Copy
Lees deze nieuwsbrief online

Beste muziekliefhebber,

De foto hierboven is genomen in 1988, tijdens een van de eerste concerten van Multiple Voice in de Pieterskerk in Utrecht. Als u goed kijkt, herkent u misschien een paar mensen die nog steeds actief zijn bij het koor, waaronder natuurlijk onze dirigent Paul de Kok. Sindsdien is er veel gebeurd: zangers kwamen en gingen, maar er ontstond een behoorlijk stabiele kernbezetting die maakte dat Multiple Voice kon uitgroeien tot een van de beste kamerkoren van Utrecht. 
We laten ons dertigjarig jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan: op 18 januari geven wij een bijzonder feestelijk jubileumconcert in de Pieterskerk. Wij hopen op een grote opkomst van onze vaste luisteraars, oud-leden en iedereen die zich bij het koor betrokken voelt. 

Met muzikale groet, Vocaal Ensemble Multiple Voice

LUSTRUMPROJECT JANUARI 2019
Multiple Voice brengt in januari 2019 een feestelijk concertprogramma met muziek die gecomponeerd is voor de Engelse koningen. Centraal staat het werk van Henry Purcell (1659-1695) die wordt beschouwd als de belangrijkste Engelse componist van de zeventiende eeuw. Zijn kracht ligt in verrassende harmonische vondsten, krachtige tekstuitbeelding en ritmische finesse. Purcell schreef als lid van de Chapel Royal schitterende anthems voor koor en orkest. Deze vormen de kern van dit concertprogramma, naast stukken van minder bekende componisten van de Chapel Royal, zoals William Croft, John Blow en William Child. Veel van die werken werden geschreven voor een kroning of een andere feestelijke gelegenheid. U kunt dus rekenen op een concert vol grandeur.

Het koor werkt voor deze concerten samen met professionele musici (organist David Jansen en barokensemble The Locke Consort). Om de begroting van dit project helemaal rond te krijgen, zijn wij nog op zoek naar sponsors. Wilt u meehelpen? Kijk op onze website voor meer informatie.
Bekijk hier de trailer van het lustrumproject
Concerten:
Vrijdag 18 januari 2019, 20.15u | Pieterskerk, Utrecht - Voorverkoop
Zaterdag 19 januari 2019, 20.15u | Het Kruispunt, Voorschoten - Reserveren
​​Zondag 20 januari 2019, 15.30u | Oude Kerk, Soest - Informatie
HOOGTEPUNTEN UIT 30 JAAR MULTIPLE VOICE
Multiple Voice ontstond in 1987 uit een studentenmuziekproject en werd opgericht door Paul de Kok, die het koor nog steeds dirigeert. Sindsdien hebben we meer dan 70 programma's uitgevoerd. In het historisch overzicht op onze website zijn ze na te lezen. En wilt u nog eens horen hoe dat allemaal klonk? Onze Highlights CD is nog steeds voorradig!
Bijzonder vermeldenswaardig in dit herdenkingsjaar is het multimediale programma In Flanders Fields uit 2014. Andere hoogtepunten waren de optredens tijdens het Festival Oude Muziek en het Cellofestival, de samenwerkingen met professionele ensembles en de buitenlandse tournees. Verderop kunt u lezen over een onvergetelijke reis naar Oekraïne in de begindagen. Het 25-jarig bestaan werd gevierd met groots project (Dixit Dominus) en een reis naar Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Met de feestelijkheden rond ons zesde lustrum (onze recente reis naar Beieren en het project rond Purcell) zetten we die traditie voort. En de plannen voor het volgende jubileum zijn al in de maak!VOLGENDE PROJECT


HEAR MY PRAYER
In mei 2019 zingt Multiple Voice twee concerten met een a cappella koorprogramma rond gebeden, smeekbedes, lamentaties, jubelzangen, introspecties en meer. Het wordt een concert met zowel oude als nieuwere koormuziek in uiteenlopende stijlen. Het programma is nog in ontwikkeling, maar we denken onder meer aan muziek van Philippe Roger, Josquin des Prez, Henry Purcell, Charles Stanford, Niels Gade en Arvo Pärt. 
Concerten:
Vrijdag 17 mei 2019, 20.00u | Grote of Barbarakerk, Culemborg 
Zaterdag 18 mei 2019, 20.15u | Pieterskerk, Utrecht 
VIJF VRAGEN
In deze rubriek stellen we steeds een koorlid aan u voor. Ditmaal kiezen we voor een oudgediende: bariton Chiel Harmsen.

Wat doe je als je niet aan het zingen bent? 
Ik verdien mijn boterham met datamanagement. Ik begeleid en adviseer organisaties bij het beheren van hun gegevens. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is de kwaliteit van de gegevens. Als je gegevens wilt gebruiken – bijvoorbeeld als basis voor AI (kunstmatige intelligentie) – dan moet die wel van goede kwaliteit zijn. Naast mijn werk is muziek mijn grootste hobby. Behalve zingen is dat jazz-drummen en een beetje piano. En ook rij ik graag een tochtje op de motor. 
Wat is jouw rol binnen Multiple Voice? 
Ik zing bij de bassen/baritons. Organisatorisch ben ik binnen Multiple Voice vooral actief binnen de reiscommissie. Afgelopen zomer maakten we een leuke reis naar Zuid-Duitsland en er wordt alweer voorzichtig nagedacht over een volgende reis, naar Frankrijk.
Hoe lang zing je al bij Multiple Voice?
Ik ben ongeveer een jaar na de oprichting mee gaan doen. Ik ken Paul uit de studentenmuziek. We deden in 1986 samen mee met ‘Mozart-project’ ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de universiteit. Dit is een van de bronnen geweest van waaruit MV is ontstaan.
Wat is het bijzonderste dat je met het koor hebt meegemaakt?
Ter gelegenheid van ons eerste lustrum hebben we met hulp van de Oost-Europa Kring Utrecht een uitwisseling opgezet met een koor uit Kiev. Tijdens de voorbereidingen viel de Sovjet-Unie uit elkaar. Kiev bleek in Oekraïne te liggen. Zo’n uitwisseling met mensen uit een ander deel van de wereld was voor mij een geweldige ervaring. Meer nog dan de verschillen troffen me de overeenkomsten met onze eigen levens en ook het organisatievermogen, of beter nog: improvisatievermogen, van de mensen daar die met bijna niks toch heel wat voor elkaar wisten te krijgen. Het organiseren van deze uitwisseling was voor mij ook de reden om Russisch te gaan leren. Met horten en stoten probeer ik dat nog steeds vol te houden.
Wat is je favoriete koormuziekstuk?
Mijn favoriete koorstuk is de dubbelkorige mis van Frank Martin. Die mag van mij zeker nog wel eens op het programma komen. Bijvoorbeeld in de vorm van een samenwerking met een ander koor.
VACATURES
Multiple Voice is geregeld op zoek naar nieuwe zangers. Op dit moment hebben we plaats voor een tenor. Goede zangers met veel koorervaring nodigen we graag uit voor een auditie. De repetities vinden plaats op maandagavond in Utrecht. Interesse? Bel dan naar Christien of Paul de Kok (035-6838903) of mail naar pauldekok@hetnet.nl.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Multiple Voice · P. Nieuwlandstraat 80 · Utrecht, Nederland 3514HL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp