Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,

Multiple Voice is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het concertprogramma Hear My Prayer. Wellicht heeft u al een voorproefje beluisterd tijdens het jubileumconcert van de Stichting Pieterskerkconcerten op 16 maart. Het belooft heel mooi te worden, dus wij hopen u bij één van onze concerten te mogen verwelkomen. In deze nieuwsbrief leest u alles over dit programma en ook lichten wij alvast een tipje van de sluier op wat betreft ons volgende project. Om dat mogelijk te maken, kunnen we overigens nog wat versterking gebruiken bij de mannen. Kent u (of bent u) een ervaren bas of tenor, dan houden wij ons aanbevolen!

Met muzikale groet, Vocaal Ensemble Multiple Voice

HEAR MY PRAYER
Multiple Voice zingt een a capella koorprogramma over gebed in de breedste zin van het woord. Veel componisten lieten zich door dit thema inspireren. Uit hun muzikale smeekbeden, weeklachten en jubelzangen maakt het koor een mooie selectie. Het zijn stukken die gaan over actuele onderwerpen als geloof en introspectie, wanhoop en vervulling.
​Hear My Prayer is een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek in diverse stijlen en uit verschillende perioden, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van onder meer William Byrd, Thomas Tallis, Henry Purcell en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Pierre Villette, Sergej Rachmaninov, Carl Nielsen, Charles Stanford, Arvo Pärt en Aaron Copland.
Klik hieronder om de trailer van dit concert te bekijken.
Trailer Hear My Prayer
Concerten:
  • Vrijdag 17 mei 2019, 20.00 uur | Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2, Culemborg (in samenwerking met De Roos van Culemborg) Voorverkoop
  • Zaterdag 18 mei 2019, 20.15 uur | Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, Utrecht - Voorverkoop
  • Zaterdag 12 oktober 2019, 20.15 uur | Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen - Reserveren
DE GOUDEN EEUW VAN PORTUGAL
In het najaar van 2019 brengt Multiple Voice een programma met prachtige renaissancemuziek uit de Portugese gouden eeuw. Tussen grofweg 1550 en 1650 beleefde niet alleen Spanje zijn ‘siglo de oro’ (gouden eeuw), ook het Portugese buurland kwam in cultureel opzicht tot grote bloei. Daarbij konden componisten als Duarte Lobo, Manuel Cardoso en Filipe de Magalhães uitgroeien tot de belangrijkste Portugese toonmeesters van hun tijd. Opmerkelijk genoeg hield de bloeiperiode van de Portugese polyfonie aan tot na de dood van Monteverdi. Waar in Italië al lang en breed een nieuwe barokstijl was geïntroduceerd, beleefde de polyfone stijl van de renaissance op het Iberisch schiereiland nog een laatste en krachtige opleving. 
Concerten:
  • Vrijdag 25 oktober 2019, 20.15u  | Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, Utrecht 
  • Zondag 3 november 2019, 15.30u | Grote Kerk, Kerkplein 15, Almelo 
VRIENDEN VAN MULTIPLE VOICE
Houdt u van koormuziek en wilt u Multiple Voice helpen om mooie concerten te blijven geven? Word dan Vriend van Multiple Voice! Uw bijdrage stelt ons in staat om bijzondere programma's te blijven realiseren, waarbij wij regelmatig samenwerken met professionele musici.
Als dank voor uw steun bieden wij u een gereserveerde plaats bij onze concerten. Ook informeren wij u regelmatig per post en per e-mail over onze activiteiten. Bij een bijdrage vanaf 100 euro hebt u bovendien recht op 1 vrijkaart per kalenderjaar. Wanneer u kiest voor een vriendenbijdrage van 250 euro, krijgt u maar liefst 3 vrijkaarten per jaar.
Wilt u ons steunen met een vaste bijdrage? Vul dan het online formulier in om u aan te melden als Vriend van Multiple Voice. Veel dank voor uw steun!
VIJF VRAGEN
In deze rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Deze keer is dat onze nieuwste aanwinst bij de alten: Svenja Ruff

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Ik werk als intern begeleider op een basischool. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met wandelen en lezen. Ook speel ik sinds drie jaar cello. Met mijn gezin woon ik op een woonboot; zo val ik in ieder geval de buren niet lastig met mijn 'muzikale uitspattingen'.
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Bij Multiple Voice zing ik de altpartij. Daarnaast publiceer ik informatie over onze concerten in online uitagenda's. 
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
Sinds februari 2018 zing ik met veel plezier in dit muzikale en gezellige koor. Daarvoor heb ik in verschillende andere koren gezongen; ik heb ooit tijdens mijn studie Muziektherapie samen met een vriendin een koor opgezet. 
Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
Toen ik net een paar maanden lid was van Multiple Voice ging ik mee op concertreis naar Beieren. Dit was een uitgelezen kans om mijn koorgenoten beter te leren kennen en ik heb intens genoten van de romantische koormuziek die we in bijzondere kerken temidden van het indrukwekkende alpenlandschap met elkaar hebben vertolkt. 
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Wat een moeilijke vraag - er is zoveel prachtige koormuziek! Alhoewel, bij nader inzien is er toch een koorwerk dat bij mij met stip op één staat: de Mariavespers van Monteverdi. Met name de fascinerende klankkleuren van dit werk op de grens tussen renaissance en barok en de manier waarop Monteverdi de tekst weergeeft in muzikale lijnen raken mij.
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een tenor en een bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp