Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,
Voortaan verschijnt in de aanloop naar iedere concertreeks van Vocaal Ensemble Multiple Voice een nieuwsbrief, die verzonden wordt naar (oud-)koorleden, collegazangers en bezoekers van onze concerten. Wij hopen dat u het op prijs stelt om via deze weg informatie over onze activiteiten te ontvangen. Als dat niet het geval is, kunt u zich eenvoudig afmelden

CONCERTEN
Der Dichter spricht
Multiple Voice herneemt deze periode een programma met Duits romantisch repertoire dat vorige zomer in Utrecht werd uitgevoerd. Op 29 januari jl. vond de eerste uitvoering van deze concertserie plaats in Almelo. In maart volgen nog concerten in Amsterdam en Loosduinen.
De titel van dit project is ontleend aan Robert Schumanns pianocyclus Kinderszenen. Poëzie was in de romantiek een belangrijke tekstbron voor muzikale composities. Vrijwel alle stukken die het koor zingt zijn gecomponeerd op dichterlijke teksten, onder meer uit de populaire 19e-eeuwse bundel Des Knaben Wunderhorn. Het betreft sfeervolle muziek van componisten als Rheinberger, Wolff, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Reger en Berg.
Komende concerten:
Za 18 maart,15.15 uur – Amsterdam, Engelse Kerk aan het Begijnhof (bestel kaarten)
Zo 19 maart, 15.30 uur – Loosduinen (Den Haag), Abdijkerk (gratis entree)
De weg naar Santiago
Het seizoen wordt afgesloten met een bijzonder programma rond het thema pelgrimage. Rond de zomer zingt Multiple Voice werk van renaissancecomponisten als Guerrero, De Monte en Victoria en recentere stukken van o.m. Benjamin Britten, Arvo Pärt, Paul Mealor, Will Todd en Gabriel Jackson.
Van de laatstgenoemde, Britse componist zingen we een aantal delen uit To the Field of Stars, een werk uit 2011 voor koor, cello en twee slagwerkers. Deze compositie, die is gewijd aan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, vormt het raamwerk voor een muzikale reis waarin we met oud en nieuw repertoire, ondersteund door teksten en foto’s, het thema van de pelgrimage tot leven wekken.
Behalve in de Utrechtse Pieterskerk zal het koor dit bijzondere programma ook uitvoeren in Culemborg (ter afsluiting van een nieuwe editie van het Barbara-festival) en in Zutphen. Daar is Multiple Voice uitgenodigd om op te treden tijdens het internationale Cellofestival, dat elke twee jaar wordt georganiseerd. Het koor was in datzelfde festival een aantal jaren geleden al eens te gast.
Concerten:
Vr 16 juni, 20:15 uur - Utrecht, Pieterskerk 
Za 1 juli, 16:00 uur - Culemborg, Grote of Sint-Barbarakerk 
Za 26 augustus, 22:30 uur - Zutphen, Walburgiskerk 
Op weg naar kerst
Begin december 2016 zong Multiple Voice in Utrecht en Delden sfeervolle advents- en kerstmuziek van Duitse componisten uit de late renaissance en de barok.
Op het programma stonden feestelijke werken van Praetorius, Hassler, Pachelbel, Buxtehude, 
Hammerschmidt, Johann Christoph en Johann Michael Bach, Scheidt en Sweelinck. Hebt u deze concerten gemist? Geen nood! U krijgt waarschijnlijk in december 2017 een nieuwe kans om deze schitterende muziek bij ons te beluisteren. Wij houden u op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Paul de Kok repeteert Hammerschmidt met drie zangers uit koor.
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een alt, twee tenoren en een lage bas. We zoeken mensen die onze bezetting op korte termijn kunnen komen versterken voor het project 'Op weg naar Santiago'.  
Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in de Oranjekapel (Amsterdamsestraatweg 441a, Utrecht). Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.
Wellicht kent u mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deelname aan het komende project (met uitzicht op een vast lidmaatschap van Multiple Voice)? Attendeer hen dan s.v.p. op deze oproep.
CD 'IN FLANDERS FIELDS'
Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog bracht Multiple Voice in najaar 2014 een programma met de titel 'In Flanders fields'. Door middel van zorgvuldig geselecteerde muziekstukken, gedichten, foto's en een voordracht over een zeeslag voor onze kust brachten we de Groote Oorlog en de gevolgen daarvan terug in herinnering. ​De muziek van dit project hebben we voor deze CD opnieuw opgenomen. Beluister en bestel de CD op onze website.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp