Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

Maart 2021

Durf jij in de 'coronaspiegel' te kijken?

Het is alweer een jaar geleden dat corona ons overviel. De pandemie heeft een enorme maatschappelijk impact teweeggebracht, ook voor de sport. Helaas zijn er een jaar na dato nog steeds veel zorgen. Het positieve nieuws is dat alle sportverenigingen in de gemeente 's-Hertogenbosch nog overeind staan! 

Deze week heeft Galant de derde enquête van het corona-onderzoek verstuurd. Via dit onderzoek monitoren zij de gesteldheid van maatschappelijke organisaties in de gemeente, waaronder ook van sportverenigingen. Een belangrijk onderzoek! Heb je de vragenlijst nog niet ontvangen of ingevuld? Klik HIER en ga naar de vragenlijst. 

Een duim voor jullie aanpassingsvermogen!
Als ik een ander positief effect van de pandemie mag noemen, is dat het aanpassingsvermogen wat ik de afgelopen maanden bij jullie, bij de sportverenigingen zag! Sportverenigingen zijn van nature niet zo verandergezind. Door corona gedwongen blijft dat veel wél kan, en in veel gevallen met succes! 

De wereld blijft veranderen
We hopen natuurlijk dat we in de toekomst niet meer te maken krijgen met dit soort ingrijpende veranderingen. Maar pandemie of niet, de wereld blijft veranderen. Of je wilt of niet, ook voor jouw sportvereniging. Sporters en vrijwilligers veranderen hierin mee. 

Mijn oproep aan sportbestuurders is om te kijken wat je kunt leren van deze unieke situatie. Kijk in de ‘coronaspiegel’ en je ziet de sterke en zwakke plekken van de organisatie. Je ziet hoe wendbaar jouw vereniging is. En nog belangrijker, je ziet hoe verenigd jullie als vereniging zijn. Of zoals Winston Churchill ooit zei: “Never let a good crisis go to waste!” Kijk dus niet weg van je eigen verenigingsspiegel. Als je de coronacrisis aankunt, kun je toekomstige uitdagingen ook aan.  

Als Team Verenigingen staan we klaar om jullie te helpen! En als je behoefte hebt… we hebben nog genoeg spiegels op voorraad. :) 

Houd vol allemaal! 
Namens Robert Barclay, Team Verenigingen

Aflevering 2 Vrijwilliger in beeld 

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.

In een serie gesprekken gaan we daarom op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. Deze week met Kaspar van Hulst, bestuurslid Sport & Samenwerking bij OJC Rosmalen. Bekijk de VIDEO!

Sportmaatje:
Het unieke visitekaartje van jouw vereniging

Zijn sporters met een fysieke beperking welkom bij jouw vereniging? En ook al actief als lid bij de club? Dan kan jouw vereniging ons helpen. Wij zijn namelijk op zoek naar Sportmaatjes!

Nieuwsgierig naar wat een sportmaatje is? Lees HIER verder!

Spread the word!
Help jij ons mee Sportmaatjes te vinden? Verspreid onze oproep via jouw verenigingskanalen en breng het onder de aandacht bij de leden van jouw vereniging. Heb je interesse, vragen of wil je meer informatie? Of wil jij in contact komen met een Sportmaatje? Neem contact op met Luc van Eerd, Consulent Sport en Bewegen

Scoor voor je club!

Team Verenigingen ziet kansen voor jouw vereniging met het initiatief 'Scoor voor je Club'! Met 'Scoor voor je Club' sparen jouw leden automatisch geld voor de vereniging én kortingen voor zichzelf. Bijvoorbeeld door te sparen voor contributie.

Het enige wat je hoeft te doen is: 

  1. Meld je als club GRATIS aan. 

  2. Zorg ervoor dat jouw leden zich ook aanmelden. Hoe meer leden, hoe meer spaargeld!  

  3. Leden doen dagelijkse aankopen met pinpas bij aangesloten lokale ondernemers en het sparen begint! 

Een dubbele win-win situatie dus! Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe 'Scoor voor je Club' precies werkt? En ben je benieuwd naar de voordelen voor jouw vereniging en voor jouw sponsoren?

Zet in je agenda: DONDERDAG 18 MAART / 19.00 - 20.00 uur

Tijdens het webinar 'Scoor voor je Club'  op 18 maart geven we verdere uitleg en antwoord op al je vragen. Om 19.00 uur opent Corniel Groenen, afdelingshoofd Sport en Recreatie van gemeente 's-Hertogenbosch, het webinar.

MELD JE AAN!

Nieuwe wet! Bestuur, bereid je voor!


Ook jouw sportvereniging moet zich voorbereiden op de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) die op 1 juli 2021 ingaat. De nieuwe wet is bedoeld om bestuurlijke misstanden te voorkomen en/of aan te pakken en geldt ook voor sportverenigingen. Het gaat over integer en ‘goed bestuur’ en over het voorop stellen van het belang van de sportvereniging.

In het Webinar Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen vertellen we hier alles over!
 
Omdat veel sportverenigingen in moeilijke tijden verkeren, besteden we ook aandacht aan actualiteiten: ondermijning in breedtesport en de kwetsbaarheid tijdens de coronacrisis.


Zet in je agenda: WOENSDAG 31 MAART / 19.30 - 20.30 uur
Wij helpen jou daar graag bij met een Webinar op 31 maart om 19.30, verzorgd door onze sportrecht juristen van het Juridisch Sportloket. 

MELD JE AAN!
Good practise van de Gryphons
De coronamaatregelen vragen om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en creativiteit. We willen je stimuleren te kijken naar wat wél kan.

Kijk bijvoorbeeld eens naar urban varianten van jouw sport. Urban sporten zijn toegankelijk en worden met minder mensen op kleinere veldjes gespeeld. Ideaal dus om met de jeugd van jouw vereniging te spelen en kleine competities te houden. 

Honkbal en softbalvereniging de Gryphons heeft dit gedaan met Baseball 5, de urban variant van deze sporten. Het is een super dynamisch spelletje met basisregels uit het honkbal en softbal en overal te spelen! Het enige wat je nodig hebt, is een balletje.

De snelle partijtjes duren maximaal een half uur. Met weinig mensen en middelen kan er binnen no time een leuke competitie worden georganiseerd voor de clubjeugd.  

Heb jij ook goede voorbeelden van coronaproof activiteiten die jouw vereniging organiseert? Deel ze in onze Facebookgroep De 'S-PORTKANTINE en inspireer andere verenigingen!

OPROEP!

Hé sportvereniging! Wil jij iets doen voor de schoolkinderen en wil jij je inzetten tijdens de Koningsspelen? Ga voor de Koningsmatch!

Wil je weten wat de Koningsmatch is en wat jij met jouw vereniging kunt doen? LEES VERDER! 
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA