Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,
Misschien weet u het nog: in 2012 vierde Multiple Voice zijn 25-jarig bestaan met een mooie concertreis naar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Dat beviel zo goed dat we meteen daarna zijn gaan sparen voor de volgende lustrumreis. Binnenkort is het zover: op 7 juli vertrekt een groot deel van het koor - samen met enkele gastzangers - naar Zuid-Duitsland. De reiscommissie is erin geslaagd drie mooie concertlocaties te vinden en tussen de optredens door kunnen we genieten van de schitterende natuur van de Beierse Alpen. 
Om ervoor te zorgen dat onze trouwe achterban kan meegenieten van dit bijzondere avontuur, houden wij op 5 juli een gratis toegankelijk 'uitzwaaiconcert' in Utrecht. Wij hopen u daar te zien! Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de koorreis en over andere projecten die wij in petto hebben. In het bijzonder vragen wij uw aandacht en steun voor het grote lustrumproject rond Henry Purcell dat we begin 2019 hopen te realiseren. 
Tot slot nog een mededeling in het kader van de nieuwe privacywet: wij hopen natuurlijk dat u onze mailings op prijs stelt, maar mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u zich eenvoudig afmelden.

Met muzikale groet, Vocaal Ensemble Multiple Voice

BERGESLUST UND WALDESRUHE
Multiple Voice is uitgenodigd om op te treden in de prachtige basiliek van het klooster Ettal, als onderdeel van de Bayerische Landesausstellung. Dit grootse evenement duurt van 3 mei tot 4 november 2018. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Vrijstaat Beieren presenteert het Huis van de Beierse geschiedenis hoe bossen, bergen en koningen de mythe van Beieren hebben gevormd. Het concert van Multiple Voice, met de toepasselijke titel Bergeslust und Waldesruhe, heeft een plaats gekregen in het programma.
Ons concert is opgebouwd rond vroegmoderne en romantische a capella koormuziek die de schoonheid van de natuur bezingt. We zingen werken van onder anderen Brahms, Bruckner, Diepenbrock, Elgar, Mendelssohn, Bridge, Andriessen, Saint Saëns en Schumann. 
Vanuit onze standplaats Ettal reizen we naar Murnau en Altenstadt om ook daar een concert te verzorgen. Voorafgaand aan de concertreis is dit programma te beluisteren in onze thuisstad Utrecht. 
Concerten:
Donderdag 5 juli, 20.15 uur - Josephkerk, Utrecht (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
Zondag 8 juli, 15.00 uur - Basilica Kloster, Ettal (kaarten à 7 euro via www.muenchenticket.de)
Maandag 9 juli, 19.30 uur - St. Nikolaus, Murnau (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
Woensdag 11 juli, 20.30 uur - Basilica St. Michael, Altenstadt (toegang vrij, collecte bij de uitgang)
BARBARAFESTIVAL

In Culemborg wordt van 14-16 september het Barbarafestival gehouden: een non-stop programma in de Grote Barbara, het centrale ontmoetingspunt van heel de stad, in de Rooms-Katholieke Barbara met haar grote mystieke ruimte en in de Oud-Katholieke Kerk voor de verfijnde kleinschalige feesten. Het is een veelkleurig en gevarieerd festival vol kunst, muziek, poëzie, film, lezingen en nog veel meer. 
In 2017 zong Multiple Voice tijdens het Barbarafestival het pelgrimageprogramma De weg naar Santiago. Dat is beide partijen goed bevallen, want ook tijdens de editie 2018 geven wij acte de présence. Onder de titel Wie ein Naturlaut brengen we een variant op het programma van de koorreis. Hebt u zin om naast ons concert nog meer van dit mooie festival mee te maken? Dan kunt u het complete festivalprogramma hier downloaden. 

Concert:
Zaterdag 15 september, 16.00 uur - Culemborg, Grote of Barbarakerk (Grote Kerkstraat 2). Toegang vrij, collecte bij de uitgang.
STEUN ONS LUSTRUMPROJECT
The Chapel Royal
Hampton Court Palace
Als afsluiting van het jubileumseizoen wil Multiple Voice in januari 2019 een bijzondere concertreeks geven met Engelse barokmuziek. Onder de titel Henry Purcell and the Chapel Royal zullen naast de geliefde anthems van Purcell ook stukken van zijn minder bekende tijdgenoten te horen zijn. Het belooft een buitengewoon mooi en feestelijk programma te worden. 
Het koor werkt voor dit project samen met professionele musici. U zult begrijpen dat dit een kostbare aangelegenheid is. Om de begroting voor dit project helemaal rond te krijgen, zijn wij op zoek naar sponsors. Wilt u overwegen ons een lustrumcadeau te geven? Klik dan hier.
VIJF VRAGEN
In deze rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Ditmaal valt de eer te beurt aan Eggo Müller, de meest recente aanwinst van onze tenorengroep en een onmisbaar lid van de reiscommissie.

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Ik doceer media en communicatie aan de Universiteit Utrecht en ben betrokken bij een aantal onderzoeksprojecten. Om de balans tussen werk en de vrije tijd te waarborgen, heb ik na mijn 45ste een lang gekoesterde wens vervuld en ben saxofoon gaan spelen. Ik begreep dat het goed voor je ‘saxgeluid’ zou zijn om ook te gaan zingen. Dat zingen is op een gegeven moment een eigen leven gaan leiden. Ik ben zangles gaan nemen en zing ondertussen beter dan ik saxofoon speel. Verder ben ik thuis de chefkok en voetbal ik sinds een jaar of 20 met andere - ondertussen oude - mannen op zaterdagochtend in het park. Tenzij we een repetitieweekend hebben met Multiple Voice natuurlijk.
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Ik ben, ook al hoor ik qua leeftijd tot de oudere leden van het koor, de ‘benjamin' onder de mannen: ik ben pas een jaar lid van Multiple Voice en zing tenor. Omdat we binnenkort op koorreis naar Beieren gaan en ik van Duitse afkomst ben (en bovendien getrouwd met een Beierse vrouw), heb ik geholpen bij het organiseren van deze reis: kerken voor optredens vinden, hotels boeken, en suggesties doen voor het dagprogramma tijdens de reis. Ik verheug me erg op die drie heel bijzondere kerken waar wij zullen zingen: de basilica van het klooster in Ettal, St. Nicolaas in Murnau en St. Michael in Altenstadt, allemaal prachtige locaties in een prachtige omgeving met bergen, meren en natuur. Daar is ons programma met romantische composities goed op afgestemd.
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
In maart 2017 mocht ik voor het eerst komen mee repeteren bij Multiple Voice. Een vriendin met wie ik zong in een koortje van muziekwetenschappers van de Universiteit Utrecht - Ars Nova Trajectina - , attendeerde mij op een vacature bij Multiple Voice. Hoewel dat ik bij dat andere koor bas zong, heb ik een poging gedaan. Als jongeman heb ik tijdens mijn studie in een ensemble van de West-Berlijnse muziekacademie namelijk ook tenor gezongen. 
Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
Ik ben pas kort lid van Multiple Voice en heb toch al vele bijzondere momenten meegemaakt. Natuurlijk zijn de concerten, wanneer een programma eindelijk af is en we de muziek tot leven kunnen brengen, telkens het hoogtepunt. Soms zingen we in een concert beter dan tijdens de repetities, en als dan nog de ruimte meewerkt, is dat gewoon het mooiste wat je als koorzanger mee kunt maken: de perfecte samenklank. Ik krijg er kippenvel van, daar doe ik het voor.   
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Laat me nog tien jaar meedraaien en dan kan ik de vraag enigszins gegrond beantwoorden. Mijn favoriete muziek is eigenlijk gewoon de muziek die we op dat moment zingen. Ik vind de polyfone muziek van de Renaissance geweldig, maar ik leer bij Multiple Voice ook veel onbekende nieuwe composities en klanken kennen. Vaak heb ik er eerst wat moeite mee, maar als we een stuk onder de knie hebben, ontsluit zich de compositie ineens en is het de meest geweldige muziek die ik op dat moment kan bedenken. Mijn droom is dat we ooit oude dubbel- of zelfs meerkorige muziek gaan uitvoeren samen met een saxofoonkwartet dat de stemmen van één koor gaat invullen of bepaalde stemmen in de uiteenlopende koren. In die setting zou ik dan waarschijnlijk het liefst deel uitmaken van dat saxofoonkwartet. Maar ja, dat zeg ik nu...
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een tenor en een lage bas. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp