Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,
Allereerst wensen wij u een gelukkig en muzikaal 2018! Voor Multiple Voice belooft het een bijzonder jaar te worden omdat het koor zijn dertigjarig jubileum viert. We hebben dan ook een paar bijzondere concertseries in voorbereiding, met als hoogtepunt een groots opgezet programma rond Henry Purcell en de Chapel Royal (januari 2019). Ook gaan we aanstaande zomer een mooie concertreis maken naar Zuid-Duitsland. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van onze activiteiten.  

EVEN SUCH IS TIME
Vluchtigheid en eeuwigheid
Het verstrijken van de tijd is een toepasselijk thema in ons jubileumjaar. In deze concertserie zingen we oudere en nieuwere stukken die verschillende aspecten van dit thema belichten. Het gaat over het verstrijken van de dagen en de seizoenen, over de verschillende fasen in een mensenleven en de opeenvolging van de geslachten.
Het programma ontleent zijn titel en inspiratie aan de compositie Even Such Is Time van Herbert Howells, naar een prachtig gedicht van Sir Walter Raleigh over de vluchtigheid van het menselijke bestaan en het vertrouwen in een eeuwig leven na de dood. Verder zingen we hedendaagse muziek van Arvo Pärt (Which Was the Son of), James MacMillan (O Radiant Dawn, Lux Aeterna) en Gerald Finzi (Three Short Elegies) en enkele oudere stukken van Tallis, Gibbons en Byrd.

Concerten:
Vrijdag 26 januari 2018, 20:15 uur - Utrecht, Pieterskerk (kaartverkoop)   
Zaterdag 3 februari 2018, 20:15 uur - Almere, Goede Rede (kaartverkoop)
Zondag 4 februari 2018, 13:00 uur - Cothen, PKN Kerk (meer info)
MADRIGALI

Eind mei zingt Multiple Voice twee concerten waarin het madrigaal uit de renaissance en vroege barok centraal staat. In het intieme genre van het meestal wereldlijke madrigaal gaat het vooral over tekstexpressie. We zoemen in op een aantal exemplarische voorbeelden, zoals Monteverdi's aangrijpende Lamento d'Arianna en zijn al even fraaie madrigaalcyclus Sestina. Niet minder boeiend zijn de madrigalen van tijdgenoten als Luca Marenzio, Phillipe Verdelot, Orlandus Lassus en Carlo Gesualdo. We laten ook de latere tijd aan bod komen, in enkele hedendaagse madrigalen en in madrigaleske koorwerken van Engelse componisten als Herbert Howells, Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams en Paul Mealor. Behalve in Italië is het madrigaal in Engeland namelijk al vanaf de vroege madrigalisten zeer populair geweest. Ook in de romantiek en daarna heeft het genre duidelijk zijn sporen nagelaten.
Concerten:
Zaterdag 26 mei, 20.15 uur - Woerden, Lutherse Kerk
Zondag 27 mei, 15.00 uur - Utrecht, Lutherse Kerk
CONCERTREIS ZOMER 2018

Multiple Voice maakt begin juli een concertreis naar Zuid-Duitsland. We brengen daar een programma getiteld 'Bergeslust und Waldesruhe - Naturromantik im Chorgesang'. We zijn uitgenodigd om op 8 juli een concert te geven in het beroemde klooster van Ettal (Oberammergau), als onderdeel van de Bayerische Landesausstelling 2018. Verder treden we nog op in Murnau (9 juli) en Altenstadt (11 juli). Het is onze bedoeling om voor de Nederlandse achterban een uitzwaaiconcert te organiseren. Daarover hoort u later meer.
VIJF VRAGEN
In deze nieuwe rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Deze keer valt de eer te beurt aan Christien de Kok, die al sinds de begindagen van Multiple Voice alt zingt in ons koor.

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Ik ben verpleegkundige en werk als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Kortenhoef. Daarnaast werk ik mee in het impresariaat van Paul (met wie ik getrouwd ben) en ben ik actief lid van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Hilversum. Andere hobby’s zijn contact met familie en vrienden, werken in de tuin en lekkere dingen koken en bakken!
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Ik zing alt en doe samen met Paul de audities voor nieuwe leden. Ik onderhoud de contacten met de mensen van onze repetitieruimtes en concertlocaties. Ik houd de absenties bij en voor repetitiedagen kook ik af en toe een grote pan soep. In 1991 zat ik in de reiscommissie voor de uitwisseling met een koor uit Kiev.
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
Sinds de oprichting ben ik lid van Multiple Voice. Daarvoor zong ik mee in het ‘Mozartproject’, een opera-theaterproductie met 10 uitvoeringen ter ere van een jubileum van de Universiteit Utrecht. Hier zong Paul ook in mee. Hij is met een aantal zangers uit dit project Multiple Voice begonnen.
Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
De koorreis naar Kiev en de ontvangst van het Oekraiense koor bij ons was een hele bijzondere belevenis. In Kiev sliepen we bij de koorleden thuis (of wij in hun eenkamerflatje en het koorlid bij de buren in de keuken …). Ze waren zo gastvrij met de weinige middelen die ze hadden. En we hadden een warm contact, zelfs al spraken veel van hen geen Engels.
Wat ik bijzonder vind aan ons koor is de goede en open sfeer. Ik voel me daar ook wel verantwoordelijk voor, want ik denk dat dit een voorwaarde is voor het nog mooier samen kunnen musiceren!
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Mijn hart gaat het meeste uit naar renaissancemuziek. Het eerste stuk in dit genre dat ik zong (met Multiple Voice) was de 4-stemmige mis van Byrd, dus dat blijft altijd bijzonder in mijn herinnering. De Musikalische Exequien van Schütz vond ik ook erg leuk om te zingen. We voerden dit uit met het Locke Consort en professionele solisten. Daardoor werden wij voor mijn gevoel naar een hoger niveau getild en dat was geweldig!
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een alt, een tenor en een lage bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp