Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
Se denne mailen på Internett

Nytt fra Nord-Thailand - Mai 2019

En spesiell opplevelse på rismarken
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Her kommer litt nytt fra varme Nord-Thailand.
Utledninger (fra vesten) sier de har tre årstider i Thailand: Varmt (omtrent som en god varm norsk sommer), varmere (regntiden) og veldig varmt (sommer). Nå er vi inne i den veldig varmeste årstiden der gradestokken kan krype opp til over 40 grader. I tillegg har det vært en tørr sommer i år med mye luftforurensning, selv frem til nå nesten midten av mai, som er veldig uvanlig.

Dette nyhetsbrevet vil handle om en spesiell opplevelse på rismarken, påskefest, et barn som ble helbredet, litt fra oss som familie m.m.

Påskefest blant shanfolket og et barn helbredet

Bildet: Viser deler av Jesus filmen på shan

De fleste shan er buddhister og har stort sett aldri hørt om påske før, mange har ikke en gang hørt om Jesus. Så vi hadde en god anledning til å fortelle de gode nyhetene under påsken.
Påskefesten som vi hadde den 20. april, var i landsbyen Mea Sun Noi som vi når ut til og som vi leier tomten vår.
Vi samlet mellom 50-80 personer i løpet av denne dagen.

En familie valgte å ta imot Jesus
En spesiell opplevelse var en kvinne med et lite barn som kom. Vi ba for barnet hennes for rundt to måneder siden. Babyen hadde problemer med øynene sine.
Hun hadde kommet denne dagen for å fortelle at barna nå var helt friskt, og hun hadde ankommet tidlig for hun ville gjerne at vi skulle be for henne og barnet igjen, før mange andre kom. Hun var redd vi ikke hadde tid til å be for dem. Denne gangen var det bare for velsignelse.
Hun fortalte oss også at hun nå trodde på Jesus, for hun hadde erfart at han svarer på bønn.

Måkkham hadde en god og lang samtale med henne, og hennes søster som også hadde kommet.

På ettermiddagen hadde vi leker for mange begeistrede barn, shan mat, godterier, desserter pluss visning av film om påskens budskap med forklaring, pluss vitnesbyrd og bønn.

Det var en lang dag for oss som team (på to familier). Den startet rundt 7 på morgenen, og vi var hjemme litt over 10 på kvelden.
Mye bestod i matlaging og kjøring ved å hendte mange folk med én bil. Pluss opplegget på kvelden med visning av film, deling av de gode nyhetene etc.

Selv om det var en lang dag, var det verdt det og vi alle følte oss tilfredse med dagen. Mange hadde blitt oppmuntret og også fått høre de gode nyhetene.
Jeg husker spesielt en ny jente som vi kjørt hjem og som nylig hadde kommet til Fang området, hun strålte og vinket begeistret farvel til oss da vi dro.
Hun har også nå begynt å komme på helg skolen vår.

Da stormen kom

Det hadde ikke regnet i Nord-Thailand siden desember, og det begynte å bli veldig varmt, tørt og høy luftforurensning på grunn av brenning av skog. Luftforurensning har vært faretruende høy i år.
Så vi hadde bedt om regn og vind, og denne kvelden kom det, og så det holdt.

Vi var bedt på et husmøte på rismarken en kvelden.
Jeg kan si at jeg ikke føler meg tryggest på en rismark i et bambushus, når plutselig en kraftig storm kommer.
Vinden kan være sterk nok til å rive av taket og ødelegge et bambushus, det har jeg sett før.

Da vinden kom var vi i et bambushus, og jeg hørte trær og grener brekke rundt oss, og støv og tørre blader virvlet opp flere meter utenfor.
Huset vaiet, jeg hørte noen blekkplater løsne, og strømmen gikk (den kom ikke tilbake før 2 timer senere)
Jeg var kanskje mest redd for vår lille datter hvis taket skulle blåse av.
Da det løyet litt, begynte vi med bønn og lovsang, og jeg kan si vi ba og sang litt høyere og mer intens enn vanlig.
En pastor fra en nærliggende by var der denne kvelden, og han hadde en oppmuntrende tale til oss i lyden av sterk vind og trommende lyd fra regnet på taket.
Det etterlengtede regnet kom, og det var et stort svar på bønn. Vi var også takknemlige for at vinden ikke ødelagte noe, bortsett fra noen knekte grener og trær.

Bildet er fra husmøtet vi hadde med lommelykt, og pastoren som leste fra Bibelen.
 
Vipps 900 90 354

Fikk velsignet 14 familier og 20 barn


Sist uke fikk vi anledning til å velsigne 14 familier med tepper, myggnetting og puter.
I slutten av mars delte vi også ut bamser til 20 barn. Pengene var gitt fra en liten gutt i Norge som ønsket å hjelpe de som ikke har så mye.
De som fikk dette var shanfolk i landsbyen vi fokuserer på og når ut til, og de fleste var foreldre til barna som går på vår lørdag og søndagsskole.
De var veldig glade, både for gavene, men også at vi ba med og for dem da de fikk dette.

Ny ung familie
Det har kommet en ny familie fra Myanmar (Shanstaten) til en applesingårder rett ved siden av landet vi leier.
Kvinnen er bare rundt 20 år og har et barn på 3 år. I begynnelsen var sønnen stille og sjenert, men nå har han begynt å smile og le, og kommer på vår lørdags og søndagsskole. Vi var også å ba for familien for en ukes tid siden der de bor i en appelsingård. De er veldig åpne og vi vil fortsette med å gå regelmessig til dem.
Du kan se gutten i bildet med bamsen, og bildet av moren og barnet som får teppe, pute og myggnetting.

Det nærmer seg regntiden her, og vi når ut til rundt 5-6 familier med små barn rundt eller under 1 år, dette var noen av de vi gav myggnetting til, og det finnes sykdommer fra mygg her (men heldigvis ikke malaria), så myggnetting er veldig viktig.


 

Litt fra familien og vår lille tulle


Vår lille sjarmerende tulle, Elisabeth, vokser, har begynt å sitte og blir mer og mer nysgjerrig på ting rundt seg, og vi har det travelt til tider.
I en uke hadde Måkkham en kraftig halsbetennelse (streptokokker sannsynligvis), med høy feber. Med to barn til hjemme, fordi det er skoleferie (vi hadde egentlig planlagt en utflukt en dag, men måtte utsette den til uken etter) og en syk kone, så ble det mye ekstra jobb for meg. Fungerte som barnepasser, hushjelp, sykesøster pluss at jeg har gjort litt tjeneste relaterte ting (det jeg hadde tid til og var viktig), så jeg skal ikke klage på fritidsproblemer.
Måkkham er frisk igjen nå, etter en antibiotika kur.

Det er fortsatt sommerferie her, og skolen, første semester, for våre to eldste døtre starter den 15. mai. Vi var og kjøpte skoleuniformer i dag.  

Litt om oss økonomisk
Som nevnt i tidligere nyhetsbrev prøvde jeg å søke om farsstønad, men fikk også avslag på klagen. Vi har heller ikke rett på barnetrygd da mor ikke har bodd i Norge (eller er norsk statsborger) de siste tre årene.
I nyhetsbrevet i mars nevnte jeg at vi har utfordringer med å få norsk statsborgerskap for vår datter Elisabeth, vi planlegger derfor å dra til Myanmar for å få tak i de papirene vi trenger.
Men vi har to utfordringer med dette:
Det ene er at vi ikke vet om vi kan få med oss Elisabeth tilbake over til Thailand igjen, uten pass. Vi ønsker å gjøre dette i år (for vår datter er rett og slett statsløs), så vi må finne en løsning på dette snart.
Det andre er økonomisk. Vi trenger minst 10 000kr til dette, sannsynligvis en del mer. Dette trenger vi uansett hvilken løsning vi får til.

En liten forklaring
Jeg ønsker ofte ikke å nevne for mye om vår økonomiske situasjon, men jeg ønsker av og til å forklare litt likevel. Så her er en kort versjon av dette (vil du vite mer, send meg en beskjed):
Jeg jobber under Ungdom i Oppdrag der vi selv er ansvarlig for å få inn støtten vi trenger. Det vil si at jeg har ingen fast lønn. Jeg har undervisning på nette i nesten 20 år som har hjulpet meg en del oppigjennom årene, men i de siste to-tre årene har dette også gått noe ned (en skrev til meg nylig at han trodde jeg hadde forsvunnet inn i Myanmar og blitt stille etter jeg hadde giftet meg). Litt fordi jeg ikke har tid til å vedlikeholde og oppdatere sidene og undervisningen så mye (men jeg har fremdeles en ukentlig undervisning). Vi har også bare en menighet som støtter oss med litt hver måned.

Min kone kommer fra Myanmar (Burma), og fra en ganske fattig bakgrunn. Vi har ingen støttepartnere gjennom henne.
Det er faktisk heller slik at vi hjelper familien til min kone med litt. Spesielt moren som er 70 år og er enke. Det er ikke de store summene for oss som er fra Norge, men det hjelper, og det er også barna som er pensjonen til foreldrene i store deler av Asia, det er en del av kulturen.
Måkkham er også misjonær som meg, for vi er ikke i vårt hjemland og vi gjør denne tjenesten sammen (jeg vet nesten ikke hvordan jeg skulle ha gjort det uten henne). Jeg vil også kalle henne en lokal arbeider for vi jobber blant hennes eget folkeslag.
Hvis hun skulle ha jobbet ville hun både ha brutt thai lov, på grunn av visumet hun nå har, puss at hun heller ikke ville ha tjent mye.

All støtte vi nå får kommer fra Norge for hele vår familie, og vi har et stort behov for flere støttepartnere. Vi ønsker også å ha muligheten til å sette av og spare penger for våre barns fremtid.
Hvis du skulle ønske å være en støttepartnere for vår familie er du veldig velkommen, ta gjerne kontakt også, uansett kan du bruke kontonummer under.

Husk at du ikke trenger å være den som gir, men du kan også tipse andre, eller snakke med din menighet. Eller hvis du er i et lederskap i en menighet, be gjerne over om dere ville støtte oss.

Hvis du har andre ideene eller kan hjelpe oss praktisk på en eller annen måte, ta også gjerne kontakt, og du kan alltid be for oss.

Du kan selvfølgelig gi en engangs gave også! Vi trenger som sagt 10 000 ++ for å få til pass og norsk statsborgerskap for Elisabeth, og vi har også denne måneden en del ekstra utgifter med barnas skolegang.

TAKK!
Jeg vil også benytte anledningen til å rette en stor takk til deg som allerede er en støttepartnere med oss. Dere er til en stor velsignelse, og vi hadde ikke klart oss uten dere!


For gaver
Du kan Vippse til 900 90 354
Eller bruke mitt norske kontonr. 9710 27 46787
Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787
BØNNEEMNER
 
 • Be for oss som familie, at vi skal få papirer vi trenger til Elisabeth og økonomisk!
 • Be for alle de vi nådde ut til under påsken, og at det skal bære frukt
 • Be for shan familiene vi når ut til ukentlig at de skal forstå evangeliet
 • Be for penger til en bil vi kjøpe kan bruke i arbeidet (Good News for the Shan)
 • Be for flere sponsorer til arbeidet (Good News for the Shan)
 
Stå med oss økonomisk?
 
Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av tre måter:
 • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps (du kan også bruke vennebetaling som i Skandiabanken)
  til tlf. nr 900 90 354
 • Eller gjennom PayPal (her må jeg betale en liten avgift, så de to andre måtene er litt bedre, husk også å forandre det til norske kroner)
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan? 
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Gi en gave ved PayPal


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en giver/støttepartner
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp