Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
Se denne mailen på Internett

Nytt fra Nord-Thailand - Desember 2019

Førjulshilsen og en ny dåp
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Her kommer en liten førjulehilsen og litt nytt fra oss her ute i Nord-Thailand.
Det begynner å bli kjølig her ute også, faktisk er det meldt helt ned til 4 grader på morgenen neste uke (men det er nok mest litt opp i fjellene der frost forekommer).
Vi har allerede pyntet juletre og forbereder oss for alle julefester, så vi har litt julestemning.

Dette nyhetsbrevet vil handle litt om en ny dåp av tre personer, et spesielt besøk fra Canada, jul og litt fra oss som familie.
 

En stor takk!
Først i dette jule-nyhetsbrevet vil jeg takke dere som har stått med oss dette året, både i bønn og økonomisk. 
Vi vet at vi ikke ville ha klart oss uten dere, og dere er til en stor velsignelse for oss, kanskje mer enn du er klar over.

Gud velsigne deg så mye!
 

 

Besøk og ny dåp


Besøk fra Canada
I november hadde vi besøk fra et DTS team fra Canada. De var bare seks stykker denne gangen, noe som gjorde det lettere for oss å håndtere dem både med transport og opphold.
De var til en stor oppmuntring og en god hjelp for oss, spesielt med å undervise de nye kristne og de ny-døpte. Vi hadde fire møter for de nye kristne på 12 dager som teamet var her.

Bildet viser flere av de nye kristne sammen med teamet fra Canada, en kveld de underviste på rismarken.

De var også til stor hjelp på helg skolen der de avlastet vår medarbeider (Volunteer) fra Sveits.

Vi opplevde også at to jenter på ca 16 og 18 som vi har kjent en god stund ønsket å bli kristne.
De har også gått på en shan skole jeg var med på å drive tidligere.
Det samme er tilfelle med fire av de som døpte seg i oktober og november, så det er frukter av hva vi tidligere har vært med på av å så.

Ny dåp


I november valgte tre til å døpe seg, så i løpet av litt over en måned har åtte døpt seg her i arbeidet.
Det ene ekteparet er et veldig ungt et på rundt 17 og 20 år, men etter de ble kristne og døpte seg, hørte jeg i går at de vitnet om hvordan de hadde fått en ny glede og at ekteskapet også hadde blitt bedre. De jobber i en annen by for en periode nå, men vi har kontakt med dem.

Be fremdeles for oss i oppfølgings arbeid og å undervise de nye kristne, det er en stor utfordring for oss, både fordi de jobber mye (de har ingen fridager, så de jobber 9 timer 7 dager i uken) og koordinering.
Vi håper flere kan komme noen søndags formiddager, men det har vært litt vanskelig til nå.
Vi samler allikevel rundt 10 personer på søndagsmøte, inkludert en av de som døpte seg i oktober. Han kommer trofast hver søndag.
Vipps 900 90 354

Farvel til Mawkkham sin søster.

I begynnelsen av november sa vi farvel til Mawkkham sin søster, Aye Thun, som har vært med å hjulpet oss i arbeidet i nesten fire måneder.

Hun var til en god hjelp for oss, spesielt for oss som familie. Hun er nå tilbake i Myanmar og er engasjert i et stort kristent barne arbeid der, og de har forberedt mye aktiviteter i hele desember i forbindelse med jul.

Forventer rundt 150 på juleselskap


I løpet av desember er det en stor og god anledning for oss til å fortelle de gode nyhetene. Det kommer spesielt mange hvis vi har fester. Shanfolket elsker fester, og der det er fest vil de gjerne komme.
Vi har forberedt en stor julefest på tomten vår, som vi leier, den 21. desember, vi regner med at rundt 150 personer vil komme innom i løpet av den dagen. Det var over dette innom festen vår i fjor.

Vi har et fult program med mat, leker og godterier for barn. På kvelden har vi en 2 timers program der vi har sanger, danser, vitnesbyrd (vi prøver å få noen av de som nylig døpte seg til å si noe) og deling av de gode nyheten og hva jul egentlig handler om, noe få shan vet.

Vi har kjøpt inn og forberedt over 200 gaver tilsammen (noen vil få to gaver).

Vi trenger fremdeles litt økonomiske midler til dette, så føl deg fri til å gi en gave på tjenesten sitt kontonummer (Good News for the Shan).
Kontonummeret er 3000 19 85422
 

Litt fra familienSom familie har vi det travelt rundt jul som de fleste. Anna og Sarah har juleforestillinger på skolen, pluss på vår tjenestes juleselskap.

Vi har alle hatt en omgang med forkjølelse i familien, så det har vært litt ekstra slitsomt spesielt når vår minste har det også. Kanskje mest for Måkkham som både har blitt holdt våken av Elisabeth, og som også har hatt kraftig forkjølelse selv. Men nå ser det ut til å delvis slippe taket.

Vi får også besøk av mine foreldre her til jul, noe både vi og spesielt de ser frem imot. De er spente på å se sitt barnebarn igjen. Mine foreldre begynner å dra på årene, så vet ikke hvor lenge de har mulighet til å besøke oss, slik de har gjort hvert år.

Elisabeth er fremdeles en livlig liten jente, som er veldig nysgjerrig på verden rundt seg, hun har begynt å gå nå, så det er mye å passe på :)

Litt om støtte
Rundt jul er det også mange ekstra utgifter for oss, i tillegg er krone kursen, i forhold til svak norske krone mot en strek thai bath, veldig dårlig. Nesten alt er dobbelt så dyrt for oss nå i forhold til kun for få år tilbake. Thailand er ikke et fult så billig land å bo i lenger.
Hvis du skulle ønske å gi en gave til oss til jule setter vi stor pris på det. Vi er også i behov av flere faste givere, og be gjerne over om du skulle ønske å støtte oss med et beløp neste år!

Du kan Vippse til 900 90 354
Eller bruke mitt norske private kontonr. 9710 27 46787

Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787
BØNNEEMNER
 
  • Be for de 8 som døpte seg i oktober og november
  • Be for oppfølgingsarbeid og for visdom og gode ideer til dette.
  • Be for oss som team. For beskyttelse over oss og for god enhet og samarbeid (vi er to ektepar og en frivillig akkurat nå).
  • Be for den store julefesten vår den 21. og at vi skal ha alle midler vi trenger til dette.
  • Be for oss som familie, for god helse, god økonomi, og at vi skal finne en løsning på vår datters borgerskap i løpet av 2020.


Ha en riktig velsignet julehøytid!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Gi en gave ved PayPal
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp