Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,
'Lasciate mi morire' (laat mij maar sterven) - zo luidt de aangrijpende tekst van het beroemde Lamento d'Arianna. De manier waarop Monteverdi de emotionele lading van de tekst uitdrukt in de muziek is typerend voor het madrigaalgenre, dat in onze komende concertreeks centraal staat. De gevoelens van verdriet en verlangen die daarin worden vertolkt zijn voor velen herkenbaar. We hopen dat u ook door deze schitterende muziek wordt geraakt.
Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de concertreeks Madrigali en andere actuele projecten van Multiple Voice. Ook wijzen we u graag op onze geheel vernieuwde website, waar u terecht kunt voor concertinformatie of kaartverkoop. Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.

MADRIGALI
Eind mei zingt Multiple Voice twee concerten waarin het madrigaal uit de renaissance en vroege barok centraal staat. In het intieme genre van het meestal wereldlijke madrigaal draait het vooral om tekstexpressie. We zoomen in op een aantal exemplarische voorbeelden, zoals Monteverdi's madrigaalcyclus Sestina. Ook zeer fraai zijn de madrigalen van tijdgenoten als Luca Marenzio, Phillipe Verdelot, Orlandus Lassus en Carlo Gesualdo.
Behalve in Italië is het madrigaal ook in Engeland al vanaf de renaissance zeer populair geweest. Ook in de romantiek en daarna heeft het genre duidelijk zijn sporen nagelaten. We hebben in ons concertprogramma daarom ook latere werken opgenomen, waaronder enkele hedendaagse madrigalen en madrigaleske koorwerken van Engelse componisten als Herbert Howells, Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams en Paul Mealor.

Concerten:
Zaterdag 26 mei, 20.15 uur - Woerden, Lutherse Kerk 
Zondag 27 mei, 15.00 uur - Utrecht, Lutherse Kerk
Kaarten kosten 15 euro (voorverkooptarief 12,50 euro) en kunnen besteld worden via www.multiplevoice.nl.
BERGESLUST UND WALDESRUHE
Multiple Voice gaat in juli 2018 op tournee door Zuid-Duitsland. Het koor is uitgenodigd om op te treden in de prachtige basiliek van het klooster Ettal, als onderdeel van de Bayerische Landesausstellung 2018. Aansluitend geeft het koor nog concerten in Murnau en Altenstadt.
Het programma van de concertreis sluit nauw aan bij het thema van de Landesausstellung ('Wald, Gebirg und Königstraum - Mythos Bayern'). Centraal staan vroegmoderne en romantische a capella koorwerken die de schoonheid van de natuur bezingen. Voorafgaand aan de concertreis is dit programma ook te beluisteren in onze thuisstad Utrecht. 
Concerten:
Donderdag 5 juli, 20.15 uur - Josephkerk, Utrecht (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
Zondag 8 juli, 15.00 uur - Basilica Kloster, Ettal (kaarten à 7,50 euro via www.muenchenticket.de)
Maandag 9 juli, 19.30 uur - St. Nikolaus, Murnau (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
Woensdag 11 juli, 20.30 uur - Basilica St. Michael, Altenstadt (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
VIJF VRAGEN
In deze nieuwe rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Ditmaal valt de eer te beurt aan Marcel Voorhoeve, sinds jaar en dag een bekend gezicht in onze bassectie.

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Ik reis graag door Europa: vorige zomer met mijn partner per fiets van Warschau naar Berlijn. We genieten dan van restaurantjes en doen inspiratie op voor onze culinaire escapades thuis. In Utrecht eten we geregeld met een groep ‘nieuwe Nederlanders’ die soms ook bij ons thuis heerlijk Iraans koken.
Ik werk als docentenopleider wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en speel in mijn schaarse vrije tijd piano en orgel, regelmatig ook in de St. Dominicuskerk in Utrecht.
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Ik ben bariton en zing meestal de eerste baspartij. Ik ben enkele jaren penningmeester van het koor geweest. Tegenwoordig kunt u mij na afloop van een concert zien bij het verkooppunt van onze cd’s. Een tip:  onze jubileum-cd Highlights uit 25 jaar concerten is in de aanbieding voor €15!  
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
Ik zing bijna 25 jaar bij Multiple Voice na twee decennia bij het Kathedrale Koor Utrecht te hebben gezongen.  
Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
Onbetwistbaar het moment waarop ik door mijn medekoorleden zo zwart mogelijk werd aangekleed toen ik mijn kostuum in de haast in de trein had achtergelaten: vele glimlachen van medeleven en helpende handen waren mijn deel…  
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Religieuze muziek spreekt me erg aan. Het prachtige, verstillende en bij God eindigende Which was the son of…  van Arvo Pärt maakt diepe indruk en ook het op gregoriaans gebaseerde Requiem van Maurice Duruflé. 
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een tenor en een lage bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp