Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

April 2021

Bestuurder van een sportvereniging anno 2021

Je zou anno 2021 maar bestuurder zijn van een sportvereniging…  

Vol goede bedoelingen en met overgave ben je als bestuurslid medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw cluppie. Veel van je vrije tijd wordt opgeslokt, en nu wordt er van je verwacht dat je de vereniging “even” door de coronacrisis heen sleept.  

En naast alle 'coronazorgen' word je ook nog overstelpt met informatie, vragen en adviezen vanuit allerlei partijen over... 

Gezonde sportkantines, werven van nieuwe leden, samenwerken met een andere bierbrouwerij, zorgen voor rookvrije sportomgevingen, VOG's van vrijwilligers, je privacy beleid, partner worden van het Bosch Sportakkoord, werven en behouden van vrijwilligers, inclusief bestuursschap en sportaanbod, nieuwe inkomstenbronnen zoals 'Scoor voor je club', verduurzaming van je complex, afschaffen van wegwerpplastic, en zo verder en zo verder.

En daar komt nu ook de Wet Bestuur en Toezicht bij die per 1 juli ingaat. Wéér iets waar je als bestuurder wat mee moet… 

Het is als bestuurder tegenwoordig knap dat je door alle bomen het bos nog ziet. Er zijn zoveel partijen die de vereniging iets te bieden hebben. Waaronder wij van ’S-PORT. Het is allemaal goedbedoeld, maar is het niet allemaal wat veel? Bestuurders zijn ook maar vrijwilligers.  

Beste bestuurder, je zou anno 2021 maar bestuurder zijn van een vereniging… Wat zijn er veel kansen! Ik weet dat alles wat er op je afkomt overweldigend is, maar laat je niet gek maken. Bepaal als bestuur je eigen koers. Maak keuzes waar je nu energie in steekt en wat kan wachten. Met andere woorden: Bestuur!

Heb je als bestuur behoefte aan een goede 'boswachter' die je door alle bomen het bos laat zien? Vanuit Team Verenigingen staan we voor je klaar, gewapend met verrekijker, kompas en zaag. ;)

Sportieve groet, Robert Barclay 
Team Verenigingen 

Sporten bij een sportvereniging of niet?


Dit vroegen wij aan jongeren in 's-Hertogenbosch tussen de 17 en 26 jaar. In september 2020 rondden wij het onderzoek af waarbij we de sportbehoefte van jongeren in kaart brachten. De belangrijkste uitkomsten vind je in de infographic
 
Wat willen jongeren? Waarom stoppen jongeren met sporten bij de vereniging? En de belangrijkste vraag... Wat zoekt iemand van tussen de 17 en 26 jaar bij een sportvereniging?! 
 
Rinske Preijde houdt zich bezig met het 'toekomst proof' maken van sportverenigingen. Zij komt graag met je in contact om te praten over de wensen en rol van jongeren binnen jouw club.
 
Neem contact op met Rinske! E-mail naar r.preijde@s-hertogenbosch.nl of bel naar 06 31 79 65 03.
Aflevering 3 Vrijwilliger in beeld

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.


In een serie gesprekken gaan we daarom op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. Deze week met Jan de Rond, social makelaar en vrijwilligersgoeroe van Den Bosch. Bekijk de VIDEO!
Deze keer hebben geven we je ook een kort kijkje achter de schermen van de serie Vrijwilliger in beeld. Bekijk de video!

Ben jij of ken jij iemand met een mooi verhaal over de waarde van vrijwilligers binnen jouw vereniging? Meld je aan bij Robert Barclay voor de serie en onze 'S-PORT reporters komen bij je langs! 
Stemmentellen voor de Tweede Kamer

Met dank aan onze verenigingen!


Op 17 maart telden 350 vrijwilligers van 16 verschillende sportverenigingen alle Bossche stemmen. Hiermee hebben ze de democratie en de vereniging enorm geholpen. Voor elke teller kreeg de vereniging een vergoeding. Zo heeft de vereniging een mooi financieel extraatje verdient.

De meeste vrijwilligers vonden dit een heel leuke ervaring. Dit is onze burgemeester ook opgevallen. Bekijk hier het filmpje van onze burgemeester.

!! OPROEP !!
Stimuleringsbudget Bosch Sportakkoord

Het Bosch Sportakkoord gaat door! Ook dit jaar is er voor partners stimuleringsbudget beschikbaar voor sociale sport- en samenwerkingsinitiatieven. Heb jij een tof idee? Tot 19 april kun jij als partner je aanvraag indienen! Ga naar de subsidiepagina van gemeente 's-Hertogenbosch en doe je aanvraag via het digitaal aanvraagformulier (Sport en vrije tijd).

Nog geen partner en nieuwsgierig naar wat het Bosch Sportakkoord precies is? Klik HIER voor meer informatie! 

OSC45 en Mijn Clubtools gingen je voor! In de video vertellen OSC'45 bestuurslid Bart Van Poppelen en Clubtools oprichter Laurens Spijkers over hun samenwerking. Bekijk de video

Vraag de TASO NU aan!


Tot en met maandag 5 april kun je als amateursportorganisatie een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO). 
Deze regeling is een tegemoetkoming in de vaste lasten van sportclubs die niet in aanmerking komen voor de TVL en/of loonkosten niet via de NOW gecompenseerd hebben gekregen. 

Wil je meer informatie? Of wil je de TASO aanvragen? Ga naar de
website van DUS-I
Webinar 'Scoor voor je club' gemist?

Met 'Scoor voor je Club' sparen jouw leden automatisch geld voor de vereniging én kortingen voor zichzelf. Wil je weten hoe 'Scoor voor je Club' precies werkt? Meld je aan voor één van de open webinars en laat je informeren over de mogelijkheden.

AANMELDEN KAN HIER!

E-learning sport en integriteit

Hoe gaat je sportclub om met zaken als matchfixing, discriminatie of seksuele intimidatie? Vanuit het Centrum Veilige Sport zijn er een aantal online scholingen beschikbaar die verder ingaan op deze én meer zaken rondom sport en integriteit.

Alle modules zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en na inschrijving geheel GRATIS. Flexibel leren wanneer het jou dus uitkomt!
De volgende modules kan je nu volgen:

Servicelijn van het Sportakkoord

Sportclubs hebben te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je jouw sportclub vitaal? Zijn er voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe leid je goede trainers op? Met het lokale Sportakkoord kun je gezamenlijk de sport en jouw sportclub versterken. De ondersteuning geeft jouw club de mogelijkheid om te groeien en bloeien richting de toekomst.

Neem een kijkje in het document om te kijken welke service voor jouw vereniging relevant is.  

TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA