Copy
View this email in your browser

Hoe veilig is jouw club?
COLUMN JULI 2022

Het is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. In deze nieuwsbrief besteden we extra aandacht aan grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid op de club. Het thema is helaas erg actueel, met de meest prominente gevallen bij Ajax en The Voice of Holland. Maar binnen de sport werden recentelijk ook weer gevallen gemeld in de tennissport, turnen, hockey en vorige week nog Vera Pauw als voormalig bondscoach van het Nederlands dames voetbalteam. Grensoverschrijdend gedrag komt overal en op alle niveaus voor, zoveel is intussen wel duidelijk!

LEES DE VOLLEDIGE COLUMN HIER

Wij blijven tijdens de zomermaanden gewoon bereikbaar en beschikbaar voor verenigingen met vragen, knelpunten en ambities! Ook wij gaan van een paar weken vakantie genieten. Mocht jouw vaste verenigingsondersteuner met vakantie zijn, via verenigingen@s-hertogenbosch.nl kun je altijd iemand van het team bereiken.

Podcast Verenigd!

ASTRID VAN DE GRIENDT EN JAN-WILLEM EVERS OVER GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG BIJ SPORTVERENIGINGEN

Podcast Verenigd! is een serie podcasts gemaakt door Team Verenigingen. Elke maand een interessant gesprek met iemand uit het sportverenigingsleven in gemeente 's- Hertogenbosch. 
Bekijk de vooruitblik op het gesprek over een Positief Sportklimaat. In deel één praten we met Astrid van de Griendt van de GGD over het belang van een positief sportklimaat. In het tweede deel praten we met Jan-Willem Evers over zijn werk als vertrouwenscontactpersoon.

LUISTER HIER HET HELE GESPREK! 

Vertrouwenscontactpersoon training

DINSDAG 6 EN 13 SEPTEMBER

Is er al een Vertrouwenscontactpersoon binnen jouw vereniging? Of ben jij/ken jij iemand die deze rol voor de club wil vervullen? ’S-PORT organiseert op 6 en 13 september een (fysieke) tweedaagse VCP-training. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden? Waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is? Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend.

Meer informatie? 
s-port.nl/vertrouwenscontactpersoon  

Aanmelden? 
Inschrijfformulier - Sportopleidingen 

Vragen? Neem contact op met Evy Pappot
e.pappot@s-hertogenbosch.nl
06 15 89 20 87

EEN BEETJE INSPIRATIE

Complimentenweek 2022
7 - 16 OKTOBER - DOE MEE!

De Complimentenweek komt terug! Het moment om jouw vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De vrijwilliger is vooral vrijwilliger voor de waardering. Zorg dat dit goed geregeld is binnen de club. En maak ook andere leden ervan bewust dat het geven van complimentjes ontzettend belangrijk is. 

De Complimentenweek zet precies dit op de kaart. Doe mee en ontvang het gratis Complimentenweek pakket. Inschrijven, meer info en een terugblik op 2021.
KLIK HIER!

Bosch Sportakkoord

EIND AUGUSTUS: NIEUWE TERMIJN!

Heb jij een samenwerkingsidee dat je dit jaar nog wilt realiseren? Eind augustus opent de tweede inschrijftermijn van dit jaar voor het Bosch Sportakkoord. Samen benutten we de maatschappelijke kracht van sport.


Alle partners kunnen een aanvraag doen. Ben je nog geen partner?
Ga naar
s-port.nl/boschsportakkoord voor uitleg over het Sportakkoord en de regeling.

NOC*NSF: De sport wordt rookvrij

CAMPAGNE SEPTEMBER/OKTOBER 2022

In het Nationaal Preventieakkoord hebben alle sportbonden en NOC*NSF met het Ministerie van VWS de ambitie vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen en sportevenementen rookvrij zijn. Logisch want we willen dat iedereen kan genieten van sport in een rookvrije omgeving. Zo houden we sport leuk en gezond en dragen we bij aan de Rookvrije Generatie.  

Maak jouw sportvereniging ook rookvrij en bekijk de informatie, inspiratie én materialen om dit voor elkaar te krijgen via rookvrijegeneratie.nl

ANDER NIEUWS

Scoor voor je club
Steeds meer sponsoren voor jouw club met minimale inspanning!

Activeer vandaag nog jouw gratis clubkaart en je bent klaar! Meer info over hoe het werkt lees je op scoorvoorjeclub.nl/clubs
SROI Sport en bewegen 2022
Investeren in de sport levert steeds meer op. Ook jouw club is onderdeel van de sector en is dus waardevol. Ben je zelf bewust van deze waarde en ga met Team Verenigingen in gesprek om jouw waarde om te zetten in kansen voor de club.
Nieuwsgierig naar de SROI van Sport en bewegen?
Lees het artikel

AGENDA

 
TEAM VERENIGINGEN STAAT VOOR JE KLAAR!
Robert Barclay - Verenigingsadviseur - 06 15 04 02 70 - r.barclay@s-hertogenbosch.nl
Irfan Gadzo - Verenigingsadviseur - 06 11 88 62 11 - i.gadzo@s-hertogenbosch.nl
Michiel Bulten - Verenigingsondersteuner - 06 52 58 52 52 - m.bulten@s-hertogenbosch.nl
Rinske Preijde - Verenigingsconsulent jongeren - 06 31 79 65 03 - r.preijde@s-hertogenbosch.nl
Evy Pappot - Verenigingsondersteuner / Bosch Sportakkoord - 06 15 89 20 87 - 
e.pappot@s-hertogenbosch.nl
Of stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Gemeente 's-Hertogenbosch, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp