Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
 
Deze maand hebben we voor jou, <<Voornaam>>
  • Week van de homeopathie
  • De échte oorzaak van hooikoorts
  • Babykrampjes
  • MoodFood - overgewicht en depressie
       

De week van de homeopathie
Wereldwijd wordt de week van de Homeopathie gevierd. Samuel Hahnemann, grondlegger van de klassieke homeopathie, is geboren op 10 april. Zoals elk jaar gedenken we zijn geboortedag waarbij een thema centraal staat. Dit jaar is dat Ouderenzorg.
Het Gezondheid Centrum doet mee! Je kunt binnenlopen op donderdag 13 april en op zaterdag
15 april, tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Vragen hoeven niet perse met ouderenzorg te maken te hebben. Ook vragen over homeopathie, Bioresonantie en NEI kunnen gesteld worden. Je mag over je klachten vertellen en zal ik de mogelijkheden aan je voorleggen om daar verbetering in te krijgen.

Dus voel je welkom. Neem familie, vrienden of andere belangstellenden mee om eens een kijkje te  nemen in het Gezondheid Centrum Natuurlijk Anders.

Wat is eigenlijk de oorzaak van hooikoorts?
In de vorige nieuwsbrief hebben we benoemd dat het weer hooikoortstijd wordt. Heb je daar last van dan loop je dus de hele dag met een snotterneus, tranende en vaak jeukende ogen en vaak een zere huid rondom neus – van het snuiten – en onder de ogen. De symptomen die tot uiting komen ligt aan het feit dat het immuunsysteem reageert op stoffen (pollen) die binnenkomen. Het immuunsysteem reageert met het aanmaken van een hoeveelheid histamine. Dat proces veroorzaakt dan weer de klachten.
Maar de oorzaak ligt in de darmen!

Hoe kan dat dan?
Het immuunsysteem, dat voornamelijk achter de darmwand ligt, bepaalt eigenlijk welke stoffen de darmwand mogen passeren. Simpel gezegd zijn ze als het ware de portier die op wacht staat en de deur moet openen wanneer er een stof X aanklopt. De deur wordt geopend en de stof X mag naar binnen. Nu blijkt vaak dat die deuren constant open staan. Het zijn een soort schuifdeuren die niet meer dicht gaan. Dat komt door onvolwaardige voeding, gifstoffen, verstoorde darmflora etc. In de natuurgeneeskunde noemen we dat “de lekke darm”.

Die gaatjes zitten niet alleen in die lekke darm maar in de gehele slijmvlieslaag van “mond tot kont”. (rijmt zo mooi). De slijmvliezen zijn eigenlijk de barrière tussen de buitenwereld en onze binnenwereld. Die moet goed gesloten zijn zodat er geen stoffen ongenodigd kunnen binnendringen. Die slijmvliezen zitten dus ook in onze mond, onze neus- en keelholte en rondom de ogen. Bij de pollen in de lucht komen die dus ongenodigd binnen en geven door de reactie van het immuunsysteem de bijbehorende klachten.

Hoe kunnen we dat probleem oplossen?
Als eerste zetten we voedingssupplementen in, om de darm – en dus ook de rest van de slijmvliezen - te dichten, zodat de schuifdeuren weer goed gaan werken. Daarnaast gaan we je systeem minder gevoelig maken voor de pollen met Bioresonantie of Homeopathie.
Door het gebruik van anti-histaminica onderdruk je de klachten alleen maar. Je lost het echte probleem niet op. Je moet de oorzaak aanpakken om werkelijk van je klachten af te komen.

Heb jij klachten en wil je er vanaf?
Bel dan voor een afspraak en beleef de lente anders dan voorgaande jaren! Na één behandeling zien we vaak al grote positieve veranderingen. Dus bel!

Babykrampjes door laaggradige ontsteking
Het is verontrustend als baby’s ontroostbaar zijn door darmkrampjes. Huilen verhoogd de druk op de maag en ander spijsverteringsorganen nog meer, waardoor reflux van (borst)voeding sneller tot stand komt en de last bij het jonge kind zich verder vergroot. Onhoudbare kolieken verstoren de nachtrust van ouders en het kindje in de eerste levensmaanden. De klachten zijn bij (jonge onervaren) ouders een bron van zorg. Uit onderzoek blijkt dat dysbiose, of een verandering van de samenstelling van het darmmicrobioom, een oorzaak is van darmkoliek bij baby’s. Ook werd in een Fins onderzoek nog verder gezocht en werd er gekeken naar het immuunsysteem. Daaruit bleek dat bij baby’s met kolieken drie verschillende immunologische parameters in verhoogde mate werden aangetroffen, hetgeen wijst op laaggradige ontstekingen bij deze kinderen. Kom naar Gezondheid Centrum Natuurlijk Anders en jouw kindje zal minder gaan huilen. De voeding zal beter verteerd worden en zullen de nachten voor allen weer de nodige rust geven.


Het MOODFOOD-onderzoeksproject is in 2014 van start gegaan met een budget van bijna 9 miljoen euro.
MoodFood is een samenwerkingsverband waarin verschillende partijen van het VUmc met 13 andere partners verdeeld over Europa, hun expertise op het gebied van voeding, consumentengedrag, psychiatrie en preventieve psychologie bundelen.
Een groot deel van de Europese bevolking heeft namelijk overgewicht en dat geeft een verhoogde kans op depressie. Het verbeteren van de voedingsstatus van mensen met overgewicht leidt mogelijk tot het verminderen van depressieve gevoelens en het voorkómen van depressie, zo stellen onderzoekers. Stemmingsproblemen, of zelfs het ervaren van depressie, gaan vaak hand in hand met overgewicht. Het proces zal verschillende strategieën voor voedings- en levensstijl met elkaar vergelijken die stemming en welzijn van de mensen met overgewicht zouden kunnen veranderen.

Onlangs is de werving voor deelnemers van een studie afgerond, waarin het gebruik van een voedingssupplement wordt vergeleken met een placebo, de werking van op voeding gerichte cognitieve gedragstherapie en gebruikelijke zorg. Het voedingssupplement bevat 1412 mg omega 3 vetzuren (EPA -DHA ratio 3:1) , 100 mg calcium, 30 μg selenium, 400 μg of foliumzuur en 20 μg vitamine D3 (Roca et al., 2016). De publicatie van de resultaten wordt eind 2018 verwacht.

Dit onderzoeksproject is Interessant voor natuurgeneeskundigen en andere zorgverleners die zich bezig houden met gezonde voeding, en ook cliënten met depressie zien.

Meer weten? Neem contact op met het Gezondheid Centrum!

Vergoedingen zorgverzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Check of jouw verzekering de behandeling zal vergoeden.
Overzicht 2017
Verdere informatie kunt je hier vinden


 
Als er klachten verschijnen die aandacht behoeven, wacht niet te lang. Bedenk dat hoe langer je wacht hoe langer het duurt voordat ze verdwijnen.
Ga voor GEZONDHEID!
Niet lekker in je vel? Bel !
Like ons op Facebook
Website Gezondheidcentrum Natuurlijk anders
Copyright © 2017 Gezondheid Centrum Natuurlijk Anders, Alle rechten voorbehouden

U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp