Copy
View this email in your browser

Energie

COLUMN APRIL 2022

We komen de laatste maanden gelukkig weer vaker fysiek op de clubs. Het is fijn om weer dagelijks face-to-face contact te hebben met mensen die we lange tijd alleen via het scherm zagen en spraken. In de gesprekken gaat het gelukkig steeds minder over corona, maar wat opvalt is het verschil in energie tussen clubs. We zien verenigingen waar écht de energie weer in terug moet komen. Andere verenigingen pakken juist vol door nu alles weer kan.

Ik probeerde te achterhalen hoe dit nou komt.
Klik HIER om mijn COLUMN met het antwoord te lezen!

Robert Barclay
Team Verenigingen

Podcast Verenigd!

NICK COOIMAN OVER GAMING EN ESPORTS BINNEN DE VERENIGING

Podcast Verenigd! is een serie podcasts gemaakt door Team Verenigingen. Elke maand een interessant gesprek met iemand uit het sportverenigingsleven in gemeente 's-Hertogenbosch.
Bekijk de vooruitblik op het gesprek met Nick Cooiman, Esports en Gaming Marketeer bij Techonomy. We praten over over gaming en de sportclub. 

LUISTER HIER HET HELE GESPREK!

OJC Rosmalen is klaar voor esports en gaming!

CLUBGAMING073

Ook voetbalvereniging OJC ROSMALEN hoort en ziet jongeren om zich heen gamen. Als grootste voetbalvereniging in de gemeente heeft OJC ROSMALEN haar eigen uitdagingen. Zou het inzetten van esports en gaming helpen om jongeren te bereiken, te verbinden en te behouden? Bij dit vraagstuk kan ook OJC ondersteuning gebruiken. Daarom stuurde zij een leuk filmpje op met een sollicitatie waarom juist zij de pilot vereniging moesten worden voor Clubgaming073.

‘’Wij zijn een vooruitstrevende voetbalvereniging. OJC ROSMALEN wil en kan ontwikkelen en groeien.’’ vertelt Aemy Sevinga, verenigingsmanager bij OJC ROSMALEN.

Het voetbalcomplex van OJC is een plek waar iedere week duizenden voetballers, vrijwilligers en supporters elkaar opzoeken. Peuters, kleuters, 35-plussers, 55-plussers, mensen met een bespreking en sinds ruim een jaar ook wandelvoetballers kunnen bij OJC voetballen.

‘’Wij zijn klaar voor een nieuwe ‘afdeling’ binnen de vereniging! OJC heeft meer dan voldoende potentiële organisatiekracht en als vereniging zien wij kansen om een succes te maken van Clubgaming073 bij OJC. We kunnen ons jeugdhonk uitbreiden met een game corner. Er kan er een nieuw lidmaatschap worden aangeboden. Een OJC e-sports team dat competitie speelt zou enorm cool zijn.

Een combinatie van gamen en fysiek sporten op de velden, meer gaming evenementen, zoals FIFA toernooien zijn allemaal mogelijkheden. Namens OJC kan ik zeggen dat wij heel blij zijn dat de pilot Clubgamin073 naar OJC komt. Wij kijken uit naar de komende maanden waarin wij intensief begeleid worden door Team Verenigingen en Techonomy richting een op maat gemaakt programma met een aantal gave gaming activiteiten bij onze voetbalvereniging.’’

EEN BEETJE INSPIRATIE

Alle stemmen verzamelen!

Op 16 maart 2022, 21.00 uur. De stembureaus zijn dicht en alle stemmen zijn binnen. Nu begint het pas voor de bijna 350 vrijwilligers van de sportverenigingen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij tellen al die stemmen tellen en zorgen ervoor dat dezelfde dag nog de uitslag bekend is.

Weten hoe dit ging? LEES HET ARTIKEL!
SAVE THE DATE
´S-PORTCAFÉ

Op 19 mei 2022 is het ´S-PORTCAFÉ. In tegenstelling tot de vorige editie gaan we ervan uit een fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren. Een avond over kansen voor de club, het afscheid van wethouder Huib van Olden en meer. Snel meer info!

MELD JE ALVAST AAN! 

ANDER NIEUWS

Vraag tot 18 april budget aan voor een sociale sportsamenwerking!
De Bosch Sportakkoord subsidieregeling sluit hierna.
MEER INFORMATIE
Wil jij iets doen of doe je al iets voor de Oekraïense vluchtelingen?
Of heb je hier vragen over?

Neem contact op met 
Dewi van Maaren.
Webinar 'Samen werken aan een duurzame en vitale vereniging'

Woensdag 20 april: 19.30 - 21.00 uur
AANMELDEN
Bosch besturen:
wat komt er bij kijken?

Voor beginnende én ervaren bestuurders
Maandag 13 juni: 19.30 - 21.30 uur
Meer info volgt via Michiel Bulten.
De energiekosten stijgen! 
Ontdek of het voor jouw club mogelijk is om te besparen!


Kijk op SPORT NL GROEN!

AGENDA

 
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Bosch Sportakkoord - 06 15 89 20 87 - 
e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp