Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut (litt redigert utgave).
Les det også på min webside www.bibelundervisning.com

 
View this email in your browser

Nytt fra Nord-Thailand - Februar 2019

Mange fikk høre de gode nyhetene
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her! (Litt redigert utgave)
Les det også på min webside www.bibelundervisning.com

Hei!
Vi er allerede en måned inn i det nye året, og vi håper du har hatt en god start!
Vi er inne i den «kalde» tiden her i Nord-Thailand nå, rundt 11-12 grader på morgenen, men om en måned skifter det for til det varmeste, med temperaturer opp i mot 40 grader på dagtid.

I dette nyhetsbrevet vil jeg si litt om julefeiringen våre, der vi nådde ut til mange shan, barnas dag og litt andre nyheter, som vår lille sjarmør som fylte 4 måneder den 5. februar.

(dette nyhetsbrevet ble forholdsvis langt, føl deg fri til å skumme igjennom det, men se gjerne på bilder og les litt av det)

Vellykkede julefeiringer

Vi hadde vellykkede julefeiringer her i Nord-Thailand, og vi nådde ut til mellom 200-250 personer.

Mer enn 150 personer kom på julefesten vår den 22. desember, og på tomten vi leier.
Vi hadde program på morgenen for barna, og mat og program for voksne på kvelden.
Flere ba frelsesbønn under julefesten vår på kvelden.
Vi hadde fire biler for å kunne kjøre hjem alle. Å arrangere denne ene julefeiringen tar tre dager, og er vår aller travleste dager, forøvrig er desember vår travleste måned i arbeidet, og en god anledning til å fortelle, og å nå ut med de gode nyhetene til mange.

Vi hadde også to mindre fester, og i tillegg var vi med på å arrangere et mindre ett på en rismark.

Jeg har laget en liten kort video fra julefestene, ta gjerne en titt på den på denne siden (eller se linken under).En stor takk!
En stor takk til deg som har støttet oss i løpet av året 2018, og spesielt til de av dere som støttet julefestene!
Vi kan se tilbake på mange gode resultater, minner og velsignelser fra 2018.
Du og dere som har fulgt med oss i 2018 har alle vært en stor del av dette, og vi håper du og dere fortsatt vil følge med oss og huske på oss i 2019!
Dette gjelder både deg som har gitt penger, bedt eller rett og slett bare har les og fulgt med på våre nyhetsbrev.

Bare at du leser nyhetsbrevene betyr mye for oss, for vi legger en del arbeid ned i å lage dem.
 

En kort video fra julefestene våre, julen 2018.
Se også denne siden!
www.goodnewsforshan.com

Barnas dag

Andre helgen i januar hadde vi en liten fest igjen. Det var barnas dag her i Thailand, og vi hadde et lite opplegg rundt dette. Det kommer ofte flere når vi har arrangementer, og barnas dag i Thailand er en stor dag, så det var igjen en god anledning til også å fortelle de gode nyhetene!

Over 40 barn kom, og noen voksne. Vi hadde mange leker og godterier for barna. Vi hadde sanger, dans og delte kort om Jesus.
Vi spiste også lunsj sammen.


Se flere bilder fra barnas dag her! https://www.facebook.com/pg/goodnewsshanministry

Vipps 900 90 354

Vår lørdags og søndagsskole


Vi har startet opp lørdags og søndagsskolen vår igjen, og vi samler mellom 10-15 barn, rundt 5 barn er nye barn, og vi har også fått god kontakt med foreldrene. De bor alle i den lille landsbyen vi har vår skole på.
Vi har mulighet til å nå ut til flere barn, men trenger en bil til tjenesten. Hvis vi har en bil til, blir vi ikke fult så sårbare når vi ikke kan bruker vi vår private bil. Vi blir nødt å stenge skolen hvis jeg må reise bort, blir syk eller har andre ærend.
Og dette har skjedd de par siste tre uken, jeg måtte både til Chiang Mai og var syk i over en uke (spiste noe jeg ikke tålte).
Merket også dette behovet veldig mye under julefeiringen våre.
Med en bil til vil vi kunne være mye mer effektive i det vi gjør, så dette er et stort, stort bønneemner for oss, og har vært det i snart ett år.
For øyeblikket har vi kun en sponsor fra Sveits som delvis hjelper vårt lokale medarbeider ektepar, ellers har det bare vært få sporadiske givere. (Dette gjelder tjenesten: Good News for the Shan)

Be gjerne fortsatt for sponsorer/givere til arbeidet/tjenesten: Good News for the Shan.
Ta gjerne kontakt med oss også hvis du har ideer eller ønsker å hjelpe oss på en eller annen måte,

Kontonr. til tjenesten er: 3000 19 85422
Husk å se: www.goodnewsforshan.com


Litt fra tjenesten ellers..


Det er også andre ting jeg kunne ha skrevt mer om, men dette er veldig kort hva vi også har gjort:
Besøkte på sykehuset en ung jente og en kvinne på rundt 40 år som nylig hadde født. Den ene, kvinnen på 40 år, bodde et godt stykke fra sykehuset, så jeg hjalp til med å sende dem hjem.

Oppmuntret en ung deprimert døvstum jente vi har kjent lenge der mannen forlot henne for en periode (den eldste jenta på bildet), hun mistet venninnen sin til selvmord før jul. Vi har prøvd å følge henne opp litt, da vi er redd for en domino effekt, og vi har sette at hun sliter mye.
Husk gjerne på henne!

Hjalp en familie med to små barn raskt å flytte, da en full nabo begynte å skyte med pistol mot huset deres sent på kvelden (de flyttet dagen etter).

Oppmuntret og hjalp litt en karen/burmesisk familie uten jobb som nylig kom tilbake fra Myanmar.

Uventet oppmerksomhet på Facebook

For snart to år siden la jeg ut en kort oppmuntring på shan.
Jeg hadde ingen tanker om å spre den veldig, men bare oppmuntre de shan jeg kjente til.
Det var rett og slett en oppmuntring om at shanfolket er viktige, er høyt elsket og at jeg (og vi) har et hjerte om å hjelpe dem. Dette er kun deg jeg sier i videoen. Jeg sa ingen ting provoserende, som noe negativt om buddhismen, jeg nevner kun navnet Jesus og hva han har betydd for meg, og at han også kan hjelpe dem.

Av en eller annen grunn ble denne lille enkle videoen jeg la ut for snart to år siden, spredd rundt like etter nyttår, i år, og i løpet av en ukes tid hadde plutselig over 100 000 personer vært innom den. Det er nå rundt 170 000 som har vært innom den, og den er delt over 2 400 ganger.
Denne store publisiteten er både positiv, men også negativ på noen områder.

Positive er at vi får nådd ut med de gode nyhetene og gitt håp til personer som vi aldri ville ha kommet i kontakt med ellers, og det er mange som har likt den (over 2 000) og blitt oppmuntret.

Det negative er at det har blitt sagt en del galt om meg på Facebook (på shan), og det har blitt lagt ut bilder og kommentarer med falske anklager, hets og advarsler mot meg (det er ikke alt jeg har klart å blokkere).
Anklagene går i stor grad ut på at jeg prøver å konvertere shanfolket, som er sterke buddhister, til å bli kristne og har en skjult agenda.
Å bli gjort narr av og snakket negativt om er noe som jeg regner med når vi når ut til så mange, det har jeg opplevd før og jeg personlig kan takle det greit (heldigvis har det ikke vært noen alvorlige trusler), men det som gjorde oss veldig triste var at det også kan ha gått utover en uskyldig tredje part, som har ingen ting med vår tjeneste å gjøre, og vi har aldri nevnt vedkommende i video eller på nettet.
Den eneste likheten, som de har trukket en gal konklusjon ut i fra, er at vi ikke er shan, men vestlige og ønsker å hjelpe shanfolket.
Vedkommende har forståelse for oss og ingen problemer med oss, men jeg vi gjerne at dere står med oss og ber om at dette ikke må gå utover vedkommendes arbeid. Vedkommende har gjort en utrolig bra jobb med å hjelpe shanfolket i mange, mange år. 

Vi trenger også visdom i hvordan takle denne publisiteten.
Det gir oss på den ene siden en stor mulighet til å kunne nå ut til dette folkeslaget, men vi må bruke mye visdom, og utøve litt forsiktighet.  
Jeg er veldig takknemlig og velsignet med en vis kone fra dette folkeslaget!
Be om mye visdom, og også beskyttelse for oss i dette. Og spesielt for det jeg nevnte over.

Volenteer og et ektepar ønsker å komme ut.


Et bønneemne for oss lenge har vært å få litt hjelp i arbeidet vårt. Vi har i to år vært kun to ektepar.
Litt før jul var det en ung kvinne fra Sveits som viste sin interesse gjennom en misjon vi har litt samarbeid med, fra Sveits. Planen er at hun vil komme ut i august i år til januar 2020.
Det er kun en ting som vi gjerne skulle fått til siden hun er ung: En som hun kunne ha bodd sammen med, og som kan engelsk. Vi har snakket om kanskje å få min kones søster over fra Myanmar, som er på nesten samme alder og ønsker å praktisere engelsk, men det er en litt økonomiske utfordringer ved det.

Like etter jul var det et amerikansk ektepar som kontaktet oss, jeg kjenner kona i ekteparet litt fra før.
De er veldig interessert i å komme ut på fulltid å hjelpe oss, men det blir ikke før tidligst i oktober. Be om at alt skal legge seg til rette for dem, og de venter også et barn i sommer.
 

Elisabeth

Elisabeth vokser fort, hun er en sunn og sprudlende liten jente. Hun er allerede fire måneder, og det har gått fort. Føles fremdeles rart å være far til en liten tulle, og trives med rollen, men jeg har oppdaget at fritid er en luksus og at arbeidet vi gjør går litt tregere, som å skrive dette nyhetsbrevet (tatt meg en uke).
Den lille tar opp ganske så mye tid :)

Vi fikk avslag om foreldrepenger fra NAV, men jeg har sendt inn klage, den vil ta et halvt år og litt usikker på om vi får det til. Vi ber.

Til slutt..
Gi gjerne en støtte til Good News for the Shan 

Be gjerne fortsatt for sponsorer/givere til arbeidet/tjenesten: Good News for the Shan.
Vi er i stort behov av flere midler.
Spesielt trenger vi en tjenestebil!

Bruk kontonummer: 3000 19 85422Hvis du skulle ønsker mer informasjon om denne tjenesten som vi har kalt Good News for the Shan, se vår  webside www.goodnewsforshan.com (se link: info norsk) og video du finner der.

Stå med oss økonomisk?


 
Personlig har vi også flere store utgifter denne måneden (som betaling av 6 måneders husleie, mitt visum og vaksine til Elisabeth)

Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av to måter:
 • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps til tlf. nr 900 90 354
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan? 
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Vipps 900 90 354
BØNNEEMNER
 
 • Be spesielt for sponsorer og støtte til vår tjeneste: Good News for the Shan. Vi er i første omgang i behov av en tjenestebil.
   
 • Be for publisiteten vi fikk gjennom Facebook, for visdom og at det ikke skal gå mye utover en tredje part.
   
 • Be for volunteere som ønsker å komme ut hit i august (for et halvt år), og for ekteparet som ønsker å komme i oktober.
   
 • Be for oss økonomisk også. Vi klarer oss akkurat nå, men tenker også på fremtiden med både skolegang for barna, forsikring, ønsket kjøp av bolig og sparing til pensjon både for meg og min kone (Min kone har ingen pensjonsordning hverken i Myanmar eller Norge).
  Be at vi skal få foreldrepenger fra NAV.

   
 • Be for vårt arbeid og tjeneste blant shanfolket generelt, spesielt for de barn og ungdom vi når ut til ukentlig.
   
 • Be for den døvstumme jenta som sliter med depresjon og selvmordstanker.
   
Vipps 900 90 354


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en giver/støttepartner
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp