Copy
View this email in your browser

 

Nieuwsbrief Verenigingen

Juni 2021

YES, we mogen weer!

5 juni 2021 is de dag die bij sportaanbieders zonder twijfel dikgedrukt in de agenda staat als de dag dat bijna alles weer mogelijk is in de sport. We hebben er lang op gewacht en uiteindelijk kwam deze dag toch sneller dan verwacht… Wat fijn! 

Laat ik dus beginnen om alle sportaanbieders nogmaals te complimenteren met de wijze waarop ze zich door deze zeer vervelende periode heengeslagen hebben. Laten we hopen dat we er nu écht doorheen zijn en alles definitief terug kan naar het oude. 

We snakken allemaal naar de oude vertrouwde situatie. Maar er is ook heel veel gebeurd de afgelopen 15 maanden. Of we zomaar teruggaan naar de oude situatie is dus nog de vraag. Wat is het blijvend effect van corona op de sport(verenigingen)? 

Ik merk op dat… 

 • Mensen zich bewuster zijn geworden van hun gezondheid en een gezonde levensstijl. 
   
 • Het thuis/flexibel/hybride werken voor velen een uitkomst is om overdag te kunnen sporten.
   
 • Mensen andere sporten hebben ontdekt. De wielrenfietsen en mountainbikes waren niet aan te slepen en o.a. ook tennis, hardlopen, wandelen en skeeleren werden enorm populair. Zal dit ‘flexibele’ sporten blijven? 
   
 • We het lokale en kleinschalige meer zijn gaan waarderen. De steun voor de lokale ondernemers en het verenigingsleven is nog steeds hartverwarmend.
    
 • Sportverenigingen erg creatief waren met hun sportaanbod. Vooral de binnensporten wrongen zich in vele creatieve bochten. Hoe is dit buitensporten de leden bevallen?  

In al deze ontwikkelingen liggen kansen voor de sport, maar misschien zijn het tegelijkertijd ook bedreigingen. Vanaf 5 juni zijn de mogelijkheden om te sporten weer ‘normaal’, maar vergeet niet dat dit is in een wereld die blijvend veranderd is. 

Ik wil iedereen oproepen om eerst vooral te genieten van de sport die opengaat en te vieren dat de eerste consumpties weer kunnen worden uitgegeven in de kantine. Dit ‘geluksmoment’ heeft elke sporter en sportaanbieder dubbel en dwars verdiend!  

Maar besef daarna ook dat bijna alles weer ‘net als vroeger’ mag, maar dat dit niet automatisch betekent dat ook alles weer het oude wordt op de club. Gebruik de zomermaanden om hier met je leden, vrijwilligers en sponsors over te praten. Check of en hoe wensen en behoeften zijn veranderd door corona. En kijk hoe je hierop in kunt spelen. Wij staan klaar om je hierbij te helpen! 

Maar voor nu: Fijne 5 juni allemaal, geniet ervan! 

Sportieve groet, Robert Barclay 
Team Verenigingen 

Plastic Soep!? Maak je vereniging afvalklaar.

De Europese Commissie heeft de SUP-richtlijn opgesteld om wegwerpplastic in zee tegen te gaan. De nieuwe wetgeving gaat in op 3 juli 2021. Een andere maatregel is, statiegeld op kleine flesjes. Beide maatregelen hebben ook invloed op de sportclub. Sportverenigingen mogen de statiegeldopbrengst gebruiken om de eigen club te sponsoren. Hoe dat zit lees je op www.statiegeldnederland.nl. Op het sportpark zwerft ook ander plastic afval. Niet alleen vervelend voor het milieu maar ook voor alle vrijwilligers die dat moeten opruimen. Sparkling Plastic heeft samen met OJC Rosmalen via het Bosch Sportakkoord onderzoek gedaan naar het plastic en een creatieve oplossing bedacht voor dit probleem.

Op dinsdag 22 juni om 19.30-20:30 uur presenteert Sparkling Plastic de resultaten van het onderzoek en onthullen ze een creatieve oplossing voor het verminderen van het zwerfvuil. Benieuwd wat  de mogelijkheden zijn voor jouw club? Of heb je vragen over de maatregelen? Sluit dan aan bij de online presentatie. Meld je aan via de LINK!

Voor vragen kun je contact opnemen met Michiel Bulten  
Aflevering 5 Vrijwilliger in beeld

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In de gemeente 's-Hertogenbosch zetten ontzettend veel vrijwilligers zich belangeloos in. Maar tegelijkertijd vinden sportverenigingen het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en binden.


In een serie gesprekken gaan we op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid. Deze keer gaan we in gesprek met Jelle van Haring (vrijwilligerscoördinator) van Atletiekvereniging O.S.S. - Volo.
Bekijk de VIDEO

Nieuwe voorwaarden Jeugdsportsubsidie vanaf 2022

De gemeente ’s-Hertogenbosch streeft naar een laagdrempelig, passend en betaalbaar sport- en beweegaanbod in de directe omgeving. Om hier invulling aan te geven worden sportverenigingen met de Jeugdsportsubsidie ondersteund. Vanaf 2022 worden aan deze subsidieregeling voorwaarden verbonden vanuit thema’s Positief en Gezond Sportklimaat. Een voorbeeld is dat er duidelijke gedragsregels afgesproken worden. Jullie en wij als gemeente vinden een veilig, positief en gezond sportklimaat heel belangrijk. 

Voor een overzicht van de voorwaarden zie: https://www.s-port.nl/jeugdsportsubsidie. Voor al jullie eventuele vragen of nodige ondersteuning hierbij neem contact op met Irfan Gadzo 

Vervolg datum voor webinar 'Scoor voor je club'.

Na het succesvolle webinar in april met o.a. wethouder sport, Huib van Olden, zijn er zeven Bossche clubs gestart met Scoor voor je Club. Een mooi aantal! Naarmate er meer clubs en ondernemers meedoen zal 'Scoor voor je Club' steeds sterker worden en meer opleveren. Je versterkt dan elkaars netwerk! Meedoen kan nog steeds.  

Daarom is er opnieuw een webinar voor onze Bossche verenigingen. Op 24 juni van 19:30-20:30 uur geven we uitleg en vertelt een club uit onze gemeente over de eerste ervaringen. En er is meer nieuws! Vanuit het Sportakkoord krijgt het project ook een boost! Nog niet overtuigd om hier bij te willen zijn?
Lees dit artikel eens uit het Brabants Dagblad 

Meld je snel aan en gratis aan via Scoor voor je Clubselecteer de webinar van 24 juni.

Vooraf al vragen? Kijk op www.scoorvoorjeclub.nl of neem contact op met Michiel Bulten

De Bossche Zomer

Van donderdag 1 juli 2021 t/m zondag 5 september 2021 vieren we samen weer De Bossche Zomer! Ook dit jaar staat centraal: veiligheid, kleinschaligheid, het mogelijk maken van fijne ontmoetingen, samen zijn en komen en dit alles met extra ruimte voor ondernemers. Om in de sporttermen te blijven; het speelveld is de hele gemeente ’s-Hertogenbosch. Het is een uitgelezen kans voor om onze stad nog mooier en actiever te maken! 

Meld je sportieve initiatief nu aan!
De invulling van de Bossche Zomer maken we met elkaar. Meld je initiatief aan, sportief actief zijn hoort bij de Bossche Sportzomer. Als je je aanmeldt, zorgen wij ervoor dat jouw activiteiten worden meegenomen in de Bossche Zomer kalender. Centraal op één plek, met een groot bereik via online en offline communicatie. Eindstand: één ‘Bossche Zomer-smoel’. :) 

Daag de inwoners van de hele gemeente ’s-Hertogenbosch uit om in beweging te komen! Om kennis te maken met jouw sport of club.
Doe jij mee? Denk in kansen en mogelijkheden. Geef je initiatief, activiteit of kalender door aan e.smolders@s-hertogenbosch.nl of meld aan via Aanmelden – De Bossche Zomer. Je aanvraag wordt dan beoordeeld. Als er toch nog vragen zijn, nemen wij contact op. 

Maaspoort @ the Beach

Van 1 juli tot en met 15 augustus kun je met de vereniging bij Maaspoort terecht voor diverse buitenactiviteiten. Er zijn beachvelden inclusief beachzand, een Sportcourt en de horeca is ook open. Genoeg mogelijkheden voor bijvoorbeeld: volleybal, voetbal of badminton, basketbal of voetbal.  

Daarnaast is het voor sportteams ook mogelijk om de veldjes zelf te huren. Heb jij een leuk idee voor een activiteit voor jouw club? Neem dan contact op met ons!  maaspoortbeach@gmail.com 

Aanvraag TASO Q1 2021 kan nu!

Vanaf maandag 17 mei kunnen sportorganisaties in het kader van de TASO Q1 2021 een aanvraag indienen voor een financiële tegemoetkoming. De TASO-regeling Q1 2021 is bedoeld voor amateursportorganisaties die tenminste 10% omzetverlies hebben gehad in het eerste kwartaal van 2021 én financiële schade hebben geleden van ten minste € 1.000,-. Dit is een verruiming ten opzichte van TASO Q4 2020.
Let op! De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn niet hetzelfde als in eerdere ronden. Afhankelijk van de geleden schade, wordt een compensatie uitgekeerd  van maximaal € 24.000,-. Maak gebruik van de handige beslisboom om te zien waarvoor jouw sportvereniging in aanmerking komt. 

De aanvraagperiode voor TASO Q1 2021 loopt van 17 mei tot en met 12 juni 2021. 

TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Positief Sportklimaat - 06 15 89 20 87 - e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Klik op de volgende links om je gegevens te updaten of om jezelf helemaal uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente 's-Hertogenbosch · Postbus 12345 · 's-Hertogenbosch, NB 5200 GZ · USA