Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,

We kijken terug op een geslaagde en goed bezochte concertreeks Henry Purcell and the Chapel Royal. De foto hierboven werd gemaakt tijdens het afsluitende concert in de Oude Kerk van Soest op 20 januari 2019. Het was voor ons bijzonder stimulerend om dit prachtige repertoire uit te voeren samen met de specialisten van het Locke Consort. 
Tijdens het jubileumproject zijn we ook een actie gestart om nieuwe donateurs te werven. We hopen dat de Vrienden van Multiple Voice ons helpen om in de toekomst ambitieuze projecten te blijven organiseren in samenwerking met professionele musici. Hieronder leest u hoe u hieraan kunt bijdragen.

Met muzikale groet, Vocaal Ensemble Multiple Voice

VRIENDEN VAN MULTIPLE VOICE
Houdt u van koormuziek en wilt u Multiple Voice helpen om mooie concerten te blijven geven? Word dan Vriend van Multiple Voice! Uw bijdrage stelt ons in staat om bijzondere programma's te realiseren, waarbij wij samenwerken met professionele musici.
Als dank voor uw steun bieden wij u een gereserveerde plaats bij al onze concerten. Ook informeren wij u regelmatig per post en per e-mail over onze activiteiten. Bij een bijdrage vanaf 100 euro hebt u bovendien recht op 1 vrijkaart per kalenderjaar. Wanneer u kiest voor een vriendenbijdrage van 250 euro, krijgt u maar liefst 3 vrijkaarten per jaar.
Wilt u ons steunen met een vaste bijdrage? Vul dan het online formulier in om u aan te melden als Vriend van Multiple Voice. Veel dank voor uw steun!
MULTIPLE VOICE OP YOUTUBE
Anton Bruckner, 'Ave Maria'. Door Multiple Voice o.l.v. Paul de Kok. 
Wist u dat Multiple Voice sinds kort een eigen YouTube-kanaal heeft? Daarop zullen wij de komende tijd een aantal filmpjes plaatsen waarin mooie opnamen van het koor te horen zijn. Zo kunt u nu al genieten van het Ave Maria van Bruckner, gecombineerd met mooie beelden van Ettal (Beieren), waar we vorige zomer optraden. In de barokke kloosterbasiliek die u in het filmpje ziet, kwam dit stuk bijzonder goed tot zijn recht. De opname is overigens afkomstig van onze CD Highlights uit 25 jaar concerten. Deze kunt u nog steeds bestellen.
JUBILEUM PIETERSKERKCONCERTEN
De Pieterskerkconcerten zijn een begrip voor koorliefhebbers in Utrecht en omstreken. In deze serie worden sinds 1989 jaarlijks zo'n 20 à 25 concerten van goede amateurkoren en professionele koren geprogrammeerd. Voor Multiple Voice is de serie in al die 30 jaar een belangrijk podium geweest. Het is een voorrecht om te mogen zingen in de prachtige ambiance van de Pieterskerk, voor een altijd talrijk en geïnteresseerd publiek.
Daarom doen wij graag mee aan het jubileumconcert dat de Stichting Pieterskerkconcerten op zaterdag 16 maart organiseert. Tussen 14 en 18 uur presenteren 8 koren zich aan elkaar en aan het publiek. Multiple Voice geeft een voorproefje van het programma Hear My Prayer. De andere deelnemende koren zijn Goylants Kamerkoor, Vocaal Ensemble Coqu, Kamerkoor Venus, Utrechts Vocaal Ensemble, Gregoriaans Koor Utrecht, Concerto Cherise en Monteverdi Kamerkoor. Het geheel wordt afgesloten met een Sing Along voor iedereen die van zingen houdt, onder leiding van Anthony Scheffer. De toegang is gratis. Warm aanbevolen!
 
VOLGENDE PROJECT
Multiple Voice brengt binnenkort een a capella koorprogramma over gebed in de breedste zin van het woord. Veel componisten lieten zich door dit thema inspireren. Uit hun muzikale smeekbeden, weeklachten en jubelzangen maakt het koor een mooie selectie. Het zijn stukken die gaan over universele onderwerpen als geloof en introspectie, wanhoop en vervulling.​
Hear My Prayer is een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek in diverse stijlen en uit verschillende perioden, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van onder meer William Byrd, Thomas Tallis, Henry Purcell en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Pierre Villette, Carl Nielsen, Charles Stanford, Sergej Rachmaninov, Arvo Pärt en Aaron Copland.
Concerten:
 • Vrijdag 17 mei 2019, 20.00 uur | Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2, Culemborg (in samenwerking met De Roos van Culemborg) Voorverkoop
 • Zaterdag 18 mei 2019, 20.15 uur | Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, Utrecht - Voorverkoop
 • Zaterdag 12 oktober 2019, 20.15 uur | Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen - Reserveren
 • VIJF VRAGEN
  In deze rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Ditmaal is de beurt aan 'herintreder' David van Coevorden.

  Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
  Ik ben strategie-ontwikkelaar bij een bedrijf dat op de beurzen handelt. Dat betekent dat we software moeten schrijven om competitief in de markten te kunnen zijn. Het is een bijzonder snelle en intensieve wereld en het zingen vormt een goed tegenwicht! Ik lees graag en verder houd ik van wandelen; in de zomer liefst in de bergen en de rest van het jaar gaan we wekelijks met de hond op pad.
  Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
  Ik zing als lage bas. Verder ben ik momenteel secretaris van het bestuur.
  Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
  Ik ben in 1989 bij Multiple Voice begonnen, toen de meesten van ons nog studeerden of net aan een carrière waren begonnen. Ik ben lid geweest tot 2008. Daarna heb ik nog wel eens een project hier en daar meegezongen, maar vorig jaar had ik er echt weer zin in en ben ik weer een vast lid geworden. Dus alles bij elkaar meer dan 20 jaar!
  Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
  De koorreis naar Kiev in 1992 was een absoluut hoogtepunt. De ontmoeting met zo’n andere cultuur en de hartelijke ontvangst van mensen die met hun schaarse middelen zoveel gaven om er een succes van te maken was heel bijzonder. Meer in het algemeen was Multiple Voice voor mij een belangrijke eye-opener; als student was ik lid van een studentenvereniging, maar dat hing me al gauw de keel uit. Dat de mogelijkheid bestond om met gelijkgestemden mooie muziek te maken was een soort opluchting! 
  Wat is je favoriete koormuziekstuk?
  Bij bijna ieder programma is er wel weer een stuk dat me bijzonder raakt. Maar over de lange periode dat ik bij Multiple Voice zing is er toch wel één stuk dat er speciaal uitspringt: de dubbelkorige mis van Frank Martin. In onze programma’s geniet ik het meest van de combinatie van oude (Renaissance) muziek en de twintigste-eeuwse muziek.
  VACATURES
  Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een tenor en een (lage) bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


  This email was sent to <<Emailadres>>
  why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
  Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

  Email Marketing Powered by Mailchimp