Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

September 2021

Wat goed dat je dit leest!

Ik wil met dit eerste stukje van het nieuwe seizoen graag meteen de toon zetten en jou een welgemeend compliment geven! Een compliment omdat jij de moeite hebt genomen om deze nieuwsbrief te openen en dit te lezen. Een compliment omdat jij waardevol bent voor jouw club en voor de sport in ’s-Hertogenbosch!

Cadeautjes voor het lichaam
Het geven van complimenten is een krachtige manier om waardering te uiten. Complimenten zijn letterlijk 'cadeautjes voor het lichaam'. Je hersenen maken namelijk dopamine aan. Dit stofje geeft een gelukzalig en positief gevoel. Complimenten verhogen het werkplezier en betrokkenheid. 
 
Waardering
Als je vrijwilligers vraagt wat zij belangrijk vinden dan luidt unaniem het antwoord: “waardering”. We zien dat sportverenigingen op vele manieren hun vrijwilligers waarderen… jaarlijks een kerststol of zak oliebollen, de klassieke vrijwilligersavond of met een aantal consumptiebonnen. Allemaal prima acties en ik ben de laatste die zegt dat je dit niet meer moet doen, maar besef dat je hiermee de vrijwilliger niet écht waardeert. De vrijwilliger zal zich namelijk pas écht gewaardeerd voelen als het oprecht, onverwacht, inhoudelijk en persoonlijk gebeurt. En laten we eerlijk zijn, door ze jaar in, jaar uit een kerststol te overhandigen, mis je dit volledig. 

De Complimentenweek
Laten we daarom massaal al onze sportvrijwilligers écht de waardering geven die ze verdienen! Wie gun jij wat extra dopamine? Wie geef jij een compliment? We gaan van 9 tot en met 17 oktober samen voor een grote bak energie en positiviteit zorgen door massaal complimenten uit te delen op de club tijdens de 'S-PORT Complimentenweek. Wij zorgen voor allerlei materialen waarmee er complimenten gegeven kunnen worden. Denk aan posters, bierviltjes, stickers, vlaggen, etc. Jullie compliment komt zelfs prominent in de stad te hangen op één van de abri-borden. 
 
FC Den Bosch speler Steven van der Heijden geeft in deze nieuwsbrief alvast het goede voorbeeld.
 
Nogmaals, complimenten voor al het goeds dat jij doet voor jouw club. Dat het een mooi seizoen mag worden!
 
Robert Barclay
Team Verenigingen

#mijnclub posteraanvraag

Voor de zomer is vanuit het Bosch Sportakkoord de campagne #mijnclub gestart om het unieke van georganiseerd sporten onder de aandacht te brengen. De trainingen, feestjes, derde helft, vriendschappen die ontstaan.. als lid van een sportclub weet je waarom georganiseerd sporten zo leuk is!

Wil jij jou club in de picture zetten, vraag nu je eigen #mijnclub poster aan. Ga naar www.s-port.nl/mijnclub.

ZET IN JE AGENDA!
Nationale Sportweek: Sport doet iets met je!

Van 17 t/m 26 september is de NOC*NSF Nationale Sportweek. In heel Nederland organiseren gemeentes, sportbedrijven en verenigingen activiteiten om iedereen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook in de gemeente 's-Hertogenbosch wordt een mooi programma gevuld.

Neem als vereniging deel aan verschillende gratis webinars. Ga naar www.s-port.nl/nationalesportweek voor meer informatie en het programma. Bekijk hier ook de webinars en meld je direct aan!

Zet jij jouw verenigingsdeuren ook open? Meld je club aan bij NOC*NSF! 

ZET IN JE AGENDA!
´S-PORT Complimentenweek

Van 9 t/m 17 oktober organiseren we in het kader van het Jaar van de Vrijwilliger de ´S-PORT Complimentenweek. De sport draait op vrijwilligers. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk zij zijn. Krijgen ze daar ook de waardering voor? Je hoeft geen bestuurslid te zijn om een complimentje te geven. Iedereen kan dit!

Om hier meer aandacht voor te vragen, organiseren we de Complimentenweek. Het is een week om al je leden duidelijk te maken hoe belangrijk al die vrijwilligers zijn!  

Doe jij mee?
Meld jouw club aan en krijg de gratis Complimentenbox. Hierin zitten leuke hulpmiddelen om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl

Meer informatie lees je op www.s-port.nl/complimentenweek.
En kijk de video met Steven van der Heijden van FC Den Bosch en zie wat een compliment met een vrijwilliger doet! 

Aflevering 6 Vrijwilliger in beeld

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.

In een serie gesprekken gaan we op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. Deze keer spreken we met Joost Valkenberg, actief Bosschenaar, ondernemer en bestuurslid van bedrijvennetwerk 'S-PORT SUPPORT. Bekijk de VIDEO!

SAVE THE DATE!
'S-PORT café

Het 'S-PORT café is terug van weggeweest! Op maandagavond 15 november organiseren we een leuke avond bij Maaspoort Den Bosch. Het onderwerp van deze avond: De toekomstbestendige sportvereniging.

Verdere informatie volgt snel, dus houdt de nieuwsbrief of De 'S-PORTKANTINE in de gaten!

Integreren via sportverenigingen

Op zoek naar vrijwilligers voor jouw vereniging? In samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch helpt Refugee Team sportverenigingen aan extra helpende handen door de vereniging in contact te brengen met statushouders uit de stad. Refugee Team zorgt voor werving, een goede match en begeleiding van A tot Z.

Wil me meer weten? Kijk op refugeeteam.nl/verenigingen.  

Laatste oproep stimuleringsbudget


Heb jij een idee voor een sociale sportsamenwerking in Gemeente 's-Hertogenbosch? Vraag nu budget aan om dit uit te voeren! Dien je aanvraag in voor 13 september. Ga voor meer info en het aanvraagformulier naar www.s-port.nl/boschsportakkoord.

Wees welkom in de sport!

Helaas voelt niet iedereen zich welkom in de sport. Alleen zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. En dat is een gemiste kans want juist zij kunnen drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen binnen hun club, vereniging of organisatie met plezier kan sporten en bewegen.

De campagne ‘Ik heb het in me, zie jij het ook’ daagt sportaanbieders uit het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving. LEES MEER!

Benieuwd hoe jouw club ervoor staat? Doe de inclusiecheck.

Check de 'S-PORTKANTINE voor meer nieuws!

In september en oktober wordt er altijd veel georganiseerd. We gaan met frisse zin het nieuwe seizoen in! Er komt hierdoor misschien veel op je af. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, plaatsen we een selectie van nieuwsberichten en activiteiten in de nieuwsbrief.

In onze Facebookgroep De 'S-PORTKANTINE vind je nog meer interessant nieuws! Check nu!

  • Stoptober met gratis ballen voor je club
  • Scoor Voor Je Club is nu nog makkelijker
  • De campagne Wel Zo Sportief van NIX18+ .
Loop eens binnen bij De 'S-PORTKANTINE!
Nog geen lid van de groep? Vraag je toegang aan!
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA