1 bestaat uit 6 bouwblokken met een kwalitatieve mix van 128 wooneenheden, 1.745 m² commerciële ruimte, kantoren, horeca en diensten, 2 ondergrondse parkeergarages, en collectieve fietsenstallingen. Binst Architects bouwt daarvan 25.445 m². Komet moet een van de groenste en meest duurzame wijken van de stad worden. De eerste bewoners van de nieuwe wijk zullen ten laatste tegen eind 2022 kunnen verhuizen.
Bekijk het project

Volg ons op de sociale media

LinkedIn
Instagram
Facebook
VOOR MEER INFORMATIE: WWW.BINSTARCHITECTS.BE

BINST ARCHITECTS
B 2000 Antwerp - Luikstraat 7
T: +32 3 213 61 61

Our mailing address is:
mail@binstarchitects.be
 

Copyright © 2020, All rights reserved.
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.