Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
View this email in your browser

Nytt fra Nord-Thailand - Juni/Juli 2018

Jeg vil være med Jesus
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Her kommer et sommer nyhetsbrev fra oss her ute i våte Thailand.
Regntiden har begynt her nå, så det er varmt og fuktig, og det kan være litt plagsomt til tider. 

Jeg var alene en liten tur til Norge i juni og fikk med meg litt norsk sommer også. 

I dette nyhetsbrevet vil jeg skrive kort om litt forskjellig ting, som: Guds trofasthet mot oss som familie, norgesturen og litt fra arbeidet, som en kommentar et barn hadde etter søndagsskolen vår (les mot slutten av brevet). 

Bildet er fra lørdags og søndagsskolen vår

Stor er Hans trofasthet. 

Ønsker bare å begynne dette nyhetsbrevet med en stor takk! Både til Gud og Hans trofasthet mot oss, og til dere som står med oss (det gjelder også deg som bare leser nyhetsbrevene våre)!

Over de siste to til tre årene har vi mange vitnesbyrd vi kunne ha fortalt deg: Som hvordan Gud har hjulpet oss med visum, funnet en god skole for våre barn, ett nytt barn på vei, en godt sted å bo, når det kommer til vår tjeneste og ikke minst økonomisk for vår familie. 

Så jeg ønsker å gi en stor takk til dere som har stått med oss! Som i bønn, med oppmuntrende ord, med økonomiske midler og selv du som bare har lest våre nyhetsbrev og har husket på oss.

 

Et vitnesbyrd om visum

På grunn av min kones graviditet trengte vi en annen løsning på hennes visum situasjon. Hennes education visum gikk ut i september og vi venter barn, en jente til, i oktober. Det betydde at vi måtte ut av landet mens hun var høygravid, noe som så og si hadde vært umulig, så vi ba. 

Vi har ønsket et mer permanent visum som kan fornyes hvert år, og vi har bedt lenge om det. 

I april kom vi kontakt med en menighet og en organisasjon i Chiang Mai som gir ut visum. 

Det var min venn og tidligere leder, Mario Lao, som satt oss i kontakt med denne menigheten. Ønsker å gi en stor takk til Mario for dette! 

Vi fikk papirene vi trengte for ett volenteer visum på dagen, som kan fornyes hvert år. I slutten av april dro vi til Myanmar og fikk dette visumet. 

Nå på mandag var vi og hentet arbeidstillatelse (Work Permit) til Måkkham, som også er en viktig del av visumet (uten denne kan vi ikke fornye det). 

Dette er et stort bønnesvar, og betyr veldig mye for oss. Nå slipper vi også å stresse når barnet vårt kommer i oktober. 

En fruktbar norgestur

Som nevnt har jeg vært i Norge denne måneden. Jeg opplevde det som en veldig positivt og fruktbar tid. Jeg fikk møtt familie og venner jeg ikke har sett på to år, og jeg fikk mange gode og viktige samtaler. 

Det var også et løft for vår personlige økonomiske støtte, og vi vil sannsynligvis få mer fast støtte fremover, som også har vært et bønneemne for oss lenge. 

Det gikk også bra med Måkkham, som er gravid i femte måned, og barna, de 16 dagene jeg var borte. Vi har ingen nær familie her i Nord-Thailand og Måkkham har ikke førerkort, men vi bor sentralt så Måkkham brakte og hentet barna på skolen ved å gå, og fikk gjort de ærend som hun trengte med litt hjelp fra nabolag og venner. 

Oppmuntret og hjalp en immigrant shan familie. 

Situasjonen i Myanmar har egentlig ikke forandret seg så mye, selv om oppmerksomheten i media ikke er der så mye lenger. Mange flykter eller prøver på en aller annen måte å komme seg til Thailand, mange for andre eller tredje gang. Vi kom i kontakt med en shan familie som nylig hadde kommet til Thailand, hovedgrunnen var at de hadde to unge sønner, og de var redd for at de ville bli tatt med i den burmesiske eller shan hæren.

Det er fremdeles borgerkrig i enkelte deler av Myanmar, og de ønsket ikke at sønnene deres skulle bli involvert i det. De bruker også soldater under 18 år. 

Denne familien hadde ingen ting med seg, så vi kjøpte litt ris, diverse mat og en matte til dem. Vi ba også med dem, og moren til de to barna var veldig åpen da hun tidligere har hørt de gode nyhetene gjennom radio. 

Det er ikke så lett å få papirer i Thailand lenger heller, men denne familien har fått ordnet med papirer så de kan bo her. 

Jeg vi være sammen med Jesus.

Min kone har begynt å undervise fra Bibelen for de minste barna på søndagsskolen vår nå. Barna er veldig åpne, og de er veldig glade i å lære sanger om Jesus og å høre bibelhistorier. 

En dag, jeg var på vei til å sende hjem barna fra søndagsskolen, sang barna i bilen sangene de hadde lært, og en liten gutt sa: Jeg vil alltid være sammen med (tilhøre) Jesus. 

Måkkham ber også med dem, og en dag sa en jente: Be for min mor og far som krangler hele tiden, og min mor er gravid.

Familie problemer er ikke en uvanlig situasjon blant shanfolket. 

En ung jente, rundt 17-18 år, som jeg har kjent lenge, er gravid. Hun gifte seg for et år siden, men mannen har forlatt henne og hun ønsker å kvitte seg med barnet. 

Mens jeg har vært i Norge har vår medarbeider-ektepar, Tip og Atcho, besøkt henne en del, og prøvd å oppmuntre henne så godt de kan slik at hun ikke tar en galt valg. Enten det gjelder barnet i magen nå, eller etter det er født. Ikke så uvanlig at uønskede barn blir solgt ulovlig her. 

 

En stor del av vår visjon går ut på dette: Å hjelpe brutte liv og familier, og vi treffer dem nesten daglig.

Stå gjerne med oss i bønn, først og fremst for denne unge kvinnen akkurat nå, men også hvordan vi mer effektivt kan hjelpe brutte og knuste liv, familier og ekteskap. Dette gjelder også å gjøre ting  preventivt som gjennom undervisning. 

Bildet over: En kvinne sammen med Måkkkham med et nyfødt barn. Mannen forlot henne også da hun var gravid. Denne kvinnen valgte heldigvis å beholde barnet, og vi har hjulpet henne en del.

Velsigne arbeidet

Jeg nevner av og til behov i mine nyhetsbrev, både privat og i tjenesten. Dette er ikke på noen måte ment som tigging eller at vi er på randen til krise (kanskje noe tror det av og til, og jeg beklager hvis du har oppfattet det slik), men som en mulighet til å hjelpe og å stå med oss i et viktig arbeid som vil være en velsignelse både for deg og for oss. (å gi er jo også en velsignelse)


Et konkret behov i vårt arbeid akkurat nå er å få kjøpt en bil. Denne bilen vil bli disponert av vår lokale shan medarbeider Tip, og vil bli brukt konkret til tjenesten (så dette er ikke for oss personlig). 

Vi trenger rundt 60 000 kroner for en brukbar og ikke alt for gammel bruktbil. Vi har allerede sett på en. 

Skulle du ønske å gi noe eller hjelpe oss i å få inn disse pengene, ta kontakt med meg/oss! 

Se gjerne denne videoen om arbeidet vi står i. 
(Og bruk den gjerne linken og videoen også hvis du skulle ønske å promotere oss)
Dette er linken du kan bruke (se også videoen under): 
https://vimeo.com/273452277 

Hvis du skulle ønske å gi noe til dette, bruk kontonummeret under. 

(Husk dette er til tjenesten, ikke til oss personlig som familie. Hvis du ønske å gi noe til oss personlig bruk kontonummeret lengre ned på siden) 


 

Hvis du skulle ønske å gi en gave til tjenesten (Good News for the Shan), bruk dette kontonummer:
Kontonummer 3000 19 85422


Team og frivillige (volunteers)

Vi skulle også gjerne se flere frivillige (volunteers) eller team som kunne komme ut å hjelpe oss for perioder. Be for oss i dette, eller ta kontakt hvis du er interessert (svar på denne mailen hvis du vil). 

En video om informasjon om Good News for the Shan
Se også  www.goodnewsforshan.com

Informasjon om Good News for the Shan

Hvis du skulle ønsker mer informasjon om denne tjenesten som vi har kalt Good News for the Shan, se vår nye webside www.goodnewsforshan.com (se link: info norsk) og noe videoer du finner der.
Se også videoen over:

Stå med oss økonomisk?

 
Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av tre måter:
 • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps (du kan også bruke vennebetaling som i Skandiabanken)
  til tlf. nr 900 90 354
 • Eller gjennom PayPal (her må jeg betale en liten avgift, så de to andre måtene er litt bedre)
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.
Gi en gave ved PayPal
Vipps: 900 90 354
BØNNEEMNER
 
 • Be for den unge kvinnen som ønsker å kvitte seg meg barnet sitt og der mannen har forlatt henne.
 • Be at vi skal få inn nok penger til arbeidet (Good News for the Shan) slik at vi kan få kjøpt en bil til tjenesten. 
 • Be for alle barna vi når ut til hver uke.
 • Be for frivillige (volunteers) og team som kan komme ut å hjelpe oss. Vi skulle også gjerne sett noe mer lokal hjelp, blant annet med å undervise shan. 
 • Be for oss som familie også, spesielt graviditeten til Måkkham og fødselen i oktober


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna og Sarah
Bli en giver/støttepartner
Vipps: 900 90 354
Del på Facebook
Tweet
Videresend til en venn
+1
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2018 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp