Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

Februari 2021

De ’S-PORTKANTINE is geopend! 

Nee, helaas mogen de sportkantines nog niet open… Wat missen we het contact, de reuring, het gezever en gedoe, winnen en zelfs het verliezen… 

Aan de bestuurstafel zijn er zorgen over het behoud van leden en de financiën. Gelukkig is er weer een steunpakket aangekondigd. Ook zien we mooie voorbeelden van hoe verenigingen de binding met hun leden houden. Hierover meer verderop in deze nieuwsbrief!  

Uitdagingen én oplossingen

Los van de huidige pandemie hebben sportverenigingen genoeg uitdagingen. In ons werk staan we voortdurend in contact met vele Bossche sportverenigingen. We zien en horen veel goede initiatieven, maar horen ook over de vele uitdagingen. Wij geloven dat voor elke uitdaging een andere Bossche vereniging al een oplossing heeft bedacht. Samen beschikken Bossche bestuurders en vrijwilligers over gigantisch veel kennis en ervaring. Laten we daar gebruik van maken!  

Welkom in De 'S-PORTKANTINE!

Wij hebben daarom het initiatief genomen om De ’S-PORTKANTINE te openen! De ’S-PORTKANTINE moet dé plek worden waar bestuurders, commissieleden, Team Verenigingen en andere personen en organisaties die zich inzetten voor de Bossche sportverenigingen elkaar kunnen ontmoeten, informeren, inspireren en om raad en daad vragen.  

Laten we van elkaar leren en elkaar helpen om het verenigingsleven in Gemeente ’s-Hertogenbosch te versterken. In een tijd van uitdagingen kunnen we elkaars wijsheid en support goed gebruiken.

Ben je actief als bestuurder of commissielid bij een (sport)vereniging in ’s-Hertogenbosch? Meld je HIER aan. En dan kletsen we verder in De ‘S-PORTKANTINE! 

Evy, Rinske, Michiel, Irfan & Robert 
Team Verenigingen 

NIEUW! Vrijwilliger in beeld

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Mensen maken Nederland. Neem dat gerust heel letterlijk: wel 7 miljoen mensen steken in ieder geval één keer per jaar de handen uit de mouwen. 
Ook in de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.

In een serie gesprekken gaan we daarom op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. We trappen af met Celine Telders, vrijwilligerscoördinator bij MHC Rosmalen. Bekijk de video!

"Help, mijn leden lopen weg!"

Steeds vaker horen we dat verenigingen zich zorgen maken over het aantal leden dat zijn of haar lidmaatschap opzegt. Zeker tijdens de langdurende lockdown nemen deze zorgen toe.

Wil je niet machteloos toekijken hoe jouw cluppie kleiner wordt? En ben je benieuwd wat je kunt doen om je leden betrokken te houden? Varieer in sportaanbod of ga het gesprek aan met je leden. Er is veel mogelijk!

Lees in het artikel van Team Verenigingen wat andere clubs al bedacht en gedaan hebben en laat je inspireren!

Wil jij iets nieuws of anders doen voor de jongeren van jouw vereniging? Hebben je jeugdleden zelf toffe ideeën? Maar is hier extra geld voor nodig? 

Kijk eens naar de mogelijkheden van Cityboost!

Steunmaatregelen voor de sport


Het kabinet verlengt de specifieke steunmaatregelen voor de sport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Amateursportverenigingen die getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus kunnen via verschillende regelingen compensatie ontvangen. Onder andere:
  • TASO: Tegemoetkoming Amateursportorganisaties
  • TVS: Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties
  • Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden
Ontdek nu alvast voor welke regeling(en) jouw vereniging in aanmerking komt! Gebruik de handige interactieve tool van NOC*NSF. 
 

Laatste oproep: Webinar Gezonde Sportomgeving

Nu corona in direct verband wordt gebracht met leefstijl-gerelateerde onderwerpen is een GEZONDE SPORTOMGEVING actueler dan ooit.
Hoe kan jouw vereniging zich voorbereiden op een gezondere sportomgeving voor jong en oud?
In de inspiratiesessie 'Gezonde Sportomgeving, juist nu!' geeft GGD Hart voor Brabant antwoord! Meld je aan en laat je informeren en inspireren!
 
Maandag 8 februari / 19.00 - 20.00 uur 
MELD JE AAN!
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA