Copy
View this email in your browser


Schoolsportplanner

UPDATE  | ´S-PORT KIDS

In samenwerking met sportclubs zijn de Schoolsport Olympiades weer daar! In Noord is de Olympiade al geweest en binnenkort volgen die in West en Zuidoost. Het is niet zomaar een sportdag, maar een geweldig evenement waarbij verschillende scholen het tegen elkaar opnemen in vijf disciplines van sport.
De kinderen worden uitgedaagd om op een sportieve manier te “strijden” voor eeuwige roem. Uiteraard staan bewegen, plezier en meedoen op de eerste plaats! En we hopen dat het samen sporten in verschillende disciplines de kinderen enthousiast maakt om te gaan en blijven bewegen.

Bewegen is een onderdeel van de gezonde leefstijl waar alle scholen aandacht aan besteden. Dit thema krijgt ook nu weer aandacht want de Stedelijke Sport- en gezondheidsweek komt eraan! Er zijn veel initiatieven die bijdragen aan de bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl. De periode met quarantaines en thuiswerken heeft ook mentaal zijn sporen achtergelaten bij grote groepen kinderen. Het is fijn dat jullie stilstaan bij gezondheid en bewegen en we werken graag samen om dit onder de aandacht te blijven houden.
Wil je hier eens over sparren of hoe je meer beweging kunt brengen in de schooldag? Neem contact op met mij.


En natuurlijk barsten de Schoolverlatersdagen deze week los! Bijna duizend! leerlingen doen er mee. Veel plezier!

Groet, Kees

SPECIAAL VERZOEK: "Vul onze vragenlijst in zodat wij de Schoolsportplanner kunnen verbeteren. Bedankt als je het al gedaan hebt!"
Naar Vragenlijst Schoolsportplanner

KC Meander kampioen Schoolsport Olympiade NOORD 

Door Veerle van de Heuvel, vakdocent gymnastiek op KC De Springplank

Op 20 mei deden de leerlingen uit groep 6 van negen basisscholen uit Noord mee met deze Schoolsport Olympiade! Een ontzettend leuke en sportieve dag met vijf verschillende sporten. Bij voetbal, handbal en basketbal speelden ze in toernooivorm tegen elkaar. Bij tennis en atletiek speelden ze in groepjes in circuitvorm en konden ze individueel of in een team punten verdienen.

Dit alles lukt alleen dankzij de goede samenwerking met verschillende sportverenigingen uit de wijk. KC Meander heeft het als beste gedaan en is Schoolsportkampioen van 2022 geworden! Nummer twee was basisschool Het Palet en nummer drie was basisschool De Bron. Gefeliciteerd!

Heeft jouw school ook interesse in een Schoolsport Olympiade?
Of wil je meer over weten hoe je dit met andere scholen in andere wijken kan organiseren? Neem dan contact op met Jordy de Wit, medewerker ´S-PORT.
•    jordy.dewit@s-hertogenbosch.nl
•    06 25 64 33 17
Citytrainer Junior? Al vijfig Juniortrainers opgeleid!

Op vijf basisscholen hebben we afgelopen schooljaar vijftig Citytainers Junior opgeleid die vanaf nu sport- en spelactiviteiten kunnen organiseren en begeleiden op en rondom school.
Op donderdag 16 juni ontvangen alle Citytrainers Junior het Certificaat Citytrainer tijdens de feestelijke Certifictaatuitreiking. Tijdens deze uitreiking worden ze in het zonnetje gezet en kunnen ze aan ouders, familie en leerkrachten laten zien wat ze tijdens de cursus geleerd hebben. Het wordt een super leuke middag!

Ben je voor jouw school geïnteresseerd in Citytrainer Junior?
BEKIJK HIER DE PROMO
Neem contact op met Kim van den Dungen, medewerker ´S-PORT. 
•    k.vandendungen@s-hertgenbosch.nl
•    06 15 94 80 91
Programma Gelijke Kansen?!
Praat mee!


’s-Hertogenbosch staat bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen op het ontdekken van hun talenten. Dat vinden wij onacceptabel. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn talent optimaal kan ontdekken en ontwikkelen. Ook op sportgebied is dit erg belangrijk. Juist in een omgeving waar dit niet vanzelfsprekend is willen we dit op een positieve manier stimuleren. Professionals en vrijwilligers uit de werkvelden onderwijs, welzijn, cultuur en sport werken  samen. 

 
Interesse om hierover mee te denken vanuit jouw school?
MAIL NAAR: gelijkekansen@s-hertogenbosch.nl 
KIJK OP DE WEBSITE

Rol intermediair Jeugdfonds Sport en Cultuur. Hoe gaat dat op jouw school?


Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie/het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.
  
Alle professionals die met kinderen werken en eigenlijk ook alle ouders moeten weten dat dit bestaat. Hebben jullie bijvoorbeeld al een stukje in de schoolgids staan? Dat als leerlingen op school kennismaken met sport, muziek of cultuur en zij willen hier in hun vrije tijd verder mee, dat dan de vakleerkracht gym of de groepsleerkracht als intermediair kan functioneren?! Er gelden wel enkele spelregels natuurlijk.
 
Ook in Den Bosch hebben we een jeugdfonds sport en cultuur. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met de coördinator van Den Bosch en Vught:
BODYMAP; hoe nu verder?

Dit schooljaar zijn al veel groepsleerkrachten van groep 1 en 2 en pedagogisch medewerkers van de kinderopvang geschoold met de aangeboden cursussen Bodymap 1 en 2. Dit leidde tot veel enthousiaste reacties en inzicht in breder kijken naar het belang van bewegen.
Op dit moment gaan acht Kindcentra ook daadwerkelijk aan de slag. Zij gaan werken met het ontwikkelingslab waarmee zij de ontwikkeling van het kind precies kunnen volgen en via beweging kunnen stimuleren daar waar nodig. 
Zijn er nog groepsleerkrachten of pedagogisch medewerkers die een scholing willen volgen? Schrijf je in voor de cursus op 14 en 21 november in ’s-Hertogenbosch. Mail Monique Mallens.

Wil jouw school of kinderdagverblijf aan de slag met de wetenschappelijk bewezen methode Bodymap? 
Neem contact op met Bodymap of neem contact op met Monique Mallens, Consulent Sport en Bewegen | Gezondheid
•    m.mallens@s-hertogenbosch.nl
•    06 51 10 91 22
In de media: ruime helft Nederlanders voldoet niet aan beweegrichtlijnen

Op 16 mei publiceerde het Kenniscentrum Sport en bewegen een ARTIKEL met als titel : Ruime helft van de Nederlanders voldoet niet aan de beweegrichtlijnen?!
Wij als professionals mogen het goede voorbeeld geven en kinderen enthousiasmeren om in beweging te komen. Komend schooljaar komen hier in de schoolsportplanner maandelijks ideeën voor. Voor nu kun je alvast eens een kijkje nemen op de website van het Kenniscentrum Sport en Bewegen. Daar zie je in tekst en beeld uitgelegd wat de beweegrichtlijnen nu precies betekenen en staan er tips en tools hoe je meer beweging in een dag kan brengen.
 
AGENDA 2022 
Archief & Abonnement Schoolsportplanners 
De laatste Schoolsportplanner van dit schooljaar wordt dinsdag 5 juli verstuurd. Wil je nog eens terugkijken naar alle verstuurde Schoolsportplanners? KLIK HIER voor alle edities.
 
Abonneren op Schoolsportplanner
De meeste directies en sportcoördinatoren op de 52 basisscholen zijn al geabonneerd op deze digitale Schoolsportplanner. Denk je: deze informatie is interessant voor collega’s op school of in mijn netwerk! Stuur DEZE LINK dan door.

Denk mee en deel jouw knowhow!
Heeft jouw school iets leuks om te delen? Heb je een informatief artikel? Zijn er nieuwe trends? Of heb je een succesverhaal wat andere scholen moeten weten? Mail jouw input naar Wendy Assmann.
De volgende Schoolsportplanner verschijnt op dinsdag 5 juli 2022.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA