Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

Juli 2021

Mijn club

Als lid van een sportclub weet je waarom georganiseerd sporten zo leuk is! De trainingen, wedstrijden, evenementen, feestjes, 3e helft, de vriendschappen die ontstaan, de herinneringen die gemaakt worden, samen winnen en verliezen. En toch neemt het sporten in georganiseerd verband af.  

De wens om minder verplichtingen en meer flexibiliteit te hebben speelt hierbij vaak een grote rol. En laten we eerlijk zijn… sporten en bewegen kun je tegenwoordig overal. Je hebt ook niet veel nodig. Hardloopschoenen, skeelers, een zwempak, een fiets, gewichten of een yogamatje… meer niet! Ook zijn er in de openbare ruimte ook steeds meer sportvoorzieningen, zoals Calistenics rekken, SportContrainers en Urban Dance Grounds. De wereld is een groot sportpark en 24/7 geopend. Zonder lidmaatschap, trainings- en wedstrijdtijden en vrijwilligerswerk.

Voor velen de manier om te sporten. Of ontdekt door een jaar met coronabeperkingen bij sportclubs. Wat betekent dit voor de verenigingen? Simpelweg dat ledenaantallen bij sportclubs dalen. Deze daling is overigens al langere tijd gaande. Het gaat gestaag, maar voor steeds meer verenigingen komt de kritische ondergrens dichterbij. 

Maar wat doe je eraan? Bij een sportclub betaal je nou eenmaal contributie, doe je vrijwilligerswerk en heb je minder flexibiliteit wanneer je kunt sporten.  

Sportclubs beschikken daarentegen over een heel belangrijk onderscheidend vermogen; ze dragen direct bij aan de sociale basisbehoeften van mensen. Op de club hoor je ergens bij. Op de club kun je jezelf ontwikkelen. Op de club heb je rolmodellen. Op de club krijg je begeleiding. Op de club wordt er meegeleefd bij winst en verlies. Op de club word je gewaardeerd. Op de club vind je een luisterend oor. Op de club ben je iemand. En zo kan ik nog wel even doorgaan… 

Het is tijd om aan iedereen te laten zien waarom het zo mooi is om lid te zijn van een sportclub! Daarom lanceren we vanuit het Bosch Sportakkoord deze maand de campagne 'MIJN CLUB'. In de stad en online komen allerlei uitingen voorbij. Jouw club kan meedoen. Meer hierover hoor je snel. Deel de liefde…lang leve MIJN CLUB. 

…of zoals de heren van Jiskefet het ooit mooi bezongen: 

Dit is mijn club, mijn ideaal, 
dit is de mooiste club van allemaal. 
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, 
het kan dooien, het kan vriezen, 
we kunnen winnen of verliezen, 
maar een beet're club dan deze is er niet. 

Lopen bij jouw sportclub de ledenaantallen ook terug? Neem dan contact op met Team Verenigingen. Er liggen genoeg kansen en wij helpen je graag. 

Fijne zomer! 

Robert Barclay 
Team Verenigingen

PEKIA: Probeer Een Keer Iets Anders!

Op initiatief van Sport Alliantie Rosmalen, PowerUp073 en ’S-PORT is er een nieuw concept ontwikkeld: PEKIA! PEKIA staat voor: probeer een keer iets anders. Gedurende acht weken lang is het mogelijk voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar om verschillende sporten bij sportverenigingen uit te proberen. We zijn dit initiatief gestart omdat uit onderzoek is gebleken dat jongeren uit onze gemeente flexibel willen sporten. Ook willen ze verschillende sporten beoefenen in plaats van maar één. 

Van tevoren hebben we onderzocht welke sporten en tijdsstippen de voorkeur hebben. Om deel te nemen aan de reeks, betalen deelnemers een klein bedrag. De sportvereniging regelt verder het aanbod. Voor het geven van de lessen ontvangen ze een vergoeding. Elke 8 weken wordt een nieuwe reeks sporten aangeboden.

Vanaf september starten we met de volgende sporten: tennis, golf, suppen/windsurfen en rugby. Maar ook archery tag, skateboarden/stuntsteppen en schermen zijn onderdeel van het programma. 

Wil jij ook deelnemen met jouw vereniging aan PEKIA? Neem dan contact op met Rinske Preijde

Bosch Sportakkoord:
tweede termijn gaat binnenkort open!


Na de eerste aanvraagtermijn van dit jaar hebben twaalf initiatieven goedkeuring gekregen voor het uitvoeren van hun plannen. De organisaties zijn momenteel druk bezig.

Heb jij ook een idee dat je wil realiseren?
Van 19 juli tot 13 september 2021 is de tweede inschrijftermijn geopend. Het is voor iedereen mogelijk om een aanvraag te doen voor het Bosch Sportakkoord, ook als je geen partner bent. Uitleg over het Sportakkoord en de regeling vind je op www.s-port.nl/boschsportakkoord

Zomeropenstelling door Verhuur

Enkele weken geleden hebben we onze geliefde sporten weer kunnen hervatten. Helaas komt nu ook het einde van het sportseizoen al in zicht. Officieel is dit vrijdag 23 juli.

Omdat we dit seizoen niet of nauwelijks hebben kunnen sporten, bieden we de mogelijkheid om tijdens de zomervakantie door te sporten in de zaalsportaccommodaties. Net zoals vorige zomer stellen we de accommodaties open. Dit doen we van 23 juli tot en met 5 september.

Interesse? Geef per e-mail je wensen en voorkeuren door. Mail naar verhuur@s-hertogenbosch.nl. Om dit goed te organiseren, inventariseren we eerst of er animo voor is.

Let wel; afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen bepalen we of we alle accommodaties openstellen of maar een deel. Sporthal Hazelaar en Sporthal De Schutskamp zijn van 24 juli t/m 5 september gesloten en kunnen dus niet worden gereserveerd. 

Aflevering 6 Vrijwilliger in beeld

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.

In een serie gesprekken gaan we op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. Deze keer spreken we met Joost Dankers, bestuurslid van de Bossche Reddingsbrigade. Bekijk de VIDEO!

Actiefindenbosch: kennismaken voor iedereen!

Wil jij met jouw vereniging en kennismakingsaanbod in onze nieuwe hardcopy’s staan? Zet dan je activiteit voor de periode najaar 2021 dan vóór 18 augustus 2021 online
Na 18 augustus kun je uiteraard zo vaak en veel activiteiten uploaden als je wil, maar dit wordt niet meer in de hardcopy’s boekjes en brochures meegenomen.

Meer weten? In de bijlage staat alle belangrijke informatie over Actiefindenbosch! Of neem contact op met Wendy Assmann

12 juli: Webinar Mijn Clubtools

Het organiseren van een sportvereniging is niet niks. Elke dag wordt het een grotere uitdaging vrijwilligers te vinden, terwijl de verwachtingen van leden toenemen. Tijd dus om ervoor te zorgen dat je jouw club sneller, slimmer, leuker en beter organiseert en digitaal ontzorgt. 

GRATIS webinar! 12 juli om 19.30 uur
Meld je nu aan voor het gratis webinar 'Met je club werken in de cloud'. Binnen een uurtje ben je volledig op de hoogte hoe werken in de cloud jouw club verder kan helpen. Dit webinar wordt georganiseerd door MijnClubtools i.s.m. ‘S-PORT. 

Unieke kans! 
Is jouw club na het webinar enthousiast? Mooi! Mijn Clubtools en ’S-PORT bieden drie clubs de mogelijkheid om gratis naar de cloud te gaan. De volledige implementatie financieren we uit het Sportakkoord. De volledige ins- en outs vertellen we graag tijdens het webinar. 

Meld je nu dus aan voor het webinar 
Ga naar het aanmeldformulier en je krijgt toegang tot het webinar.  

Heb je vooraf vragen? Laat het ons weten via laurens@mijnclubtools.nl of neem contact op met Michiel Bulten.
1 juli: WBTR! Heb jij jouw zaakjes op orde?

Vandaag (1 juli) gaat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in. Deze wet heeft gevolgen voor de club en bestuurders. Onder andere de statuten moeten erop worden aangepast. Kijk het webinar terug en kom erachter wat nodig is voor jouw club! 
 
Heb je na het terugkijken nog vragen? Neem contact op met Irfan Gadzo
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA