Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,
Het is alweer enige tijd geleden dat u van ons hoorde. In de tussentijd hebben we plannen gemaakt voor ons 30-jarig jubileum, enkele nieuwe zangers aangenomen en vooral veel mooie muziek ingestudeerd. De komende tijd kunt u ons beluisteren in twee verschillende concertprogramma's. In deze nieuwsbrief leest u er alles over. Wij hopen u binnenkort bij een van onze concerten te verwelkomen!

OP WEG NAAR KERST
Duitse barokmuziek voor advent en kerst
Begin december zingt Multiple Voice sfeervolle advents- en kerstmuziek van Duitse componisten uit de late renaissance en de barok. Op het programma staan prachtige werken van Praetorius, Hassler, Pachelbel, Hammerschmidt, Johann Christoph en Johann Michael Bach, Scheidt en Sweelinck. Multiple Voice voerde dit programma eerder uit in december 2016.
Concerten:
Zo. 10 december, 15:00 uur – Alphen a/d Rijn, Oudshoornsekerk (meer info)
Za. 16 december, 21:00 uur - Utrecht, Lutherse Kerk (collecte na afloop)
EVEN SUCH IS TIME
De tijd als thema
Multiple Voice presenteert begin 2018 een programma over het verstrijken van de tijd, haar vluchtigheid en eeuwigheid. Over hollen en stilstaan, maar ook over leven en dood. Over de verschillende momenten van de dag, van het ochtendgloren tot het invallen van de avond.
De veelzijdigheid van het thema 'tijd' weerspiegelt zich in een programma met oude en nieuwere muziek van onder meer Tallis, Gibbons, Pärt, Finzi, Pizzetti en Macmillan. En niet te vergeten van Herbert Howells: zijn compositie Even such is time leverde de titel en de inspiratie voor het programma:

        Even such is time, that takes in trust
        Our youth, our joys, our all we have,
        And pays us but with age and dust;
        Who, in the dark and silent grave,
        When we have wandered all our ways,
        Shuts up the story of our days.
        But from this earth, this grave, this dust,
        My God shall raise me up, I trust.
 

Sir Walter Raleigh (1554-1618)


 
Concerten:
Vr. 26 januari 2018, 20:15 uur - Utrecht, Pieterskerk (kaartverkoop)   
Za. 3 februari 2018, 20:15 uur - Almere, Goede Rede (kaartverkoop)
Zo. 4 februari 2018, 13:00 uur - Cothen, PKN Kerk (meer info)
KOMENDE PROGRAMMA'S
Multiple Voice brengt in mei 2018 een prachtig Monteverdiprogramma getiteld Madrigali.
Begin juli vieren we ons 30-jarig jubileum (!) met een concertreis naar Zuid-Duitsland. We zullen daar vooral Duitse natuurromantiek tot klinken brengen.
In het najaar geven we nog enkele concerten met repertoire uit de beide projecten. Daarna werken we toe naar een groots opgezet jubileumconcert met Engelse barokmuziek van onder meer Purcell. Dit zal begin 2019 worden uitgevoerd op verschillende plaatsen in Nederland.  
In onze volgende nieuwsbrief zullen we u nader informeren over alle concertlocaties en -data. 
VIJF VRAGEN
In deze nieuwe rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Deze keer is dat sopraan Josephine André, al heel lang een vast gezicht in het koor.

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Naast mijn ‘baan’ bij Multiple Voice (zoals we het wel eens gekscherend noemen) werk ik als psycholoog. Verder heb ik een relatie en vrienden voor wie ik graag tijd maak om hen te zien. Ook heb ik zangles en doe ik af en toe zangactiviteiten zoals een operaproject waar ik mijn solistische aspiraties in kwijt kan.
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Ik zing meestal de hoge sopraanpartij. Ik ben een paar keer bestuurslid geweest; eenmaal penningmeester en twee keer secretaris. Op dit moment zorg ik voor het koffie- en theerooster en de catering tijdens de repetitiedagen.
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
Ik ben sinds 1990 lid van Multiple Voice. Ik was toen nog student en deed mee aan een project van het NSK (Nederlands Studenten Kamerkoor), waar Xandra destijds ook in meezong. Zij zong al bij Multiple Voice. Toen ik op de Uithof een oproep zag hangen voor een sopraan was één en één twee en heb ik auditie gedaan.
Wat is bijzonderste wat je met het koor hebt meegemaakt?
De koorreizen waren heel speciaal. Vijf jaar geleden naar Saarbrücken was bijzonder en gezellig. Daar heb ik ook mijn vriend leren kennen. Verder was de koorreis naar Oekraïne in 1992 speciaal, vooral vanwege het contact met het koor waarmee we een uitwisseling hadden.
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Dit vind ik altijd moeilijke vragen omdat er zoveel koormuziek is die ik mooi vind, maar Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Musikalische Exequien van Schutz is wel erg genieten. Heerlijk om te zingen en prachtig om naar te luisteren.
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een alt, een tenor en een lage bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp