Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
Se denne mailen på Internett

Nytt fra Nord-Thailand - September  2019

Høstingstid og et mirakel
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Vi håper du har hatt en god sommer, nå begynner det å nærme seg kaldere tider, og det gjelder også Nord-Thailand. Det beste tiden her ute begynner i oktober da alt er veldig grønt og frodig, regnet avtar og det begynner å kjølne ned noe. 

Mye har skjedd i de siste to-tre måneden, og kanskje de har vært de travleste jeg kan huske, men vi har sett Gud gjøre flere under også.

Dette nyhetsbrevet vil handle litt om: En shan familie som måtte flytte, team på besøk og de var med på å se at mange ble frelst og flere helbredet, en jente fra Sveits som har kommet for å hjelpe oss i arbeidet, et mirakel med Mawkkham sin søster og vår lille sjarmør, Elisabeth. 

Jeg har mye på hjerte i denne mailen, og den er litt lengre en vanlig. Jeg kunne ha skrevet mye mer også, men meld deg gjerne på vår Facebook gruppe for bilder pluss litt oftere og kortere oppdateringer. 

Du trenger ikke å lese hele brevet heller, men se gjerne på bilder og overskrifter, og les det som du synes er interessant.

Team på besøk og flere tok i mot Jesus
 I august hadde vi besøk av et DTS team fra Canada i 14 dager. Det er alltid et stort løfte for vårt arbeid med besøk, selv om det er også mye jobb for oss. 

De var en til en stor oppmuntring, spesielt for barna på vår lørdags- og søndagsskole, men også for våre husmenigheter og de vi besøker på rismarken. 

Første dagen de kom hadde vi et stort møte på tomten vi leier. Vi samlet over 60 personer, og flere tok imot Jesus. De var også rundt på rismarkene å ba for noen syke, og på et marked. 

Sist uke kom jeg tilbake til markedet teamet hadde vært på, og traff en de ba for der, hun sa at benet vi hadde bedt for var blitt helbredet. 

Ikke alle er nådd eller har hørt de gode nyhetene ennå! 

En kveld dro vi til en applesingård med DTS teamet, og vi traff noen shan som nylig hadde kommet seg over til Thailand. 
Det var en mann i bakgrunnen som lyttet nøye til, når vi delte de gode nyhetene. 
Vi tok kontakt med ham etterpå, og det viste seg at dette var første gang han noen gang hadde hørt om Jesus. 

Dette minte meg om dette: 
Noen kristne tror at hele verden allerede har hørt de gode nyhetene, men det er ikke slik!!
Det er fortsatt mange der ute som aldri har hørt, og Jesus sine ord er fortsatt gyldig i dag. 
Kanskje enda mer, og mer enn noen gang: Høsten er virkelig stor!  Men arbeiderne er få, be derfor høstens Herre drive arbeidere ut til sin høst (Mat 9:37).  

Jeg har flere historier som dette, så oppgaven som Jesus ba oss om å gjøre er ikke gjort eller ferdig!
Mange er opptatt av Jesu gjenkomst og «tegn i tiden», men det som avgjør hans komme er om alle har hørt de gode nyhetene eller ikke, ikke om antikrist kommer eller hvem han er. 

Et lite mirakel


Vårt team de neste månedene (Tip sin kone Atcho, er ikke med på bildet). Aye Thun har en svart of hvit kjole på og Lea fra Sveits bak Anna.

Vi hadde planlagt et besøk av min kones søster, Aye Thun, fra august og i minst tre måneder. Hun bor til vanlig i Shan-staten i Myanmar.
Vi hadde først planlagt å dra sammen med henne til Yangon for å få et turistvisum, men fordi vår Myanmar tur har blitt utsatt (se grunnen lengre ned) fikk vi ikke dette til. 

Min kones søster er ung, og har ikke mye erfaring med å reise. Hun hadde for eksempel aldri tatt fly før eller vært i et annet land, som Thailand. 

Det var et byrå i grensebyen to timer fra oss som kunne hjelpe til med et turistvisum, men det ville ta en måned.
Vi fikk en niese til å hente henne med fly fra hjembyen hennes til grensebyen, der hun måtte være i en måned. Hun trivdes ikke velg godt å bo der, selv om hun på mirakuløst vist møtte en venn hun kjente fra en bibelskole hun gikk på som hun kunne bo hos. 

Hun ble ganske syk den første uken, og vi fikk henne også ned til oss i Fang for to uker, og til en lege (det er mulig for en fra Myanmar å komme over grensen, men bare for en uke av gangen og det koster rundt 700 kr per uke). 

Da tiden nærmet seg en måned begynte vi å bli utålmodige. Vi ringte byrået, men fikk et litt bryskt svar om at vi bare måtte fortsette å vente, og det var ikke sikkert hun ville få det.

Dette var en fredag ettermiddag, så både min kone, hennes søster og meg var frustrerte, og Aye Thun var også blitt dårligere igjen. Jeg ba stille inn i meg: Gud gi oss et mirakel! Og utover kvelden og neste morgen sa jeg dette når frustrerende og bekymrende tanker kom: Takk for et mirakel. 

På lørdag ettermiddag forteller Mawkkham meg at byrådet hadde ringt, og visumet var klart til å hentes. 

Vi var også litt bekymret for grensepasseringen, men dette gikk overraskende fort og uten problemer. Så dette var et stort mirakel for oss. Nå kan hun være her i tre måneder.
Vi ønsker å ha henne til over jul, men vet ikke akkurat nå om vi kan få dette til (uten å bruke mye tid og penger på på det). 

Aye Thun har også blitt helt frisk igjen, og det er også et lite mirakel. 


Besøk og hjelp fra Sveits 


Bildet viser Lea som underviser på vår lørdags og søndagsskole.

Vi har fått besøk av en jente fra Sveits som heter Lea. Hun vil være med å hjelpe oss i arbeidet frem til over nyttår. Hun vil hjelpe til med engelskundervisning pluss barne- og ungdomsarbeid. Dette er en stor hjelp for vår tjeneste, og vi setter stor pris på hennes hjelp. Hun har allerede fått god kontakt, spesielt med barna, hun har satt seg litt inn i shan språket og er veldig interessert i shan-folket. 

Vipps 900 90 354

En shan-familie ble tvunget til å flytteEn shan-familie vi har kjent (og nådde ut til) i mange år, måtte flytte fra der de har jobbet og bodd i mer enn 10 år. 

De ble dårlig behandlet av den nye lederen i appelsin-gården, og var tvunget til å jobbe hver dag fra tidlig morgen til kveld, og ofte måtte de sprøyte gift på appelsintrærne. Det spilte ingen rolle om de hadde et lite barn på 10 måneder som de måtte ha med seg. Dette ekteparet fant seg ikke helt i dette, og ble sparket ut av arbeidet og stedet de hadde bodd på i over 10 år. De var naturligvis veldig triste og frustrerte.

Jeg var med på å hjelpe familien med å flytte til en annen appelsin-gård, og de sa de muligens ville prøve å få seg jobb i Chiang Mai området. 

Vi var veldig opptatte et par dager og fikk ikke besøkt dem før uken etter, da hadde de allerede dratt. Vi prøvde å ringe dem, men de hadde skiftet telefonnummer. Vi fikk til slutt nummeret deres gjennom noe vi også kjenner og når ut til, så til slutt fikk vi ringt dem. 

Vi skulle en tur til Chiang Mai på et møte forrige mandag, og vi prøvde å finne ut av hvor de hadde flyttet. Det var nær en by på veien fra Fang til Chiang Mai. Vi fant ut hvor vi skulle ta av fra hovedveien, men veien videre var mer komplisert. Etter et par feil kjøringer, som blandet annet lang inn i en frukt gård opp i fjellene, og etter ca to timer med leting fant vi dem endelig. De bodde i en gård lang ute på landet, og nærmeste by ligger 40 minutter unna (og over to timer fra Fang). 

Deres eldste datter på 10 år (på bildet over), gikk på helg-skolen vår og hun er savnet. Hun var selv også veldig trist fordi hun ikke kunne komme på skolen vår lenger. 

Deres yngste sønn er 9 dager eldre enn vår datter Elisabeth på 10 måneder. 

 Vi ønsker å besøke dem også i fremtiden, og nå vet vi hvor de bor så vi skulle få det til. Husk å be for dem!

Litt fra familien og vår lille tulle, ElisabethElisabeth er 11 måneder denne uken. Hun babler mye og det er nok ikke så lenge før hun begynner å si klare ord og begynner å gå. Hun er en nysgjerrig, sprudlende og en aktiv liten jente som vi alle er veldig glad i.

Det var meningen vi skulle dra en tur til Myanmar i sommer for å få tak i noen papirer slik at Elisabeth kan få norsk pass og statsborgerskap (som er det eneste mulige), men vi kan ikke ta henne med ut av landet. Vi trodde vi kunne bruke fødselsattesten når vi dro til Myanmar, men de har nylig strammet inn på dette også, så hun trenger ett pass for å dra ut av Thailand og tilbake igjen. 

Vi må derfor vente til Elisabeth blir litt eldre og Måkkham ikke må amme henne lenger, slik at Måkkham kan dra alene til Myanmar for å skaffe papirene. Dette blir ikke tidligst før ut på nyåret. 

Be gjerne fortsatt for denne situasjon! Hvis noe skulle skje her i Thailand (som f.eks. med vårt visum) vil vi ha problemer med å få henne med oss, hun er faktisk statsløs for øyeblikket (i en krise kan vi få henne ut, men likevel problematisk). 


For gaver til oss som familie:
Du kan Vippse til: 900 90 354
Eller bruke mitt norske kontonr. 9710 27 46787

Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787
Gi en gave ved PayPal
BØNNEEMNER
 
 • Be for shanfolk som aldri har hørt om Jesus før, og for flere arbeidere til å nå ut til dem, både lokale og misjonærer. 
 • Be for enhet blant shan kristne! 
 • Be for familien som måtte dra til Chiang Mai! 
 • Be for tjenesten vår, både for barna på vår lørdags og søndagsskole og de vi ukentlig når ut til. 
 • Be for økonomisk støtte til tjenesten, vi har lite som kommer inn akkurat nå, og det nærmer seg forberedelser til jul (vi starter ofte med forberedelser i oktober). 
 • Be spesielt om faste støttepartnere til tjenesten og for en tjeneste bil. (Bruk dette kontonummer for støtte konkret til tjenesten: Good News for the Shan: 3000 19 85422)
 • Be også for oss som familie at vi skal få inn det vi trenger. Min 7 år gamle Mac tok kvelden nylig, og å kjøpe en nye er ikke i vårt budsjett akkurat nå. Jeg trenger den mye i arbeidet jeg gjør, som blant annet videoredigering og til min ukentlig undervisning på nettet. 
 • Be for Elisabeth og hennes norske statsborgerskap!
Stå med oss økonomisk?


 
Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av tre måter:
 • ˆGjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps til tlf. nr 900 90 354
 • Eller gjennom PayPal (Husk å forandre valuta til NOK))
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan? 
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Gi en gave ved PayPal


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en giver/støttepartner
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp